Aan Yasssin Elforkani

Meneer Elforkani,

U bent het opperhoofd, of zoiets, van de Blauwe Moskee in Amsterdam.

Ik las uw boodschap op Twitter.

علينا ان نخطوا خطوة جديدة في الدفاع عن رسول الله. ونحن نطالب الحكومة الهولندية باجاد قانون يجرم الاساءة الى شخصية رسول الله صلى الله عليه وسلم. خصوصا التوثر الاجتماعي الذي ينتج عن هذه الاساءات.

Voor ik ‘m door Google Translate trok, dacht ik dat u met die boodschap wereldwijd ‘jongemannen’ die dezelfde profeet aanhangen als u opriep om niet met keukenmessen, bommen en ander potentieel gevaarlijk gereedschap de straat op te gaan.

Het was u immers ook niet ontgaan dat ze het mantra “islam is liefde” met hun muizenbreintjes verkeerd hadden begrepen en dat ze opeens ‘Middeleeuwtje’ gingen spelen.

Dat is dat spel waarbij de kou wordt verdreven door mensen levend in brand te steken en het hoofd van docenten en kerkgangers van de romp wordt gescheiden als ze opeens willen voetballen, maar er even geen bal voorhanden is. En waarbij bij elk doelpunt onder luid gejuich een homo van de dichtstbijzijnde flat wordt gegooid en de spelers na afloop met een vrachtwagen op de toeschouwers inrijden.

Ik wilde u al gaan prijzen voor het feit dat u die ‘jongemannen’ de Verlichting probeerde in te trekken.

Dat u in de geest van René Descartes aan het twitteren was geslagen. Cogito ergo sum. Ik denk, dus ik ben. Ofwel: alleen door het gebruik van de rede en het gezonde verstand komt men tot de waarheid.

Niet bij elk beetje boosheid meteen een hoofd eraf snijden. Geen zaal vol concertgangers met Kalashnikovs neermaaien als je de muziek ruk vindt. Geen vrachtwagen de volle kerstmarkt oprijden als je rood, wit en groen stomme kleuren vindt.

Nee, praten, verstand gebruiken en in vrede met elkaar leven. Waarbij de mensen met elkaar de baas zijn (dat heet ‘democratie’) en niet de zelfbenoemde loopjongens (altijd jongens) van een of andere profeet. En werken voor je centen, maar da’s weer een ander verhaal.

Toen dacht ik: maar wacht eens even!

Als een imam van een Nederlandse moskee waar Nederlands de voertaal zou zijn, opeens Arabisch gaat lullen, moet ik misschien Google Translate toch even raadplegen.

En wat bleek?

Gezondheid

U pleitte helemaal niet voor een seculiere staat en een Verlichting. U wilde de ‘jongemannen’ helemaal niet in toom houden. U had een heel andere oplossing.

U schreef namelijk: “We moeten een nieuwe stap zetten in het verdedigen van de profeet. We roepen de Nederlandse regering op om een wet te maken die het beledigen van de profeet strafbaar stelt.”

U wilt niet dat jullie ‘jongemannen’ rede en gezond verstand gaan ontwikkelen om verdere slachtpartijen te voorkomen.

U wilt dat wij in Nederland teruggaan naar júllie Middeleeuwen.

Zodat jullie ‘jongemannen’ zich niet meer ‘uitgedaagd’ voelen om normale mensen overhoop te schieten, te laten ontploffen, plat te rijden of te onthoofden.

Vroeger zouden wij in Nederland dan zeggen: over mijn lijk.

Maar dat is sinds Theo van Gogh een beetje beladen.

Dus ik zeg het maar anders.

Donderstraal toch een eind op, man.

Ga lekker bij je sponsors in Koeweit wonen.

Groet,

JanD

PS. Een cadeautje. Misschien na gebruik uitlenen aan al uw broeders.

UPDATE Was mij even ontgaan: Elforkani zit vuistdiep in de PvdA.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)