Aan Wierd Duk (2)

Dier algemeen

Wierd,

Even serieus nu.

Je eiste gisteren dat een NRC-columnist bewijs zou leveren voor zijn stelling dat jij ‘radicaal rechts’ bent.

Dat bewijs kwam er natuurlijk niet.

En nu?

Nu staat je niets anders te doen dan een rectificatie eisen bij NRC Handelsblad en als NRC Handelsblad niet rectificeert bij de rechter.

Rectificatie van een zinnetje in een column.

Een column van een man die in 1987 zijn eerste en laatste prestatie van formaat leverde (en die ik er op 5 januari 2010 met de grootst mogelijke smile op mijn gezicht uit flikkerde als columnist bij HP/De Tijd).

In een krant die zich omwille van de losse verkoop afvroeg hoe prins Friso’s brein zich hield onder 50 minuten reanimatie.

Laat je toch niet zo opnaaien, Wierd.

Jouw grootste zorg is een hele andere dan een smeercampagne van een gemarginaliseerde columnist in een gemarginaliseerde krant.

Namelijk dat ze bij jouw twee voornaamste opdrachtgevers weke benen krijgen. Dat de hoofdredactie van je vaste werkgever, het Algemeen Dagblad, genoeg krijgt van je buitenkrantse optredens (of je politiek incorrecte meningen). En dat je vaste televisie- en radio-outlet WNL ingaat op een verzoek van de NPO om je weg te faden van de zenders in ruil voor een uurtje extra zendtijd her en der.

Wat je er aan kunt doen om dat te voorkomen?

Niets. Gewoon je werk blijven doen.

Maar als je de tijd die je nu besteedt aan het rapalje nou eens stopt in een plan B voor als dat moment komt, lijkt me dat een stuk zinvoller.

Want dat moment komt, Wierd.

Groet,

JanD

PS. En verzet af en toe de zinnen. Werkt bij mij altijd goed.

Cadeauwinkel

7 thoughts on “Aan Wierd Duk (2)

 1. Sinds de penetrante geur van uitsluiting en selectief/eenzijdige berichtgeving (propaganda voor de ‘goede’ zaak) rond het politieke debat in om Amsterdam hangt ben ik afgehaakt. Koop geen VK of NRC meer en kijk geen Vara/NPO of Nieuwsuut meer. Compenseer dit met uitstekende nieuwssites of Duits/Oost Europese sites. Mis daarmee ook goede items maar het enige mogelijk protest en zeer aan te raden.

 2. Naarmate de politiek correcte journalistenkliek doorkrijgt dat een flink deel van de bevolking hen niet meer gelooft, dank zij internet, worden zij steeds gemener en onder-de-gordeliger
  Zielig volk is het.

 3. De vuiligheid zit bij degenen met het minste besef van de werkelijkheid. Wierd is iemand die de werkelijkheid durft te benoemen en dat steekt.

 4. Duk reageert op elke Twitter ad hom hersenscheet. Moet hij niet doen. Spendeert zo te zien een groot gedeelte van de dag op Twitter. Kan zijn talenten en tijd beter gebruiken dunkt mij.

 5. In ieder geval durft Duk de confrontatie aan te gaan met de “gevestigde media ” de persratten die iedere avond bij Pauw, Jinek en hoe die andere malloten die met vette salarissen ons iedere avond vertellen wat wij moeten vinden en wat wij moeten denken, te doorstaan. Hulde !
  Ik ben mij aan het losmaken van de gevestigde orde op journalistiek gebied . En dan moet je je herpakken en op weg gaan naar nieuwe bronnen van vrije nieuwsgaring.
  Bedenk besten: Als het vrije woord wordt losgelaten zijn wij overgelaten aan de ratten , de verraders…..
  Mag ik u wijzen op de schrijver/journalist Simon Carmiggelt ?
  Dank je Simon. Herdenk, mede namens Simon, vrije journalisten zoals destijds Menno ter Braak, en de kerngroep van het toenmalige Parool:
  Frans Goedhart, Jan Meijer, Wim van Norden en Simon Carmiggelt.
  Die lui hadden lef. In de aanloop naar de Tweede Wereldoorlog.
  En Duk heeft lef in de aanloop naar de Derde Wereldoorlog, die inmiddels al begonnen is. In het geniep.

 6. Wat is dat caviaspijkeren toch? Ik kom tot “nail the guinea pig”. “To nail” snap ik, maar dat guinea pig … ?

Comments are closed.