Aan Vera Bergkamp

Mevrouw Bergkamp,

Wat een gênante vertoning, gisteren in de Tweede Kamer.

Allemaal vrouwen (en SP-Kamerlid Peter Kwint) acteerden dat ze helemaal kippenvel kregen omdat Gideon van Meijeren van Forum voor Democratie de behandeling van ongevaccineerden vergeleek met die van Joden in de (aanloop naar de) Tweede Wereldoorlog.

Een vergelijking die uiteraard nergens op slaat.

Nou ja, als een tang op een varken.

Of als kut op Dirk.

Tenzij je (sinds het politieke proces tegen Geert Wilders kun je niks meer uitsluiten) ‘ongevaccineerden’ net als Joden beschouwt als een ras.

Maar dan nog: de Joden hadden destijds gewild dat ze met een wattenstaafjestest onder de gruwelijkheden waren uitgekomen die hen door de Moffen en de Nederlandse collaborateurs, kopgeldjagers en wegkijkers zijn aangedaan.

Waar het eigenlijk om ging bij dat debat: woorden kunnen aanzetten tot geweld (tegen journalisten).

En het belangrijkste voorbeeld dat die stelling moet bewijzen is, corrigeer me als ik het verkeerd begrepen heb, telkens weer dat een of andere grappenmaker een ‘NOS = fakenews’-sticker op het jasje van een NOS-verslaggever plakte en de NOS vervolgens alle stickers van het wagenpark “moest” verwijderen.

“Want als we de onafhankelijke journalistiek in een kwaad daglicht zetten, ondermijnen we de rechtsstaat”.

Of zoiets.

Lazer op.

GezondheidGezondheid

In haar Nieuwjaarstoespraak zei Shula Rijxman, de hoogste baas van de NPO en aanhangster van uw partij, over de missie van de publieke omroep dat deze “mensen verbindt en bij elkaar houdt. Nu noodzakelijker dan ooit”.

Dat heeft weinig te maken met het brengen van onafhankelijk nieuws en het controleren van de macht.

En waar ik ‘weinig’ zei, bedoel ik: ‘niets’.

Een kleine 900 miljoen euro belastinggeld stopt de politiek in al die publieke omroepen om mensen ‘te verbinden en bij elkaar te houden’.

Onvermijdelijk leidt dat tot fake-nieuws.

Want de waarheid is, helaas, totaal niet verbindend.

Integendeel.

Zelfs zonder die missie: wie betaalt, bepaalt. Zeker in organisaties waar politieke benoemingen van de topfunctionarissen de regel zijn, zoals bij de NPO.

Wie geen duizend betere voorbeelden heeft dan zo’n ‘NOS = fake news’-sticker, stelt zich wat mij betreft vooral aan.

En laat ik als oud-journalist duidelijk zijn: geweld tegen iedereen, dus ook tegen journalisten, moet keihard worden aangepakt.

Niet door goedkoop sentiment van Tweede Kamerleden die al jaren wegkijken als die ‘onafhankelijke journalisten’ FvD’ers en PVV’ers wegzetten als fascisten en nazi’s, maar door politie en justitie.

Pak het tuig maar aan.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

De kneus uit Lunteren die met een shovel een persfotograaf de sloot in ramde, de kerkganger op Urk die op een Powned-verslaggever inreed en de Groningse wappies die een molotovcocktail naar binnen gooiden bij Willem Groeneveld.

Maar laten we niet doen alsof journalist in Nederland in het algemeen een gevaarlijk beroep is.

Het heel kleine percentage journalisten dat de computer nog verlaat om op straat verslag te doen, loopt enig risico om face to face uitgescholden te worden door wat mentaal uitgedaagden. Of een duwtje tegen hun plofkap te krijgen.

En daarnaast gaat het heel soms echt fout.

Maar dat gebeurt dan in El Salvador.

Of bij een later tot de webjournalistiek bekeerde ex-crimineel.

Of bij een oud-journalist die vertrouwenspersoon wordt van een kroongetuige.

Net als met die ene politicus, die door ‘onafhankelijke journalisten’ van onder meer NRC Handelsblad en Trouw dermate werd gedemoniseerd dat een linkse activist voldoende getriggerd werd om een kogel door zijn kop te jagen.

En (zodra hij geen 24/7 bewaking meer zou hebben) zal gebeuren met die andere politicus, die door ‘onafhankelijke journalisten’ al zeventien jaar wordt weggezet als een fascist en racist en over wie de voormalige verzetskrant Het Parool twee dagen geleden nog schreef dat zijn partij zou moeten worden verboden.

Gisteren scoorde u lekker deugpunten bij Kwint en de Kippenvelmeiden door FvD’er Van Meijeren tot twee keer toe ‘tot de orde te roepen’.

Maar hebben we u over het door bloeddorstige moslims verwoeste leven van uw collega-Kamerlid Wilders al eens gehoord?

Denk daar maar eens over na.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Vooral uitgezocht wegens de toepasselijke naam.

4 thoughts on “Aan Vera Bergkamp

 1. Beste Jan, jij bent ook al een domme ‘oud’ journalist die niet door heeft wat er allemaal gaande is. De Joden werden in het begin niet gelijk in een veewagon afgevoerd naar concentratie kampen. Als dat jouw eerste gedachten zijn dan snap je dus blijkbaar niet waarom Gideon die vergelijking trok. In het begin werden er steeds meer rechten van Joden afgenomen, en dat is wat er nu gaande is. Er worden steeds meer rechten afgenomen van de ongevaccineerden. Waar gaat dat eindigen. Misschien snap je nu die vergelijking. Als je op de alternatieve media kijkt dan zie je wat voor een troep er bijvoorbeeld in die vaccins zitten. Zoals bijvoorbeeld Formaldehyde, betapropiolacton, hexadecyltrimethyl, kwik en bijvoorbeeld ook cellen van geaborteerde kinderen. Er zit nog veel meer in. Weet jij dat allemaal…, ik betwijfel het. Ook werd op de MSM beweerd dat er maar zo’n 10.000 tot 20.000 duizend man in Amsterdam op de dam afgelopen zaterdag aan het demonstreren waren. Dat waren er dus tussen de 250.000 en 300.000 duizend volgens de politie Amsterdam. Maar de MSM doet het af alsof het niks voorstelt. We worden wappies genoemd maar als je je nou een zou verdiepen in wat ons dwars zat en dat ze bezig de nieuwe wereld orde te creëren. We worden niet serieus genomen. Kijk ik ben het er ook niet mee eens dat journalisten in elkaar worden geslagen, maar ik snap de frustratie wel. Gideon van Meijeren wordt door veel mensen weggezet als een klein jongetje in de kamer, door jou ook Jan. Maar hij vertegenwoordigt heel veel mensen die zich niet serieus genomen voelen. Die geen vaccin willen die in de testfase zitten. Als je een echte ‘oud’ journalist bent, dan zou je moeten uitzoeken wat ons dwars zit. Maar voor jullie zelf denken, is er bij veel journalisten niet meer bij. Ooit zal je wakker worden en zien wat er werkelijk aan de hand is, voor nu wees geen schaap en verdiep je in de materie op bijvoorbeeld Telegram.

 2. Tjemig, ik had toch van jou een iets diepere kijk op de zaak verwacht, Jan. Jammer. Miranda heeft het hierboven allemaal al haarfijn uitgelegd, nix meer aan toe te voegen.

  Nee Jan, ik wil je mening echt niet veranderen, maar je “leeft” min of meer van je schrijvelarijen en dus is mijn verwachting redelijk hoog gespannen als ik ze lees. OK, Errare Humanum Est. Veel succes en plezier!

 3. Hallo Miranda, ik begrijp jouw tegenstand volkomen, maar kwik (thiomersal bijvoorbeeld) komt niet in de sars-cov2 prikken voor, als je de ingrediëntenlijst leest.

  Over die stamcel-kweken van gedwongen geaborteerde baby’s…..dat is waar. Een rechtszaak daarover is nog wel te vinden op Youtube.

  Maar link niet alles aan deze huidige prik.

 4. Ik ben het helemaal eens met Miranda. Van Meijeren had het over een glijdende schaal en niet over een vergelijking met het destijds de Joden aangedane leed. Opvallend hoe slecht politici kunnen of willen luisteren. Het zal wel komen door het slechte onderwijs, dat zij kregen van politieke agitators die dachten “Laat ik eens leraar worden om de wereld te verbeteren door indoctrinatie”.
  Ik vind het ook nogal slap van die wijven in de Kamer, dat zij verkondigden dat Van Meijerens uitspraak mensen zou kunnen kwetsen. Zij verscholen zich achter “mensen”, waarmee zij Joden zullen bedoelen. Wanneer Joden in Amsterdam lastig gevallen worden, zullen zij het ook wel hebben over mensen, die door mensen lastig worden gevallen.
  Ik kan mij ook wel gekwetst voelen, wanneer Jan Dijkgraaf het heeft over wappies. Ik ben namelijk ook zo´n iemand die meeloopt in Amsterdam en geen vaccin neemt. Men kan mij niet wijsmaken dat een tsunami aan ellende t.g.v. vaccinaties volledig naar het rijk der fabels kan worden verwezen, vooral niet wanneer je beseft, hoe er gelogen en gecensureerd wordt. Het gelieg van Rutte en De Jonge mag werkelijk het predikaat fabelachtig verdienen.
  Wat Jan Dijkgraaf betreft, vind ik dat hij altijd uitstekend en humoristische zegt, wat ik ook zo ervaar, behalve dan betreffende m.b.t. het vaccineren. Hij durft heel direct te zijn tot aan het randje. Tof is dat. Ik ben nog van een generatie, die niet werd opgevoed met janken om ieder vermeend onrecht of scheldwoord. Ik werd ooit door mijn schoolvriendje uitgescholden voor neger, maar daar kon ik alleen maar hartelijk om lachen, want pinda zou een betere keuze zijn geweest. Dat gejank tegenwoordig, ik snap er niks van.
  Hoewel, ik snap het wel. Manipulatie. Het is allemaal manipulatie. Rutte is ook zo’n manipulerende opportunist, die op gejank reageert met “Nederland is systemisch racistisch”. Wat een e.k.l. Hij heeft er dus tien jaar lang systemisch niets aan gedaan.

Comments are closed.