Aan Willem Engel

Films en series

Beste Willem,

Dus vandaag zijn de scholen aan de beurt.

Je mannetjes gaan nu schooldirecteuren en kinderen intimideren die denken dat ze iets goeds voor de volksgezondheid doen door mondkapjes te dragen.

Nadat je mannetjes eerder in jouw opdracht medewerkers van een verpleeghuis intimideerden door ze een pijnlijke, langzame, eenzame dood toe te wensen.

En nadat je mannetjes daarvoor een Kamerlid als Pieter Omtzigt intimideerden.

En nadat je mannetjes een coronapatiënt die vanuit het ziekenhuis op social media postte over zijn ervaringen ervan beschuldigden tegen betaling door het RIVM een ziekte te faken.

En nadat je mannetjes bezoekers van een GGD-teststraat intimideerden door ze te fotograferen en ervan te beschuldigen dat ze ingehuurde acteurs waren.

En nadat je mannetjes…

What’s next?

Waar ligt je ondergrens?

Gezondheid

Ga je, zoals de dierenrechtenactivisten waarmee je sympathiseert, bewoners van verpleeghuizen bevrijden door hekken door te knippen, zodat ze hun vrijheid tegemoet kunnen strompelen?

Ga je, zoals het Antifa-gajes waarmee je sympathiseert, met knokploegen groepjes beschermen die de ruiten ingooien bij de GGD’s om daar coronatests te stelen en die ritueel te verbranden op straat?

Of is het allemaal nog veel erger?

Hoop je dat tussen de leeghoofdigen en labieltjes die achter jou, hun sekteleider, aanlopen iemand zit die bereid is om de Volkert van der Graaf van jouw beweging te worden?

En trek je dan glimlachend laf je handen af van zo’n mentaal uitgedaagde sneuneus, omdat jij immers slechts ‘liefde’ predikte?

Dat laatste staat me eerlijk gezegd nog het meest aan je tegen.

Je weet precies wat je doet.

Je produceert met voorbedachten rade een toekomstig terrorist.

En ik voel diep medelijden met iedereen die in je mooie praatjes trapt.

Groet,

JanD

PS. Zal ik jou eens liefde geven? Cadeautje!

UPDATE Het mannetje uit onderstaand filmpje is inmiddels aangehouden door de politie.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)