Aan Willem-Alexander

Pampers

Beste Willem,

Ik zag minister-president Mark Rutte. Ik zag minister Edith Schippers. Ik zag prins Pieter-Christiaan. Ik zag de fucking zelfbenoemde onderkoning van het Groot Europeesche Rijk, Frans Timmermans.

Maar ik miste jou.

Gisteren stond het Nederlands vrouwenelftal voor het eerst in de finale van een Europees kampioenschap. De dames konden – op hun eigen niveau – geschiedenis schrijven.

En jij was er niet bij.

Nu is Enschede qua leuk geen Rio, Peking of Sydney, maar je had er gewoon bij moeten zijn. Daar word je voor betaald. Vorstelijk. We betalen ook voor een vliegtuig dat altijd voor je klaar staat. Je kunt zelf vliegen. Afgelopen donderdag om even na half elf wist je: zondag 17.00 uur, EK-finale. In eigen land! Alle tijd om, vanaf welk vakantieadres ter wereld ook, tijdig op de tribune te zitten.

Maar je verdomde het, Willem.

You had one job.

And you blew it.

Je kunt het nog een klein beetje goedmaken door vanavond onverwacht op te duiken bij de huldiging in Utrecht. Maar ook dan zul je vast niet kunnen van je vrouw.

Sukkel.

Groet,

JanD

PS. Even zuiver hypothetisch: als je je ‘onderdanen’ wilt begrijpen: dit helpt. En geef Erland Galjaard ff een belletje

15 thoughts on “Aan Willem-Alexander

 1. Nederlandse cultuur mag niet meer bestaan ,wordt niet meer gewaardeerd.alles moet Europees.om ziek van te worden.gelukkig zijn er wel Nederlanders die trots zijn.

 2. De afwezigheid van de koning was jammer. De aanwezigheid van Timmerfrans gaf een vieze smaak in de mond.

 3. Beste Jan ik wou eerst nog even uitleggen waar Vorstenhuizen meestal zitten bij een oorlog, maar ik slik alles maar in en ik heb wel genoten van deze Voetbaloorlog, waar weer eens een Echt Team op de mat stond, dit waren Leeuwinnen met ballen en voor de rest sluit ik me helemaal aan bij jouw Briefje. En als onze minpres Rutte zich niet vaak aan zijn beloftes houdt, waarom zou zo een galbajaard dat wel doen? Nee hoor, alles voor de clickjes.

 4. Het is niet goed of het deugt niet.
  Als Wimlex aanwezig is noemen we het goedkoop scoren, als hij wegblijft beschuldigen we hem van desinteresse.
  Ik ben blij dat hij er niet was. Hoe minder de leden van ons Koninklijk Huis zich in het openbaar tonen des te beter. Er is slechts een plek waar Wimlex en zijn clan wat mij betreft mogen schitteren. Het sprookjesbos in Kaatsheuvel.

 5. Het was nog beter geweest indien WA zich tijdens een voorronde had laten zien (en misschien heeft hij dat ook wel gedaan, niet gevolgd) en niet -zoals de rest van NL- wanneer er al een gelegenheids-hype is ontstaan. Ben trouwens wel benieuwd wat Frans Timmermans namens de EU kwam doen, is sport tegenwoordig ook al een EU aangelegenheid soms? Binnenkort dus een EU-elftal op de velden? Ik zou trouwens een BeNeLux-clubcompetitie bij zowel mannen als vrouwen wel toejuichen.

 6. Wat betreft het niet aanwezig zijn van onze Koning en zijn vrouw, daar ben ik het mee eens,
  zelf zou ik dat genuanceerder onder woorden hebben gebracht.
  Het subtiele genuanceerde heeft naar mijn gevoel en waarneming meer inhoud en trefzekerheid.
  Ook heb ik vernomen dat de vrouw van onze Koning bij haar vader was daar deze zwaar ziek is.
  Zo zie je maar dat de eerste reactie die bestemd is om buitenkamers te worden geventileerd, wel goed overdacht en met juiste toon moet worden gebracht.

 7. Wat een onzin, voetbal! Hebben jullie niet iets belangrijkers te doen.
  En zo ook De Koning.

 8. Beste Jan
  Misschien had je je ook even moeten verdiepen in de ‘agenda’s’ van ons koningspaar?
  Ik begrijp dat Maxima naar Argentinië is waar haar vader slecht ligt. Dat W.A. naast zijn gezin dat ook vakantie had nog andere belangrijke kwesties had. Natuurlijk zijn de Leeuwinnen het waard om te bezoeken. Hij is immers ook al geweest. Maar nu even niet..omdat agenda’s nu eenmaal niet altijd ‘voor het geval dat’ leeg gehouden kunnen worden. En familiezaken soms zomaar voorgaan…

 9. @Mrizz: Familiezaken gaan soms voor. Dat is juist. Maar als je door de staat betaalt wordt ligt het net ff anders.

 10. Beste JanD,
  Bedankt voor je vele journalistieke
  inzichten in het over het algemeen hypocriete
  politieke en maatschappelijke landschap.
  Daar er vele reacties in zowel positieve als negatieve zin op jouw bijdrage zijn,
  mis ik je reactie op de inbreng van je volgers, is dat niet jammer? Grt John Kraai

 11. Even los van mijn taalfout: het moet zijn: “betaald wordt”, valt het mij op dat Jan de artikelen 111/113 van Het Wetboek van Strafrecht overtreedt en dat zou gevolgen kunnen hebben, maar dat niemand aanslaat.
  @Jan: Let hier even op……

 12. Zo zie je maar, Jan, dat er goede redenen zijn om je even niet in het feestgedruis te mengen. Maar van het benoemen van de verzachtende omstandigheden zul je waarschijnlijk geen “bobbel in je broek” krijgen. Dus zullen we excuusbrief nooit lezen. Jammer.

 13. Soms gaat familie voor. En vooral als je schoonvader op steven ligt. Dan heb even iets anders aan je hoofd. Ga je schamen!

Comments are closed.