Aan Hans Spekman

Beste meneer Spekman,

Gezien dat uw collega van de Amerikaanse Democratische Partij opstapt?

Debbie Wasserman Schultz kwam onder vuur te liggen toen Wikileaks onthulde dat de leiding van de partij het in de strijd om de nominatie voor de presidentsverkiezingen nogal voor Hillary Clinton had opgenomen. Ze noemde in de uitgelekte e-mails een vertegenwoordiger van Clintons uitdager Bernie Sanders bijvoorbeeld ‘een verdomde leugenaar’.

Ik moest meteen aan u denken. En aan Ahmed Aboutaleb. En aan de foto van u bij een restaurant met Diederik Samsom, Lodewijk Asscher en Jeroen Dijsselbloem, die werd gemaakt juist op het moment dat Samsom en u Aboutaleb openlijk onder druk zetten om vooral de ‘democratische strijd’ om het PvdA-leiderschap aan te gaan met Samsom.

En ik dacht: het is dat Nederland te onbeduidend voor ze is, anders zou Wikileaks hier mooie dingen kunnen onthullen. Dan zou ongetwijfeld blijken hoe Didi, die andere gladjakkers en u het Nedermarokkaanse gevaar uit Rotterdam hadden willen verslaan. Aboutaleb had er trouwens geen Wikileaks voor nodig om te concluderen dat hij genaaid zou worden waar ie bij zat, dus verstandig dat ie zich niet liet gebruiken voor het oppoetsen van het lijsttrekkerschap van Samsom.

En verder: wat mijn gabber Jaap Stalenburg zegt.

Groet,

JanD

Weekdeals (728x90)