Aan Ton Elias

Beste Ton,

Ik heb een dagje nagedacht over een tweet van jou.

Zelden met ‘m eens. Deze keer wel”, schreef je, naar aanleiding van een eerder briefje van mij.

Ik wil het niet met je hebben over de vorm van die tweet zelf. Dat ik altijd een beetje binnensmonds moet kotsen als mensen de constructie ‘Dijkgraaf is een lul, maar déze keer…’ gebruiken. Omdat ze daarmee altijd eerst even aan hun (doorgaans linkse, islamitische of baret dragende) vrienden willen bewijzen dat zij wel deugen (en ik niet) om het daarna veilig met me eens te kunnen zijn. Ik denk dan altijd: daar kun je niet aanbellen, als de Derde Wereldoorlog uitbreekt.

Maar dat dus terzijde.

Nee, ik wil het hebben over de inhoud van die tweet. Want hoe kan het dat iemand die al 21 jaar VVD-lid is en sinds 2008 namens de VVD in de Tweede Kamer zit het bijna altijd oneens is met een volkse, vrijheidslievende democraat als ik?

Dan is er ergens toch iets heel erg mis gegaan de afgelopen jaren?

En niet bij mij…

Wil je daar eens over nadenken, Ton?

Groet,

JanD

Aanvulling: er stond eerst ‘al 21 jaar Kamerlid’ – na een tweet van Ton Elias is die feitelijke onjuistheid hersteld.