Van Kees, aan Jesse

Films en series

Beste Jesse,

Sorry voor mijn broer Jan.

Die was gisteren vast met zijn verkeerde been uit bed gestapt toen hij suggereerde dat jij de voedingsbodem legt voor een aanslag op Forum voor Democratie-leider Thierry B.

Je had Thierry B. namelijk ‘extreemrechts’ genoemd en dat verwijst volgens mijn broer Jan naar fascisme, racisme, onderdrukking, geweld en genocide. Terwijl wetenschapper Cas Mudde, jou welbekend, veel vindt van Thierry B., maar nou net niet dat-ie ‘extreemrechts’ is.

Mensen als mijn broer Jan dragen als bewijs voor hun ‘voedingsbodem’-verhaal altijd Pim Fortuyn aan. Politici en media zouden door hem te ‘demoniseren’ Volkert van der Graaf hebben geïnspireerd om de wereld te behoeden voor ‘premier Pim’.

Maar als je zo gaat redeneren, kun je niks meer zeggen.

Dan zou mijn broer Jan namelijk weer de voedingsbodem hebben gelegd voor een aanslag op jou door te suggereren dat jij de voedingsbodem legt voor een aanslag op Thierry B.

Want dan is zijn Breivik jouw Volkert.

Wat mij persoonlijk ook tegenstond in het epistel van Jan was die Post Scriptum.

“Ik begín niet eens aan een opsomming van de misdaden waaraan jouw extreemlinkse clubje zich schuldig heeft gemaakt”, schreef hij.

Dan doelt-ie natuurlijk op het feit dat jullie fractievoorzitter in de Eerste Kamer, Paul Rosenmöller, massamoordenaar Pol Pot verheerlijkte én in 2002 wees op het gevaar van Pim Fortuyn.

En op het criminele verleden van jullie campagnestrateeg, Wijnand Duyvendak, met die inbraak in een ministerie.

En dan volgt weer die hele riedel, die jij zo langzamerhand wel kunt dromen.

RaRa.

De bomaanslagen bij de Makro.

De aanslag op het huis van PvdA-staatssecretaris Aad Kosto.

De doorgesneden benzineslangen bij de Shell-stations.

De warme banden met de terroristen van de Rote Armee Fraktion en de Baader Meinhoff Gruppe.

De bom in het kantoor van jullie jongerenorganisatie DWARS, toen jij daar toevallig ook rondliep.

De vermeende betrokkenheid van jullie oud-senator Sam Promes bij de Molukse treinkaping in De Punt en later het beramen van een schietpartij op twee agenten in Assen.

De verdediging van Volkert van der Graaf door jullie latere senator Britta Böhler.

De GroenLinks-wethouder in Wageningen die de collega van Volkert van der Graaf tipte, zodat eventueel bewijsmateriaal kon worden vernietigd.

De Oxfam-kindermisbruikaffaire, waarbij jullie senator Farah Karimi en jullie Tweede Kamerlid Tom van der Lee welbewust de andere kant opkeken.

Dat Tweede Kamerlid dat een dodelijke ziekte verzon om haar wanpresteren te verdoezelen.

De oud-Blijf van mijn Lijf-directeur die een aanrander in dienst nam als toyboy.

Enzovoort, enzovoort, enzovoort.

Wat ik niet snap van mijn broer Jan is dat hij doet of al die zaken jóu aan te rekenen zijn.

Oké, toen die bom bij DWARS werd gevonden, was jij secretaris van die club. Maar dat is geen bewijs dat je er van geweten hebt. En als je er wel van wist: jeetje, je was 20! Een kind nog! En die bom was toch niet gebruikt? Alsof mijn broer Jan op die leeftijd nooit iets verkeerd deed.

En die oud-Blijf van mijn Lijf-directeur, die heb je juist gelóósd uit de Tweede Kamerfractie en die kan op haar huidige plek verder weinig kwaad, omdat ze toch maar ‘chef lege dozen’ is.

De rest van die lijst? Allemaal ver voor jouw tijd!

En daar zou je, als het je gevraagd werd, vast stevig afstand van nemen.

Toch?

Hartelijke groet,

Kees Dijkgraaf

‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Bol.com Algemeen

7 thoughts on “Van Kees, aan Jesse

 1. Deze Jesse Klaver is mijn geen woord waardig. Arme kindjes die zo’n communist heeft als vader en hun toekomst vergooit en ons land in de uitverkoop heeft gezet.

 2. Nou Jan, je broer kan er ook wat van hoor, ahahah die had ook een mooi briefje. Vooral dat stuk over jouw Post Scriptum…dat herinneren we intussen ook allemaal weer. Ik heb eigenlijk het idee dat je het zelf bent Jan. Anders zit het zeker in de familie? dit schrijven/ Maar vooruit, ik vond het weer een goed briefje ! groet

 3. Prachtig Jan die opsomming van al die lieve dingen uit het verleden die gl op z’n naam heeft staan, het kan mij niet storen om dit steeds maar eens onder de mensen te brengen, zeker de jeugd die achter die marmottekop aan loopt ….

  Lieve groetjes

 4. Top! Naar mijn mening wordt de roots van GL te weinig naar boven gebracht. Al die wandaden zijn wel het gedachtegoed en 1e motivatie van die groep. In plaats van steeds maar wijzen naar anderen, zouden ze eens zelf flink aan de tand gevoeld moeten worden. Door hen zijn er de afgelopen decennia veel cruciale negatieve zaken in de Nederlandse geschiedenis gebeurd. Dit mogen we niet vergeten.

 5. Ik moest van mijn broer Andre nog zeggen dat je Kedichem 1986 vergeet. Een ‘uit de hand gelopen’ protest door ‘actievoerders’ volgens de media. Een extreemlinkse aanval en aanslag op een hotel waar een bijeenkomst van de Centrum Democraten van Hans Janmaat gaande was. Het gevolg; tientallen gewonden en twee zwaargewonden. Er brak brand uit en de toekomstige vrouw van Janmaat raakte zwaargewond en moest worden geamputeerd en zat de rest van haar leven in een rolstoel. Niemand werd uiteindelijk bestraft of veroordeeld. Het werd een pijnlijke doofpotaffaire onder de noemer “linkse nonchalance geeft helaas voeding aan rechtse verontwaardiging.” De voorlopers van GroenLinks, PPR en PSP (pacifisten nota bene), maakten zich vooral druk om de aangehouden actievoerders en hun behandeling. De rest van de politiek zweeg als het graf. De actievoerders van toen, vooral autonoom kraaktuig, heeft nooit spijt betuigd en is nog steeds erg trots op haar ‘verzetsdaad’ volgens een uitzending van Andere Tijden uit 2009. Kortom, hoe je het ook went of keert, geweld komt praktisch altijd uit de radicale linkse hoek. Alles rechts van de VVD is hun doelwit. Misschien kan het Klavertje derhalve iets minder hoog van de toren blazen. Als er in Nederland een partij is die polariseert, is het GroenLinks wel. Tot er weer een mafketel als Volkert wordt wakker geschud.

 6. Het is nog veel erger met Paul Rosenmöller. De man ging in 1979 naar Albanië, dat toen nog streng Stalinistisch was en waar Enver Hoxha, een gestoorde gek, de bevolking gruwelijk terroriseerde. Paultje kwam terug in Nederland en was er helemaal vol van: zo moest Nederland ook geregeerd worden! Later gaf hij zomaar aan dat de miljoenen doden in de USSR door Stalin “te rechtvaardigen” waren en gaf hij hoog op over Pol Pot en de DDR-dictator Erich Honecker.
  Hij zorgde er overigens onlangs nog voor dat de grootste partij van Rotterdam, Leefbaar Rotterdam, vakkundig buiten het college van B&W werd gehouden.

  En zo’n man heeft dan alle aanzien. Mag zeggen en doen wat hij wil en krijgt allerlei dure (maar nutteloze) functies. Stel dat een politicus openlijk zijn bewondering voor Hitler of Mussolini zou uiten en zou zeggen dat Nederland net zo geregeerd moet worden als tussen 1932-1945? Het land zou op zn kop staan en de carrière van de man of vrouw zou meteen voorbij zijn, met strafvervolging op de koop toe.

Comments are closed.