Aan Walter van Wijngaarden

Games algemeen

Meneer Van Wijngaarden,

Op 29 juli 2018 hadden wij al even contact. Ik schreef u toen:

Meneer Van Wijngaarden,

Je rijdt met minimaal 167 kilometer per uur op een plek waar 50 kilometer per uur is toegestaan met je Porsche 911 een 19-jarig meisje dood dat met haar Toyota Aygo een uitrit verlaat. Uit bloedonderzoek blijkt dat je meer had gedronken dan wettelijk is toegestaan. Je bent al vijf keer eerder veroordeeld voor rijden met te veel alcohol in je bloed. Je beweert bij de rechtszaak dat alle getuigen liegen, dat de vastgestelde minimale snelheid van 167 kilometer per uur niet klopt en van ook maar een snippertje spijt van de desastreus verlopen straatrace die je met je zoon Casper hield (want dat was het) is geen sprake. Je krijgt wegens ‘roekeloos rijgedrag’ vier jaar cel (waar zes jaar het maximum is) en vijf jaar ontzegging van de rijbevoegdheid.

Als dat je allemaal ‘overkomt’, heb je het récht om in hoger beroep te gaan.

Je hebt het récht om nadere onderzoeken te vragen aan het Gerechtshof.

Je hebt het récht om daar te suggereren dat dat 19-jarig meisje zelf niet goed oplette toen ze de 50 kilometer-weg opdraaide.

Je hebt het récht om te suggereren dat ze gedronken had.

Je hebt het récht te proberen onder je straf uit te komen of te proberen een lagere straf te krijgen.

Maar je hóeft geen gebruik te maken van die rechten.

Je kunt ook de suggestie wekken dat er nog een heel klein beetje fatsoen in je donder zit.

Jammer dat dat voor u te veel gevraagd was.

JanD

Gisteren was dat hoger beroep.

Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

U had nieuwe advocaten, Geert-Jan Knoops en zijn wormvormig aanhangsel Carry.

Dat zijn blijkbaar betere advocaten dan uw vorige, Frederik-Jan Hogewind.

Want van de Knoopjes moesten u en die andere straatracer juist niet de aanval zoeken, zoals vorige keer, maar vooral spijt veinzen.

En als het lukte een beetje huilen.

U speelde het toneelstukje als een volleerd acteur.

De Officier van Justitie trapte er gelukkig niet in. Tegen u volgde een eis die gelijk is aan de vorig jaar opgelegde straf en tegen uw zoon Casper zelfs een hogere: geen taakstrafje, maar een jaar de cel in.

Hopelijk toont het Gerechtshof nog minder coulance dan de Officier van Justitie en krijgt u allebéi een hogere straf dan vorig jaar.

Want man, man, man, wat ben je een laffe twat als je jezelf na alle misdaden die u met drank op heeft gepleegd dúrft neer te zetten als een spijtoptant om maar een lager strafje te versieren.

Ik denk stiekem dat Geert-Jan en Carry Knoops dat ook vonden. Die dachten: we pakken de centen, maar we voeren een verdedigingsstrategie die van Walter en Casper van Wijngaarden nóg grotere losers maakt.

Nou, dat is gelukt 😉

Groet,

JanD

3 thoughts on “Aan Walter van Wijngaarden

 1. Gaat Knoops zich ook inzetten voor die buitenproportionele 240 uur werkstraf voor Jenny Douwes ?
  Die simpelweg de kinderen van haar dorp wilde beschermen met haar dorpsgenoten ?
  ?
  Iets wat iedere “normale”.. Nederlander ook zou doen ?
  De rest ..(die het met het OM eens is) zouden zich in het Pieter Baan centrum eens moeten laten onderzoeken .
  Wat zal de van Mesdag in Groningen te klein blijken te zijn …misschien dat men ze allemaal kunnen plaatsen op de Rottummer plaat ? https://nl.wikipedia.org/wiki/Rottumerplaat
  Mocht het uit de klauwen lopen met de gestoorden ..wat is het dan verrekte handig om een vliegbasis Leeuwarden in de buurt te hebben .
  Flikker er een zooitje bommen op ..

 2. Triest…
  Triest dat zulke hufters, verkeershufters kun je ze niet eens meer noemen, er met zulke lage straffen weg komen. Valt dit nu weer onder “sorry, edelachtbare de volgende keer let ik beter op”…wat is dit? De hele zaak blijft een vreemde wrange nasmaak houden…ik hoor het op het nieuws, en denk ja hoor weer zo’n idioot. Blijken zijn ze ook nog in staat om de overleden jonge vrouw de schuld te geven van het ongeluk, zulk een onbeschoftheid die zijn weerga niet kent. Ik hoop dat deze vader en zoon hun straf mogen uitzitten, en dat de daadwerkelijke straf daarna gaat plaats vinden. Het is mijn overtuiging dat je in het leven ALTIJD een prijs moet betalen, dus ook deze twee komen daar niet onder uit. Triest..maar waar.

Comments are closed.