Aan Wopke Hoekstra

Bol.com Algemeen

Meneer Hoekstra,

Wat dacht u?

Als ik echt premier probeer te worden, kan ik Liselot en de vier kinders veel minder vaak zien?

Ik wil niet de meneer zijn die op zondag het vlees snijdt?

Dus laat ik maar eens wat kiezers tegen me in het harnas jagen?

Anders kan ik uw pleidooi voor een 15 tot 20 procent hogere beloning voor toezichthouders bij staatsdeelnemingen als Air France-KLM, Havenbedrijf Rotterdam, Schiphol, NS, Gasunie, Nederlandse Loterij en Holland Casino niet uitleggen.

Commissarissen bij dat soort bedrijven ontvangen voor hun schnabbel nu tussen de 20.000 en 40.000 euro per jaar en dat is minder dan ze krijgen bij bedrijven waarvan de staat geen (mede-)eigenaar is (en waar ze ook vaak bijbeunen).

Nou en?

 Wie 20.000 tot 40.000 euro voor een schnabbel bij een van belastinggeld betaalde ‘onderneming van nationaal publiek belang’ te weinig vindt, die rot toch lekker op? Er zijn heus voldoende gekwalificeerde commissarissen te vinden die voor de prijs van een keurige middenklasser 13 uur per maand (!) willen opofferen aan de publieke zaak.

Dat u de beloning van mensen als Jan-Kees de Jager (CDA), Marjet van Zuijlen (PvdA), Joop Wijn (CDA), Nebahat Albayrak (PvdA), Pieter Duisenberg (VVD) met 15 tot 20 procent moet verhogen om ze gemotiveerd te houden, is dan ook waanzin.

Of denkt u dat de kiezers vergeten zijn wat uw allereerste daad als lijsttrekker van het CDA was?

Dan zal ik ze even helpen.

Klussen

Het schrappen van een verhoging van het minimumloon (met 10 procent) uit het verkiezingsprogramma…

U komt wél op voor de grootverdieners uit uw maatpakkennetwerk (m/v/dinges) die vanwege núl slijtage sinds een wetswijziging uit 2001 ook na hun 72ste hun zakken mogen blijven vullen.

Maar níet voor de hardwerkende burgers die op z’n vroegst op hun 67ste versleten met pensioen gaan en die bij een 40-urige werkweek 9,72 euro per uur verdienen.

Bruto.

Dan ben je echt volledig van het padje.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Wel toepasselijk, in uw geval.

PS2. Ik heb weer een nieuw speeltje: QR-codes.

(Advertentie)