Aan Wopke Hoekstra

Muziek

Beste meneer Hoekstra,

Op 23 januari 2017 stelde minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem Jaap Uijlenbroek als directeur-generaal van de Belastingdienst aan om daar orde op zaken te stellen.

Bijna drie jaar later bedankte u, namens het CDA de opvolger van Dijsselbloem, dezelfde Uijlenbroek voor ‘bewezen diensten’.

Bij de bekendmaking van dat vertrek naar een ‘parkeerplek’ bij de ABD, de Algemene Bestuurs Dienst, het topambtenarenkartel, bezong u de grote verdiensten van Uijlenbroek.

Als we uw verklaring moesten geloven, verloor het land een nieuwe Redder des Vaderlands.

RTL Nieuws-journalist Pieter Klein, die ongeveer zou kunnen promoveren op de tot de dag van vandaag voortwoekerende ‘toeslagenaffaire’ bij de Belastingdienst, vatte de ‘verdiensten’ van Uijlenbroek wat anders samen.

Die concludeerde dat Uijlenbroek aan het hoofd stond van een (misschien zelfs criminele) organisatie waar nog wel wat dingen mis waren.

“Rechters voorgelogen, stukken achtergehouden. Liegende landsadvocaat. Nationale Ombudsman, Autoriteit Persoonsgegevens, Tweede Kamer en bewindslieden onjuist geïnformeerd. Jarenlang machtsmisbruik. Etcetera.”

Misschien gaat u, nu u dat zo leest, weer een lichtje op.

Dat u denkt: ‘Verhip! Er was iets aan de hand bij ons. Iets met duizenden gezinnen die gecriminaliseerd werden. Mensen die diep in de schulden kwamen. Gedwongen huizenverkopen. Echtscheidingen.’

En dat u zich dan ook realiseert dat vanaf 26 januari 2017 diezelfde Jaap Uijlenbroek over wie u de loftrompet blaast, daarvoor (sinds oktober 2017 samen met D66-staatssecretaris Menno Snel en u) de hoogst verantwoordelijke was.

En dat u zich misschien realiseert dat die dik betaalde parkeerplek een compleet verkeerd signaal afgeeft.

Laat staan welk signaal zou uitgaan van een benoeming van uitgerekend deze Jaap Uijlenbroek tot gemeentesecretaris van Den Haag.

Ik kan eigenlijk níet geloven dat u Uijlenbroek toen u ‘m ‘ontsloeg’ alvast de concept-arbeidsovereenkomst van zijn volgende ‘baantje’ meegaf.

U wilt premier worden toch?

Dan realiseert u zich waarschijnlijk onvoldoende dat dit land na tien jaar Rutte snakt naar een andersoortige minister-president.

Eentje die niet moreel failliet is.

Het lijkt erop dat we dan bij u aan het verkeerde adres zijn…

Groet,

JanD

PS. En uiteraard een dikke middelvinger aan alle complotkoekjes. Ik wijk voor niets, niemand en UFO’s.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

Films en series

11 thoughts on “Aan Wopke Hoekstra

 1. Met @WimS..: dit is klasse..!
  grappig ironisch complot wappies sarren vertroebelt wmb het beeld van een vlijmscherp en goed gedocumenteerd waarnemer en columnist..
  Is weinig ‘voordeel’ mee te behalen..

 2. Goedenmiddag Jan.
  Het doet mij deugd de NESTOR
  Van de media weer aan het werk te zien. Begrijp je inmiddels de weerstand, die je automatisch oproept, als je te dicht bij t vuur komt.
  Niets dan lof over je research van je onderwerp. En idd, zo,n houding heb ik óók, voor niemand bang te zijn. Óók ik ben researcher over een onderwerp. En ik heb met mijn onderwerp ondervonden dat vele mensen geintimideerd-geindoktrineerd-ongelukjes krijgen en zelfs daardoor “uitgeschakeld” worden. Met het onderwerp gerne waar jij ons steeds weer verblijd, hoeft je je geen zorgen te maken.
  Ps. . . Dat tientje is onderweg.
  Groetjes hans v roon

 3. Wist niet goed wat ik er gisteren van moest denken, dus blij dat ik vandaag gewoon je briefje weer kan lezen, en weer een vlijmscherp briefje gelukkig:-)

 4. Waarom komen deze mensen er mee weg,een bedrieger en verdiener 1e klas laat u niet in de luren leggen door dit mooie Bekkie het is een rat en een plaag u wordt belazerd door dit CDA gewrocht om zijn gezin te beschermen moet hij er niet aan beginnen u gaat geschiedenis schrijven in uw nadeel en dat van ons

 5. Wippen Hoekstra. De man heeft al vier blagen de wereld in gezet. Wat dat voor het milieu betekent! Wat een aso.

 6. Na een paar maanden even afstand heb gehouden van de waanzin gaande in dit land door niet jou rake columns te lezen in verband met woede uitbarstingen, ga ik er weer voor!

  Sterk en vol goede moed en hoop op veranderingen dit jaar wens ik je de allerbeste columns in 2020!

  Batavus

 7. Top en strak. Wat zou het mooi zijn als elke Nederlander zich zou realiseren van voor een kartel-gedoe er in DenHaag plaatsvindt! Ben bang dat veel het niet WILLEN zien….

 8. Whow, zo had nog niemand het bekeken- hoe zouden we het kúnnen weten- maar onze ogen zijn wéér eens geopend door jou Jan, ga alstublieft niet weg, wat moeten we dan, wie opent ons dán de ogen??

Comments are closed.