Aan Tunahan Kuzu

Sint

Beste meneer Kuzu,

Ik raad iedereen die wil weten welk gif Diederik Samsom destijds als PvdA-leider de Tweede Kamer heeft binnengehaald aan de uitzending van Pauw terug te kijken.

U was daar te gast om te reflecteren op de eerste vijf jaar van uw partij Denk.

Voor wie geen tijd heeft om de volle 19 minuten en 29 seconden terug te kijken, vat ik het even samen.

U zei: “Jeanine Hennis is een moordenaar.”

Ik kan het ook langer samenvatten, maar dat is wat u feitelijk zei.

U zei dat uw collega Selcuk Öztürk de piloten die de bommen dropten die in 2015 zo’n 70 burgerslachtoffers maakten in Irak niet van ‘moord’ had moeten beschuldigen.

Want niet zij waren, maar de minister was verantwoordelijk voor die doden.

En de minister was toen: Jeanine Hennis-Plasschaert van de VVD, tegenwoordig Speciaal Vertegenwoordiger van de Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties in… Irak.

U verpakte het in een mooi verhaal over het warmbloedige temperament van uw collega, u toonde zich heel erg bereid om met militairen en veteranen (“Onze jongens”, noemde u ze zelfs) in gesprek te gaan om duidelijk te maken dat hén geen moord te verwijten viel, maar ondertussen plantte u wel het zaadje.

Het zaadje dat in no time vertaald zal worden in het Arabisch.

Het zaadje dat verspreid zal worden over de wereld.

Het zaadje dat in de Arabische wereld in het algemeen en Hennis’ nieuwe woonland Irak in het bijzonder in vruchtbare bodem zal landen.

Héél subtiel bracht u met dat ene zinnetje (“…niet de militairen, maar de minister…”) het leven van Hennis in gevaar.

Nu vroeg ik me af, zuiver hypothetisch natuurlijk: als een ‘soldaat’ van Allah met een 72-maagdenwens op basis van de uitzending van Pauw een bomgordel aantrekt onder zijn jurk, en hij neemt Hennis mee de lucht in, is de man met de bomgordel dan de moordenaar?

Of bent u het?

Ik ben er vrij zeker van dat u dan snel verwijst naar de soldaat.

Groet,

JanD

PS. Ik zie dat er steeds meer mensen zoals u komen in ons land 🙂

Wil je dat het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ ook in 2020 blijft verschijnen? Doe dan een vaste maandelijkse donatie via Back me of een incidentele gift via Bunq me.

15 thoughts on “Aan Tunahan Kuzu

 1. Ik heb het ook gezien gisteren. Hij verpakt het mooi en is een goede prater maar daarom des te enger. Zijn collega ozturk is gelukkig de hardliner die hun gedachtengoed niet subtiel kan verwoorden, dat maakt dat deze partij gelukkig zoals
  Xander ook vermelde erg klein blijft, ik mag echt hopen dat dit ook zo blijft.

 2. Gisteravond kreeg ik koude rillingen, toen ik beelden zag van Duitse Jihadstrijder+familie, die door Turkije is teruggestuurd en als vrij man thuis arriveerde. Dit staat ons ook te wachten, volgens de laatste berichten. Ik kan het bijna niet geloven-zelfs na alles wat er de afgelopen decennia is gepasseerd-dat onze autoriteiten ons dit aandoen. Weer een grens overschreden in het totaal verloochenen van je eigen bevolking.
  Mevrouw Yeşilgöz, hoe is het om de premier achterna te gaan, en volstrekt ruggegraatloos en met visies van gelei, (politiek) carrière te maken? Wie staart u in de spiegel aan als u weer eens wat stoer heeft staan roeptoeteren, en een dag later alles weer babbelend inlevert?
  Ik heb voor u en de uwen 0 respect. Waar u zelfrespect nog vandaan kunt toveren is mij een raadsel.
  Wat hebben onze toekomstige terreurdoden aan (zogenaamd?) minder stikstof?
  Ik wens u een mooie loopbaan en ongetwijfeld een divastatus in uw familie als “zeer geslaagd”. Ontwijk die spiegel maar.
  Over Kuzu en de zijnen: ik heb ze nooit gehoord over burgerdoden gemaakt door Erdogan of zijn voorgangers.
  Denk: tuig, uitschot, politieke vandalen. 1 van de 3 kamerleden is wel uitzonderlijk dom: die van dat debat met Johan Derksen over de voetbalclub-Marrokanen. Het is een schande dat het Nederlandse parlement deze menselijke dieptepunten heeft moeten toelaten.
  Deze huichelarij en beschavingsvernieling staat ons te wachten als we niet eens echt maatregelen treffen en onze kernwaarden serieus nemen.
  Nee mevrouw Yeşilgöz, daar hebben we types als u niet bij nodig. Wandelende gebakken lucht….

 3. Een erg goed stukje deze keer!

  De vijfde kolonne in ons parlement blootgelegd. Zij schuwen niet over lijken te gaan in hun drang ons te vernietigen.

  Zoals de koran voorschrijft.

 4. Niet gezien gelukkig, ik kan me niet langer dan een split second permitteren om die rotkop te aanschouwen zonder mijn maaginhoud spontaan te verliezen, maar als ik jou analyse zo lees heb ik toch het verhaal luid en duidelijk meegekregen. Weer subliem samengevat!

 5. Mij troost het dat als zo,n jihad strijder boven 72 maagden krijgt
  Dat hij daar bij ook 72 schoonmoeders bij krijgt dikke bult eigen schult

 6. Nederland heeft niets te zoeken in Irak. Mocht de minister om wat voor reden dan ook omgelegd worden in Irak, dan zal dat waarschijnlijk zijn omdat ze daar de boel bezetten.

 7. JAN D IS GEEN ZWARTE, ROETVEEG, MAAR ZEURPIET.
  JAN HEEFT WEER GESCOORD OVER DE RUG VAN EEN ANDERE NEDERLANDER
  JAN D KRIJGT VAN MIJ 2 CHOCOLADE LETTERS: DE J EN DE L
  EN ONZE JEROENNEJE IS GEWELDIG.

 8. In het Midden-Oosten lijken ze geen naastenliefde, vergevingsgezind te kennen en daarom blijven ze oneindig oorlog met elkaar te voeren. Als wij (de Europeanen) het de Duitsers nooit vergeven hadden waren niet daar waar we nu zijn

 9. denk is dacht als u op de PVV stemt. Wij zetten ze als ongewenste vreemdeling het land uit.
  Het is heel simpel
  Tegelijkertijd gaan de criminelen met dubbel paspoort eruit. Dat kan maar alleen als u op de PVV of het FvD stemt. De rest van de partijen zijn voor de islam en de asielparasieten.

 10. Het lijkt er in de media steeds meer op dat er een aanval op burgers heeft plaats gevonden. Het was een aanval op een minutiefabriek. Men wist niet dat er in de omgeving van de fabriek vrachtwagens met explosieven van IS stonden. Hierdoor werd de wijk in de omgeving van de fabriek vernietigd e n ons honden de burger slachtoffers. Gebeurd in oorlog.

 11. Je wordt nu écht belangrijk Jan. Je krijgt kritiek van treurige gasten. Je wordt in de gaten gehouden.
  Deze aflevering van je briefje mbt het turkse serpent , was een van je aller beste!
  Bedankt!

 12. Ik heb de aflevering gezien waar kuzu bij pauw was. Erg eng, heel gevaarlijke man die kuzu. Alles mooi verpakt en verwoord in een verhaal. Niets ” onze jongens” hij meent hier werkelijk waar niets van. Hij is een wolf in schaapsklederen. Helemaal de club Denk, oproerkraaiers zijn het!!!!!

 13. De islamitische vijand heeft zich genesteld in ons Parlement.

  Tegelijkertijd schellen de islamitische luidsprekers op steeds meer plekken in Nederland zogenaamd om de islam te ‘normaliseren’, maar in werkelijkheid om ons angst aan te jagen en voor te bereiden op de onvermijdelijke jihad waar zij ons collectief over de kling zullen jagen (zij die geluk hebben) of (seks)slaaf te maken (zij die pech hebben).

  Burgeroorlog is onvermijdelijk geworden; het is slechts de vraag wanneer. Het meest schrijnende is nog wel het bewust ogen sluiten van velen en zelfs het vingertje wijzen, zwart maken of zelfs geweld plegen tegen hen die wijzen op deze catastrofe die onze vernietiging en alles waar onze voorouders voor hebben gestreden en geleden, zal inluiden.

  Stap voor stap gaan zij verder en stap na stap gaan wij achteruit.

  Waar islam komt volgt dood en verderf, al ruim 1400 jaar.
  Vrijheid verdwijnt, ontwikkeling stopt en gaat juist weer achteruit. Met hoe meer zij zijn hoe hoger het omvormingstempo van dwingen tot bekeren of simpelweg vermoorden. Totdat er alleen nog maar islam is waarna zij op zoek gaan naar nieuwe gebieden om jihad te voeren. Het doel is de aarde volledig te veroveren. Zij noemen dit Jihad ende toestand waarbij zij geen strijd meer tegen andersdenkenden hoeven te voeren vrede.

  Wij noemen deze misdaden tegen de menselijkheid genocide vernietiging.

  Laat niemand beweren dat zij het niet hebben geweten!

 14. Het verbaas per op keer ,hoe vele mensen reageren als de waarheid wordt gezegd. ik raad vele Witte om hun geschiedenis tegaan leren OHW wanner krijgen wij of ik mijn €1000 van die LEUGENAAR mark pipo de Rutte .

Comments are closed.