Aan Vera Bergkamp

Mevrouw Bergkamp,

Vorige week snoerde u FvD-Kamerlid Gideon van Meijeren meermaals de mond toen hij informeerde naar de vermeende doodsbedreigingen door boeren aan het adres van CDA-Kamerlid Derk Boswijk.

U drukte hem zeker drie keer weg.

Terwijl Van Meijeren alleen maar wilde weten of het verhaal klopte dat niet, zoals door werkelijk iedereen in politiek en media werd gesuggereerd, “een stel boze boeren zijn gezin met de dood bedreigden”, maar een oud vrouwtje.

De fractievoorzitters Jesse Klaver (GroenLinks), Jan Paternotte (D66) en Vrouwtje Tassendrager (VVD) snelden naar de interruptiemicrofoon om hevige verontwaardiging te acteren.

Hun collega Attje Kuiken (PvdA) toonde zich zelfs een heus viswijf.

Zij schreeuwde Van Meijeren vanaf de kamerbankjes, dus buiten de microfoon, “Ga zitten!” toe.

Uw en hun doel: de ‘bedreiging’ aan het adres van Boswijk zo groot maken, dat jullie de boeren verder konden criminaliseren.

Want gisteren bleek: Gideon van Meijeren had honderd procent gelijk.

De ‘doodsbedreigingen’ aan het adres van Derk Boswijk en zijn gezin kwamen niet van “een stel boeren”.

Maar van een oud vrouwtje.

Eén oud vrouwtje.

En ik kan het u nog sterker vertellen: het wás helemaal geen doodsbedreiging.

Want bij Sven Kockelmann op Radio 1 zei Derk Boswijk zélf dat hij met de politie “in gesprek is” over een eventuéle aangifte.

Het is namelijk niet duidelijk of aangifte wegens bedreiging wel zinvol is.

In de woorden van Boswijk: “De politie is aan het kijken: kan je wel aangifte doen? Want er zijn hele subtiele bewoordingen gebruikt”.

Nou, mevrouw Bergkamp, dan weten u en ik genoeg.

Want zodra iemand een doodsbedreiging uit richting een politicus, staat de politie in Nederland vooraan om een aangifte op te nemen en als het politiek te pas komt, zijn het Openbaar Ministerie en de rechter altijd tot supersnelrecht bereid (tenzij die politicus Geert Wilders heet).

Dus Boswijk had een boos oud vrouwtje op bezoek dat een beetje heeft staan schelden.

Wisten jullie natuurlijk wel.

Maar dat mocht niet naar buiten komen in het debat over de acties van de boeren in de Tweede Kamer.

Niet van boerenhater Jesse Klaver.

Niet van boerenhater Jan Paternotte.

Niet van boerenhater Vrouwtje Tassendrager.

Niet van de emotioneel incontinente Attje Kuiken.

En het ergste: niet van de voorzitter van de Tweede Kamer.

Wéér liet u zien dat u niet boven de partijen staat, maar een trouwe vazal bent van het kabinet Kaag 1 in de zoektocht naar grond om de woningbouw te faciliteren voor de omvolking bevolkingsgroei.

Een trouwe vazal met macht, want u kunt volksvertegenwoordigers die aan waarheidsvinding doen letterlijk de mond snoeren.

En dat deed u.

Ik neem aan dat u, mede namens de fractievoorzitters van GroenLinks, D66, CDA en VVD, uw welgemeende excuses aanbiedt aan Gideon van Meijeren.

We zijn hier Rusland niet.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Omdat Nederland beter verdient.

Dank voor jullie donaties!

3 thoughts on “Aan Vera Bergkamp

 1. Zo langzamerhand zijn we net zo als Rusland geworden. Wie protesteert wordt als gek of gevaarlijk weggezet waar de wapenstok overheen mag. We hebben politieke showprocessen, we hebben illegitieme invasies in andere landen politiek en militair gesteund. De rechten van burgers worden geschonden ten behoeve van de plannetjes van onze zakelijke en activistische oligarchie, naar de gewone burger wordt niet geluisterd, de media loopt braaf aan het leibandje van de heersende klasse.

  Natuurlijk gaat het er in Rusland nog een tandje zwaarder en openlijker tegenaan en dissidenten in het buitenland vermoorden zie ik Rutte en consorten niet doen. Zo doen wij dat niet hier. Aan de andere kant, omdat het in Rusland wat openlijker gaat weet iedereen waar die staat en heeft de gemiddelde Rus daardoor een gezond wantrouwen richting Vadertje Staat, terwijl hier de meerderheid nog steeds in sprookjes van democratie gelooft. En in tegenstelling tot Rutte en consorten verkoopt Putin zijn land niet uit aan internationale organisaties zonder democratisch overzicht in ruil voor lucratieve baantjes bij dit soort organisaties na hun politieke pensioen.

 2. I had a dream, vannacht. Dat wij beschaafde burgers van goede wil-arm, rijker, baan, geen baan, praktischer of theoretischer ingesteld etc., ieder met onze eigen bagage en vermogens-vandaag en zo lang als nodig is, de straten, wegen en pleinen op gaan.
  Dat wij dan schreeuwen tegen onze falende moreel faiiliete bestuurlijke en parlementaire elite: GENOEG! GA WEG! WIJ KUNNEN NIET MEER! WiJ VERDRAGEN JULLIE NIET MEER! GODVERDOMME WEG!
  Met jullie godvergeten vernielzucht. Met jullie EU-spreadsheets en globalistisch geneuzel. Met jullie zielloze technocratische autoritair-arrogante kuthouding. Met jullie doodvermoeiende opgeheven “links-progressief-liberale” vingertje tegen ons wappies, localo’s, extreem-rechtsen, bruinhemden
  fakemedia, vreemdingenhaters, veranderingsangstigen, ontkenners of hoe jullie ons ook wegzetten.
  Wij hoeven jullie systeemgeneuzel, gebrek aan lef en daadkracht niet, waardoor wij een zieke woningmarkt hebben, onze grenzen overlopen worden door Afrikanen en Midden-Oosten-lui op veelal op zoek naar luilekkerland, onze (adem)ruimte, verzorgingsstaat en hardbevochten Verlichte vrije democratie opblazend. Uw voortdurende terreur tegen toeslagontvangers, Groningers en eigenlijk alle burgers van Nederland.
  Weg met jullie vervreemde D’66 sectarisme, jullie falend moreel kompas, jullie weigering ooit verantwoordelijkheid voor falen te nemen. Nee meneer Rutte, u gaat gewoon alsmaar door met uw zieke persoonlijkheid.
  Wij hoeven jullie benepen, intelligentiebeledigende NPO niet meer, jullie verpeste “onderwijs”, jullie geldsmijterij richting Zeurolanden, eeuwig corrupte Antillen, EU-megalomanie en richting altijd weer zwart gat Afrika. Jullie diepdomme gezever over inclusie en verbinding, jullie debiele taalterreur over “wit”, “mensen van kleur” en al dat soort shit. Jullie lafheid om eens voor ons op te komen, jullie kiezers, geteisterde bewoners van dit grondgebied. Die inmiddels bij woningbouwverenigingen, zorginstellingen, politie etc dezelfde van jullie af neergedaalde kutattitude tegenkomen: wegkijken van reële problemen, systeemgeneuzel dat niks oplost en van alles toedekt, bureauwerkelijkheden waar de burger in is weggestreept. Babbelnetwerken die totaal vervreemd zijn van ons en ons vooral dwarszitten.
  Wij willen jullie ademverstikkende Parkstad Nederland vol distributiedozen, windmolens, asielflats, arbeidsmigrantenkampen niet.
  WEG! WEG! WEG! GODVERDOMME WEG!
  Yes, this dream I had.

 3. Kan het zijn dat meneer Boswijk enkel en alleen wegbleef omdat “we niet over Kamerleden praten als zij zelf niet aanwezig zijn”? En er niks bekend mocht worden over de ware aard van dit bezoek, opdat men nog even kon blijven framen? (“Boze boeren”) Stemmingmakerij tegen de protesterende boeren?
  Dan is dat eenzelfde boeventruc als een maiden-speech inzetten opdat men niet kan doorvragen.

  P.s. Gratis tip aan Rutte c.s.: Zet kansloze jongemannen uit de buitenwijken van Parijs in als Romeo!!

Comments are closed.