Top 25 van 2019 (3/5)

Sale (NL)
Sale (NL)

Beste mensen,

Als Radio 2 ouwe hits mag recyclen, mag ik het ook. De laatste vijf dagen van het jaar presenteer ik je daarom de 25 best gelezen ‘Briefjes van Jan’ van 2019.

Vandaag de nummers 15 tot en met 11.

15

Aan capo di tutti capi Mark Rutte

Over hoe het in hemelsnaam mogelijk is dat ook de politie zich door de premier laat misbruiken om het politieke proces tegen Geert Wilders op gang te helpen. (8 juni 2019)

14

Aan Lilian Marijnissen en Jesse Klaver

Over de wegkijkende leiders van de twee partijen die de hofleveranciers zijn als er extreemlinks gajes gezocht wordt om – ik noem maar wat – Thierry Baudet met de dood te bedreigen. (25 maart 2019)

13

Aan meneer Halsema

Over een man met weinig carrièreperspectief die zijn vrouw whitewasht én voor schut zet in een paginagroot lik- en slijminterview met NRC Handelsblad. (14 september 2019)

12

Aan GroenLinks-wethouder Jorrit Nuijens

Over iemand van de Jesse-sekte die politieagenten in hun gezicht spuugt nadat-ie helemaal koekwaus was gegaan op een glaasje water. Of zoiets. (21 juni 2019)

11

Aan de boeren

Over waarom de boeren bij hun demonstratie niet met eieren moeten gooien, maar op eieren moeten lopen. Omdat politici en media anders in eendrachtige samenwerking de sympathie van de bevolking zullen downplayen. (16 oktober 2019)  

Morgen: de nummers 6 (Kleine Piemel) tot en met 10 (de bonnetjeszoeker).

Groet,

JanD

Films en seriesFilms en series

Wil je dat het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ ook in 2020 blijft verschijnen? Doe dan een vaste maandelijkse donatie via Back me of een incidentele gift via Bunq me.

One thought on “Top 25 van 2019 (3/5)

  1. Opvallend?! Wat een gedoe over de boeren. Totaal twee dagen een tractor voor je op de snelweg en de politie had moeten ingrijpen. Uiteraard dom gepraat van Links. Wat heeft men in de afgelopen 50 jaar geen last gehad van Links. Krakersrellen; Oproeren; en ga maar door. Altijd wat; en altijd ontevreden. Hele steden werden platgelegd. Op dit soort ogenblikken moet ik altijd aan Pim denken: “Je hoeft niet in NL te blijven; ik heb niet gevraagd of je kwam”. Zelf zou ik het anders verwoorden. “Sodemieter gewoon op; of hou je bek”. Als je onze leiders hoort praten hoef je eigenlijk niet meer dood te gaan; we leven immers al in het Paradijs; ook wel NL geheten.

Comments are closed.