Aan Wopke Hoekstra

Beste Wopke,

Je kunt uit twee antwoorden kiezen nu het CDA-partijbestuur je heeft gevraagd om lijsttrekker te worden bij de komende Tweede Kamerverkiezingen.

“Ja, maar samen met Pieter Omtzigt” of “Ja, maar samen met Pieter Omtzigt”.

Ten eerste omdat Pieter Omtzigt dan wordt beloond voor zijn rol als vólksvertegenwoordiger, zijn zwijgen bij de frauduleuze lijsttrekkersverkiezing van afgelopen zomer én de sloop van de ratelende treinramp Hugo de Jonge.

Ten tweede omdat Pieter Omtzigt zelf ongeschikt is om de echte nummer 1 te zijn. Al was het alleen maar omdat hij in een lijsttrekkersdebat wordt gesloopt door Mark Rutte en Lodewijk Asscher. Althans: niet kan zorgen dat Mark Rutte eindelijk van de troon wordt gestoten.

Met Pieter Omtzigt als lijsttrekker wordt het CDA een stuk groter dan met Hugo de Jonge.

Klussen

Maar met jou als lijsttrekker en Pieter Omtzigt als echte en geloofwaardige running-mate kan het CDA de grootste worden. En dus weer eens de premier leveren.

Want reken maar dat al die ontheemde kiezers op rechts en rechts van het midden die er niet aan moesten denken om op een CDA met Hugo de Jonge als partijleider te stemmen, het CDA opeens als alternatief gaan zien.

Ze zien dat Pieter Omtzigt (relatief, want het blijft een beroepspoliticus) deugt en soms echt iets voor mensen doet.

En ze weten dat jij, vergeleken met zo ongeveer álle andere lijsttrekkers, nog schone handen hebt.

Jammer voor de nieuwe partijen die in het gat tussen VVD/CDA en PVV sprongen en misschien nog gaan springen, maar als jij vandaag “Ja, maar samen met Pieter Omtzigt” zegt, gaat de strijd om wie de grootste wordt en dus als eerste mag formeren tussen VVD, PVV én CDA.

En dat is een aanlokkelijk perspectief voor de verweesde kiezer.

Het zou meteen een grote schoonmaak betekenen als jij en Pieter Omtzigt echt winnen.

Want Rutte kan dan met goed fatsoen door de voordeur vertrekken.

Kerst 2020

En de door alle media (zelfs met subsidie) op het schild gehesen D66-lijsttrekker en premierkandidaat Sigrid Kaag dan?

LOL.

Sinds gisteren bleek dat ze wist dat ze met Frans van Drimmelen een #metoo-recidivist als campagneleider had in de ‘lijsttrekkersstrijd’ bij D66, is Sigrid Kaag dead meat.

Wie #kieskaag honoreert, is vanaf gisteren een #metoo-apologeet.

Als er ooit een kans was voor het CDA om weer de grootste te worden én een grote schoonmaak te bewerkstelligen in Den Haag, is het nu.

Daartegen mág je geen nee zeggen.

Vraag maar aan God.

Groet,

JanD

PS. Een cadeautje dat je hopelijk nog een duwtje in de juiste richting geeft.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)