BRIEFJE VAN KEES – Aan boosrechts

Screenshot: RTV Oost.

Beste rechtse mensen,

Nu mijn broer Jan er voor de rest van het jaar de stekker heeft uitgetrokken omdat zijn lezers het enige ‘Briefje van Jan’ dat hij dit jaar niet zelf schreef uitriepen tot zijn beste briefje van het jaar, mag ik weer zorgen dat zijn kassa blijft rinkelen.

Ik doe dat graag voor mijn broer.

Vooral omdat ik hoop dat ik wat woede bij jullie kan wegnemen.

Van woede krijg je kanker.

Gisteren was een aantal van jullie weer woedend omdat minister-president Mark Rutte de Nederlandse bevolking geen ‘Prettige Kerstdagen’ had gewenst en omdat koning Willem-Alexander zijn jaarlijkse kersttoespraak had laten opnemen in een kamer zonder kerstboom.

Daar zit natuurlijk, volgens jullie, “een agenda” achter.

Minister-president Mark Rutte wenst moslims namelijk wel ‘Ramadan kareem’ toe (en dat tonen jullie een screenshot uit 2015) en koning Willem-Alexander zou ons volk ook via subliminale beïnvloeding duidelijk maken dat de invoering van de shariawetgeving aanstaande is.

Komt het echt nooit in jullie hoofden op dat het heel anders ligt?

Dat koning Willem-Alexander geen kerstboom hééft, omdat hij enorm betrokken is bij het klimaat. En dat hij niet wil dat er een boom die nog tientallen jaren haar heilzame werking kan doen in de natuur wordt opgeofferd voor een paar weken egoïstisch plezier in huize Van Oranje.

En dat minister-president Mark Rutte geen tijd had voor zo’n kerstboodschap. Omdat hij het schandalig vindt dat die tienduizenden slachtoffers van de Toeslagenaffaire waarvan hij geen enkele benul had maar 30.000 euro (bruto) krijgen, en niet eens snel en vermoedelijk niet eens in handen, en dat hij constant met zijn vrienden bij Unilever en dergelijke zat te appen om te zorgen dat die hen met gigantische kerstpakketen in elk geval dit jaar weer eens een fijne kerst zouden bezorgen.

Dat kan toch?

Ik zie het niet als mijn taak om de koning en de minister-president te verdedigen, maar ik zou het zo fijn vinden als jullie eens uit die cocon van boosheid zouden stappen.

Van enkele politici wéét ik dat de kerstwens aan de bevolking er dit jaar gewoon even bij inschoot omdat ze te druk waren met andere zaken.

Jesse, die ik persoonlijk ken, ontfermt zich nu al weken over Kauthar Bouchallikht. Dat is dat jonge meisje dat door guurrechts volkomen ten onrechte werd neergezet als een aanhanger van de Moslimbroederschap en de politieke islam. Hij kan niet aanzien hoe zo’n jonge vrouw volledig kapot wordt gemaakt door van die Twitter-tokkies als Carel Brendel. Toen hij haar zonder geld en onderdak door Den Haag zag struinen, helemaal verwilderd, heeft hij haar zelfs in één van zijn huizen genomen, omdat hij niet weer dat gesodemieter wilde dat GroenLinks ervan beschuldigd werd jonge vrouwen voor de bus te gooien.

Lodewijk, misschien wel de meest integere PvdA’er die ik ken, was de brief aan het schrijven die hij binnenkort aan de leden van de partij stuurt. Daarin deelt hij hen mede dat hij de Asscher Doctrine introduceert. Dat is een regel die zegt dat politici de ultieme verantwoordelijkheid moeten nemen voor hun daden door niet alleen ‘spijt’ te veinzen of symbolisch af te treden, maar door levenslang af te zien van elke politieke functie of baan bij een NGO, een overheidsinstantie of het CBR.

Over de #metoo- en doofpot-affaire bij D66 waarin Alexander Pechtold de spil was gesproken: Sigrid zou wel heel hypocriet zijn als ze jullie ‘Prettige Kerstdagen’ zou toewensen. Dat zou van iemand die trots poseerde met de oorlogsmisdadiger Yasser Arafat, in wiens schaduwkabinet haar Palestijnse man minister was, toch volstrekt ongeloofwaardig zijn? Jullie zouden het ook een keer kunnen waardéren dat een politicus zijn principes niet verloochtent omdat er toevallig verkiezingen aankomen.

En tenslotte wil ik graag wijzen op Ank.

Ank Bijleveld.

Ik heb niks met het CDA, maar wat deze minister van Defensie deze kerst deed, was natuurlijk gewéldig. Geen plichtmatig gedoe met ‘Prettige Kerstdagen’ op Twitter ofzo, maar gewoon keihard naar een kerkdienst gaan in de protestantse Hofkerk aan de Diepenheimseweg in Goor, waar haar man Riekele in de kerkenraad zit.

Een ongelooflijk ‘fuck you’ van Ank.

Misschien een beetje naar de zorgmedewerkers, die ziek thuis zitten of op hun tandvlees lopen.

Maar dat is collateral damage.

Want het is vooral een dikke vette middelvinger naar onze islamitische vrienden die zich al maanden als makke schapen uit hun moskeeën laten verdrijven wegens corona.

Die boodschap van Ank richting de moslims, dat ze domme sukkels zijn door hun erediensten thuis achter de laptop ‘bij te wonen’, daar kan toch geen ‘Prettige Kerstdagen’ tegenop?

Nou dan.

Groetjes,

Kees Dijkgraaf

PS. Cadeautje! Om jullie eens wat milder gestemd te krijgen.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ (en soms van Kees) wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)