Aan Wopke Hoekstra

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Meneer Hoekstra,

Dit is uw kans.

Uw kans om te bewijzen dat het CDA nog enig recht van bestaan heeft als volkspartij.

Want uw  oproep om als kabinet “terug naar de tekentafel te gaan” is volkomen terecht.

Misschien willen de kiezers u vergeven dat u nú pas komt met die oproep om ook te kijken of die meer dan 60 miljard euro voor de hobbyprojecten ‘klimaat’ en ‘stikstof’ misschien een tikkie minder kunnen.

De AOW’ers die ook u hun koppeling van hun uitkering aan de stijging van het minimumloon afpakte.

De boeren die onteigeningen staan te wachten.

En iederéén die al maanden zag dat het verwarmen van huizen onbetaalbaar werd door de stijging van de gasprijzen, waarvan onze minister van Financiën gezien de bizarre accijnzen en belastingen die je daar in Nederland voor betaalt het meest profiteert.

Ik bedoel: u bent rijkelijk laat.

Uw oproep komt nu de koopkrachtklap die Rutte 4 toch al uitdeelt nóg erger wordt door de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

U had blijkbaar niet door dat de lagere inkomens letterlijk moesten kiezen tussen de verwarming op 18 of de boodschappenkar fatsoenlijk vullen.

U had blijkbaar nog niet door dat de eventuele spaarpot ook bij de middeninkomens al in een noodtempo verdween door de energierekening.

Pas nu het allemaal nóg veel erger is en wordt, wordt u wakker.

Maar goed, liever dit dan wegkijken.

Het is nog wel een dingetje dat de echte baas van het kabinet, Sigrid Kaag, haar ‘Njet!’ al heeft uitgesproken. Het lijkt haar “slecht”, dat tekentafel-idee. En van het Klimaatfonds mag sowieso geen euro af.

Blóeden zal het volk.

En inbinden zal de minister van Buitenlandse Zaken.

Daarmee krijgt u onverwacht een kans om te bewijzen dat u een staatsman bent, in plaats van een consultant die verslaafd is geraakt aan het pluche.

U kunt met uw vuist op tafel slaan.

U kunt de ballen tonen die de leiders van die twee andere coalitiepartijen, Mark Rutte en Gert-Jan Segers, niet hebben.

Hoe?

Door de stekker uit het kabinet te trekken en het Nederlandse volk te bevrijden (en uw eigen partij te redden).

Maar u moet het wel snel doen.

Want niemand vertrouwt u nog.

En terecht.

Dus het moet vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 14 tot en met 16 maart gebeuren.

Anders was die tekentafel-oproep alleen maar een goedkoop verkiezingsstuntje.

Het volgende mes in de rug van de burger.

En het einde van het CDA.

Wat ik verwacht?

Dat Hare Kaagheid ook dit ‘gevecht’ wint.

Anders gaat Robbie Jetten huilen.

En dat hele volk boeit u, net als haar, uiteindelijk voor geen meter.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Ik denk dat u het niet heeft.

Disclaimer: Het ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door donaties en aankopen via Bol.com. Waarvoor dank!

4 thoughts on “Aan Wopke Hoekstra

  1. Wat mij opvalt in de huidige tijd, er is bijna geen arbeidersklasse meer. Ik ben nog opgegroeid in de jaren 70 in een klassiek PvdA arbeidersgezin. We waren niet rijk maar zeker ook niet arm. Vader werkte bij de PTT; Putje graven, Tentje zetten en Tukkie doen volgens Wim Kan. Mijn moeder was huisvrouw, toen nog geen vies woord en de normaalste zaak van de wereld. De PvdA was nog een echte working class partij en de vakbonden nog machtig en onafhankelijk. Joop den Uyl zorgde goed voor zijn mensen. Tegenwoordig; tja, al die virtuele online eenheidsworsten. Al die middenklassers met hun shiny happy people. Al die hipsters, millennials, vegans, yuppen en amateur wereldverbeteraars. Met hun Milan, Sterre en Maan. De betuttelende politiek correcte kneuterigheid is weer terug. Braaf in de pas lopen en veilig in het midden blijven onder het maaiveld. Er zijn geen arbeiders meer, geen LTS-ers en vakmensen. Bouwvakkers moeten van heinde en ver worden gehaald. Die paar arbeiders die er nog zijn zoeken tegenwoordig hun heil bij de SP en PVV en krijgen al snel het etiket Tokkie van de goegemeente. Zo rolt Nederland tegenwoordig, dat gave land van Wopke en Sigrid. Want wij zijn met meer…

  2. Ik heb niks met Rusland en ik heb niks met Oekraine. Voor mij allemaal een pot nat. Norse onvriendelijke louche onverzorgde dronkelappen. Hier bij de Aldi en Lidl stikt het van die seizoenarbeiders uit die landen die zich volladen met het goedkoopste bier en sterke drank. Allemaal even vadsig en schooiers. Ik zie derhalve geen verschil tussen een Rus of een Oekrainer. Allemaal Homohaters, Jodenhaters, ultranationalistisch, corrupt en chronisch destructief, dronken, apathisch, passief en negatief. Dat is de Russische volksaard. Mij dondert dat hele conflict dus geen ene reet. Net als China, Qatar, Turkije, Syrie of Afghanistan, Het boeit me gewoon niet. Ik vind het vooral heel erg voor de nabestaanden van MH17, de aanslag op de MH17. Nee Rutte, het was geen ongeluk, het was geen vliegramp, het was een aanslag. Rutte is al 8 jaar de onderste steen boven aan het krijgen. Dat Europa nu in de koude oorlog spasme zit en daarbij alle bedenkelijke tactieken van Rusland na-aapt, incluis censuur, propaganda, desinformatie en onwaarheden. Dat zagen we al met 9/11 en de covid. Laten we maar zwijgen over de Europese onkunde in Joegoslavie, Bosnie, Srebrenica en Kosovo. Maar hey, De Winterspelen in China waren supergaaf. We gaan lekker voetballen in Qatar en Max gaat weer rijden in alle dictaturen op aarde. Gaaf land zijn we he, en WIJ ZIJN MET VELEN. Amen.

  3. Bizar hoeveel ‘nieuwe’ twitteraccounts er opeens zijn. Allemaal februari en maart 2022 met een gemiddelde van 2 volgers. Ambtenaren? D66-Volt trollen? Europa lovers? Putin Lovers? Covid prik lovers? Wappie lovers? NOS lovers? Roept u maar. Wie het weet mag het zeggen. Het valt wel erg op. Is er ergens oorlog ofzo?

  4. Wanneer gaat de EU gas en olie uit Rusland boycotten en verbieden? Geen sancties tegen Russisch gas en olie? Hoezo hypocriet?

Comments are closed.