Aan Wopke Hoekstra

Meneer Hoekstra,

Als minister van Buitenlandse Zaken heeft u actief meegewerkt aan het censureren van de Russische nieuwszenders RT en Sputnik, omdat ze in het kader van staatspropaganda nepnieuws zouden verspreiden.

Ukrinform, het staatspersbureau van Oekraïne, lieten jullie ongemoeid.

Ik neem aan dat we het nieuws dat Ukrinform verspreidt wel kunnen geloven?

Welnu, daar lazen we gisteren dat u Ruslan Stefanchuk, de voorzitter van het Oekraïense parlement, heeft toegezegd dat Nederland de aspiraties van Oekraïne om lid te worden van de EU zal steunen.

Volgens het Oekraïense staatspersbureau zei u letterlijk: “In de huidige situatie in Oekraïne is het moeilijk om ‘nee’ te zeggen tegen het verzoek van Oekraïne om kandidaat-lid te worden van de Europese Unie.”

Mark Rutte beloofde en belooft ons toch dat dat helemaal niet gaat gebeuren?

Dat we dat door en door corrupte land weliswaar zien als nuttige handelspartner, maar dat er geen sprake van is dat we die versneld kandidaat-lid gaan maken van de EU?

Of verspreidt dat Oekraïense staatspersbureau nepnieuws?

Op de website van uw ministerie staat namelijk niet eens een bericht dat die Stefanchuk überhaupt bij u op de koffie was.

Laat staan dat hij bij u was om het EU-lidmaatschap even af te tikken.

En op uw Twitter-account, waar u van elke ontmoeting die u heeft met buitenlandse gezagsdragers trouw melding maakt, ontbreekt ook een bericht over een gesprek met de Vera Bergkamp van het Oekraïense parlement.

Het zou dus zomaar kunnen dat dat Oekraïense staatspersbureau dat citaat van u verzonnen heeft.

Want zoals de de Griekse toneeldichter Aischylos in 472 voor Christus al schreef: “In oorlogen sneuvelt de waarheid als eerste”.

Dus het kan haast niet anders of dat Oekraïense staatspersbureau heeft die foto waar u met parlementsvoorzitter Ruslan Stefanchuk op staat, gephotoshopt.

Als die ongelikte beer op de foto in dat legerkloffie met dat Oekraïense vlaggetje op zijn arm überhaupt al de Oekraïense parlementsvoorzitter Ruslan Stefanchuk ís.

Maar anderzijds…

Mark Rutte is van 1967 ná Christus.

Die Aischylos kende Mark Rutte helemaal nog niet.

Als Aischylos nu had geleefd, had-ie ongetwijfeld geschreven: “In oorlogen en in kabinetten onder leiding van Mark Rutte sneuvelt de waarheid als eerste”.

U mag zeggen hoe het zit.

En als u zwijgt, weten we genoeg.

Dan heeft Oekraïne een betrouwbaar staatspersbureau.

En hebben jullie de Nederlandse bevolking wéér bedonderd.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor als u weer een keer met een acteur op de foto moet.

Dank voor jullie donaties!

3 thoughts on “Aan Wopke Hoekstra

  1. Het gaat gebeuren. Hoe dan ook. De Verenigde Staten willen het, de Frans Timmermansen van de EU willen het, de schimmige powers that be en hun conferenties willen het. Van Wopke weten we dat het CDA na deze kabinetsperiode ophoudt te bestaan, dus die kijkt waarschijnlijk over de landsgrenzen naar een nieuwe baan. En van Balkenende en Jaap de Hoop Scheffer weten we nog dat CDA’ers er geen enkel probleem mee hebben Nederland uit te verkopen voor het belang van hun persoonlijke carrières. En Mark Rutte heeft nog nooit in zijn leven de waarheid vertelt.

    De propaganda die uit de Oekraine komt is nog ongeloofwaardiger dan die uit Moskou komt. Als je Kiev mag geloven was half Rusland al gesneuveld. De gretigheid waarmee het nieuws uit Kiev geloofd wordt en die uit Moskou zowat verboden is doet mij denken dat dezelfde Westerse inlichtingendiensten, die in de oorlog in Syrië heel vakkundig de PR bureau’s van de Syrische ‘gematigde’ oppositie (ofwel Jihadisten) opzetten en financierden, dit nu ook doen voor de Oekraine.

  2. Nee geen photoshop – dat zouden ze nooit doen.
    Het is zo’n levensgroot kartonnen bord. U weet wel, zoals van Max Verstappen in de Jumbo.
    Het valt ook bijna om.

  3. Op Ziggo zit al een tijdje een zeer nationalistische propagandazender uit de Oekraine. Met een voorliefde voor louche onverzorgde oudere mannen in uniformen. Zelfs Euronews is nog betrouwbaarder.(grapje) Achja, altijd weer die hypocrisie en selectieve ophef. Toen Amerika zowel Irak (biologische wapens nooit gevonden) en Afghanistan (Bin Laden zat er niet) binnenvielen en flink huishielden, bleef het oorverdovend stil in Den Haag en Brussel. Nu is zowel Afghanistan met de taliban als Irak met IS een grote puinhoop geworden. De adoratie voor Oekraine is me een raadsel, hooguit een smoes om de klimaattransitie te versnellen. Vanwaar anders die moeite voor een kunstmatig Sovjetland van amper 30 jaar oud waar tot voor kort niemand wakker van lag. Wat wordt de volgende? Kazachstan? Oezbekistan? Al die tienduizenden mensenlevens en honderden miljarden euro’s in de Oekraine ten spijt. Alleen de wapenindustrie lacht zich een kriek.

Comments are closed.