Aan Thierry Baudet

Beste Thierry,

Ze zeggen dat je een fascist bent.

En ze zeggen dat je geen programma hebt.

Noem ‘Klimaatakkoord van tafel’, ‘Verdrag van Marrakesh weg’ en ‘minder EU’ maar geen programma.

Het lijkt mij, eerlijk gezegd, een uitstekend programma.

Wat ze bedoelen is dat je geen tot in detail uitgewerkt verkiezingsprogramma had dat je in achterkamertjes met andere partijen zodanig homeopathisch gaat verdunnen dat het één grijs eenpansgerecht wordt. Of, tegenwoordig, een groen eenpansgerecht.

Dat zijn ze niet meer gewend.

Dat is ook waarom ik, die zich tientallen jaren prima thuis voelde bij de VVD, al een paar jaar politiek ontheemd ben.

De VVD is onder Mark Rutte D66 geworden. En PvdA geworden. En ChristenUnie geworden. En nu, godbetere, GroenLinks geworden.

Een stem op het verkiezingsprogramma van de VVD blijkt straks, na achterkamertjesgesprekken, een stem op het verkiezingsprogramma van GroenLinks.

Dus ook ik stond voor de keuze tussen PVV, FvD en stiekem de SGP.

Omdat dat de enige drie partijen zijn waarbij ik nog een béétje hoop heb om niet keihard in de kont te worden genaaid doordat ze ‘compromissen’ sluiten die lijnrecht tegen hun verkiezingsprogramma ingaan.

Jij geen programma?

Het is een treurig frame, dat maar al te gretig wordt omarmd door politici, journalisten en opiniemakers. Door ‘het kartel’.

Weet je waarom?

Omdat dat andere frame, dat je een fascist of een racist bent, bij steeds meer Nederlanders geen enkele weerklank vindt.

De paniekzaaiers zoeken iets nieuws.

Je hebt een paar duidelijke principes.

En dat ontregelt ze volledig, gewend als ze zijn aan opportunistische landverraders als Mark Rutte, die ons en de volgende generaties zonder enige gêne in de handen van de klimaatmaffia, de asielindustrie en de Brusselse Vierderijkers 2.0 overlevert.

Ga zo door.

En hou je veilig, want het is Fortuyn all over again.

Groet,

JanD

PS. Me nieuwe nieuwsbrief is uit.

20 thoughts on “Aan Thierry Baudet

 1. Rutte c.s. zijn niet gehecht aan het pluche, maar aan klittenband. Ze kunnen niet anders, zich opheffen en verheffen lukt ze niet. Weer principes vinden/hervinden, die je leidraad vormen.

 2. Goed gesproken.

  Dat we überhaupt als volk de financiële dictatuur EU nog langer accepteren? Een niets producerende geldverslindende organisatie geprezen door Herr Rutte en zijn henchman.

 3. Ben bang dat nu Thierry voor zijn leven moet vrezen, kartel duldt niemand..terwijl Thierry de enige oplossing kan zijn…als ik de telegraaf lees dan zijn zij allemaal bezig om Thierry aan de kant te schuiven…het lijkt wildwest wel! Kartel ziet graag andersdenkenden dan links af te maken . En nemen hun verlies niet!

 4. Het is tenenkrommend te zien en te horen hoe de media hiermee omgaat. Ik ben blij met je tegengeluid Jan. Dank en Keep up the good work!

 5. Groen Links is voortgekomen uit de Communistische Partij Nederland, de Pacifistisch Socialistische Partij, de Politieke Partij Radicalen en vreemd genoeg de Evangelische Volkspartij. Er is dus vanaf het begin al sprake van een flinke dosis antisemitisme en Jodenhaat.
  BEDANKT IDIOTEN DIE OP GL HEBBEN GESTEMD, BEROUW KOMT NA DE ZONDE

 6. En zo is het precies. Maar de bedreigingen komen er al aan. En de demonische aanvallen zijn al begonnen . Zo verziekt is dit land geworden

 7. Ze mogen geen politieke partijen uitsluiten volgens de grondwet!!!En waarom de Pvv dat niet aanhangig maakt mag Joost weten;ik heb ze er door de jaren heen herhaaldelijk op gewezen!

 8. Laten we hopen dat er nu eens wél eens na wat een groot deel van onze bevolking denkt geluisterd gaat worden, wat ze kunnen laten zien door met de FvD samen te gaan werken om Nederland die kant op te keren die gewenst is door velen..

 9. In elk opzicht waarheid. In ons land leven een hoop medelanders met oogkleppen op, stokdoof zijn en uit een ei komen en totaal de achteruitgang van ons kikkerlandje niet willen zien

 10. In alle gevallen geldt: verliefdheid maakt blind; als de verliefdheid is afgekoeld blijft de nieuwe werkelijkheid over; als dat dan maar geen teleurstelling is; we zullen het zien.

 11. Ik zou zeggen: leer eerst eens je eigen taal. Het is ‘mijn nieuwe nieuwsbrief’ en niet ‘me nieuwe nieuwsbrief’. Dat is msn-taal. En aan fascisten hebben we geen behoefte in Nederland. Of weet je niet dat de boreale wereld een bedekte term is voor het Arische ras?

 12. De kiesdrempel verhogen kan er voor zorgen dat politieke partijen weer een politieke partij word die een verkiezingsprogramma weer in beleid kan omzetten.We krijgen anders een politiek versplinterd landschap van compromissen sluiten , zo word het land onbestuurbaar. Grotere partijen betekent weliswaar een minder hoog democratisch gehalte, maar dan heeft de kiezer wel gekozen.

 13. FvD, de opkomst van reformatie in politiek Nederland. Arrogantie en reflexie naar de tegenhang, met argwaan naar de klimaatlobby en dat het EUROPEES parlement een geldverslindende club is. Maar dat wil niet zeggen dat ik toch voor één Europa ben en wel een economische club voor de Euromarkt. Alle politieke stromingen hebben zo geëigende plusjes en minnetjes.
  Maar meneer Thierrie, je hebt m’n sympathie, vooral als je bedreigd wordt! En wees verstandig, let op je attitude en wees redelijk. Wij, Nederland, zijn gekleurd, meer dan ooit. En verzamel de juiste flavours om je heen dan hoef je de politiek niet te beoefenen maar te managen.
  De houding van de oude orde met hun angsten, dat is belachelijk.

Comments are closed.