Aan Thierry’s ‘dierbare vriendinnen’

Beste ‘dierbare vriendinnen’ van Thierry,

Dat was ons het vrijdagje wel.

We hadden de bevrijding van 66 miljoen Britse burgers uit de klauwen van de EU.

We hadden het mislukken van de impeachment-procedure tegen de Amerikaanse president Donald Trump.

En we hadden jullie.

Twee meiden of vrouwen die vrijdagavond rond 20.45 uur in de Sprinter van Weesp naar Amsterdam zaten.

En over wie Thierry Baudet vrijdag rond 22.30 uur op Instagram postte: “Vanavond zijn twee dierbare vriendinnen ernstig lastiggevallen door vier Marokkanen in de trein. Aangifte doen natuurlijk volstrekt zinloos. Oh lieve, kinderlijk naïeve Nederlanders! Stem nou toch eindelijk voor verandering. Breek los uit politiek correct gelul! Red dit land! #FVD”

Valentijn

Baudet plaatste bij die post een vage foto van de achterkant van één van de vier ‘Marokkanen’.

Het is in het kader van de waarheidsvinding goed dat hij dat deed, want de NS kon op deze manier proberen uit te zoeken wat er was gebeurd.

Zondag werd dat duidelijk: de vier ‘Marokkanen’ waren drie controleurs in burger van de NS die, vergezeld van een politieagent in burger, kaartjes controleerden in de trein. Dat doen ze wel vaker in burger. Volgens woordvoerder Geert Koolen van de NS ontstond er tussen jullie en hen een discussie omdat jullie niet geloofden dat die NS-medewerkers NS-medewerkers waren. En nadat ze zich hadden gelegitimeerd, hebben jullie je kaartjes getoond.

Als zogenaamde ooggetuigen zeggen dat jullie zo’n verhaal over ‘Marokkanen’ en ‘ernstig lastiggevallen’ verzinnen, sluit ik niet uit dat dat trollen zijn die Thierry Baudet pootje willen haken. Tenslotte zijn er mafklappers genoeg in dit land die in hem de nieuwe Adolf Hitler zien.

Maar als de NS ongeveer dezelfde verklaring heeft, zit er weinig anders op dan aan te nemen dat ‘aangifte doen natuurlijk volstrekt zinloos’ is. Want welk strafbaar feit is er gepleegd als kaartjescontroleurs zich melden, zich legitimeren en er wellicht een beetje een onvriendelijk gesprek plaatsheeft?

Dan zit er ook weinig anders op dan te concluderen dat de Instagram-post van Thierry Baudet niet klopte.

Er zijn helemaal geen twee dierbare vriendinnen van hem lastiggevallen in de trein door vier Marokkanen.

Althans: niet op de manier die Baudet suggereert door jullie ‘confrontatie’ te koppelen aan ‘aangifte’, ‘naïviteit’, ‘stem voor verandering’ en ‘red dit land’.

En nu?


Nou, nu is het laf dat Baudet en zijn voorlichters zich onbereikbaar houden voor media en ook zelf geen correctie plaatsen op de site van Forum voor Democratie en op social media.

Zo maken ze er een Fabertje van, naar PVV-senator Marjolein Faber, die van een blanke bejaarde messentrekker in Groningen een man ‘met Noord-Afrikaans uiterlijk’ maakte en pas na lange tijd wilde toegeven dat dat ‘onhandig’ was.

Films en series

Maar ik vind eigenlijk iets anders ook wel heel interessant.

Hebben jullie echt Thierry Baudet dat verhaal op de mouw gespeld over ‘ernstig lastig gevallen worden door vier Marokkanen’?

Zo ja, hoe kwamen jullie zo blond (sic) om te denken dat het echte verhaal niet naar buiten zou komen?

En voelen jullie je dan nu niet vreselijk schuldig dat jullie je dierbare maar wat naïeve vriend Thierry, net als eerder Yernaz Ramaurtarsing met zijn dodelijk slecht getimede IQ-gedoe deed, richting het volgende cordon sanitaire hebben geduwd?

Is dat dan jullie idee van ‘dierbare vriendschap’?

En dan vergeet ik de hamvraag nog.

Wie zíjn jullie eigenlijk?

Als jullie grote meid genoeg zijn om de leider van één van de potentieel grootste politieke partijen van Nederland in verlegenheid te brengen, kunnen jullie je verhaal vast vanavond ook wel bij Jinek doen.

Toch?

Of moet de shit weer worden opgeruimd door een man? 🙂

Groet,

JanD

PS.Annabel Nanninga volgend jaar lijsttrekker van Forum, dát lijkt mij nou een mooie kans op verandering in dit land…

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties via Back me en incidentele giften via Bunq me.

18 thoughts on “Aan Thierry’s ‘dierbare vriendinnen’

 1. Dit wordt een inkoppertje voor open doel voor de MSM, net als destijds die malloten op een inspraakavond voor het vestigen van een asielzoekerscentrum die ‘daar moet een piemel’ in zaten te zingen. Met zulke vrienden wie heeft er dan nog vijanden nodig?

 2. Dit gaat over de z.g ‘dierbare vriendinnen’ van Baudet. (Er staat namelijk een link naar Plasterk) ik vond gelijk al dat ik geen man kon vertrouwen die in foto publiceerde waar hij in een zwembad naakt, alhoewel zijn ‘fiselefootje’ verhullend, in een onnatuurlijke houding lag! Ik wist dat hij geen plaats had in politiek Nederland!

 3. Ook dit verhaal past weer feilloos in de SJW slinkse politiek: marokkanen in burger argeloze burgers laten controleren zodat zij zich in het vervolg bij een ‘gewone’ overval/aanranding/diefstal niet meer verzetten.

  Algemeen bekend is dat marokkanen in overgrote meerderheid crimineel zijn en een diepe minachting naar ons hebben. Door die groep op deze manier te normaliseren en het ‘legaliseren’ van autoriteit van hen boven de argeloze burger middels enkele werkzame ‘broeders’, is die burger helemaal prooi geworden. Zonder twijfel handelde die op dezelfde onbeschofte manier als gebruikelijk, met dezelfde spraakstoornis welke inteelt en een laag IQ bevestigd.

  Zo staan wij erbij en kijken ernaar, tot de langverwachte én aangekondigde gedwongen bekering of anders genocide van ons gaat beginnen. Zij zullen zeggen: wij zeiden het dus jullie wisten het dus jullie wilden het, dus kies islam of hoofd eraf.

 4. Beetje triest dat je Hitler meteen moet benadrukken In Context.
  Dat slaat nergens op laag niveau.
  Je kan ook van een mug een olifant maken en dingen uit zijn verband trekken.
  Ik ben blij met een ander geluid dat water nu zit bij de regering.
  Dat is niet best voor ons land en de toekomst

 5. Mooie reactie jan. En ja de FvD word echt te groot voor de linkse kerk en moet net als Fortuin afgeslacht worden uit naam van de E U en zijn disipelen. Amen

 6. Wat een bullshit en broodje aap verhaal. Je zou haast denken dat er verkiezingen voor de deur staan. Zijn ze zo bang dat Baudet de verkiezingen gaat winnen? Gaan we nu net als Twamp alle tweets onder een microscoop leggen? Zijn we weer met zijn allen geschokt? Is er weer ophef? Wordt de racisme kaart weer getrokken? Ik reis (helaas) zeer vaak met de trein. Sinds de OV chipkaart en poortjes op het station zijn conducteurs inderdaad nog maar een zeldzaamheid in de trein. Ik heb echter nog nooit een controle gehad door controleurs in burger. En dat door heel Nederland en op elk denkbaar tijdstip en bij elke vervoerder. Als er al eens een controle is gebeurt dat door mensen in uniform of duidelijk herkenbaar als zodanig. Niet door vier vage ‘lieden’. Ikzelf zou het ook hoogst onprettig en ongemakkelijk vinden. Ik heb het niet op ‘burgers’ die bijdehand gaan doen. Dat de NS nu krokodillentranen huilt is hoogst opmerkelijk. Juist in deze beladen dagen van herdenkingen. In 40-45 was men minder selectief met controleren zacht uitgedrukt. Dat Baudet zich zo cynisch uitdrukt, tja soit. Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Dat men zich maar drukker maakt om controleurs die regelmatig halfdood worden geschopt en geslagen en worden bespuugd. Maar dat valt onder de noemer ‘overige’ of ‘jeugdig kattenkwaad’ van gasten zonder vaste woon- of verblijfplaats. Waar zijn dan die ‘helden’ die alles filmen met hun mobieltje?

 7. Jan toch,
  Morgen je briefje maar over de NS. Burgers laten controleren of je een kaartje hebt? Waar slaat dat op ?
  Weer allemaal ophef om een tweet van Baudet.
  FVD wordt schijnbaar te groot voor het partij kartel.
  Op naar de 50.000 leden Thierry !

 8. Hahaha, boy that escalated quickly. Na de shitstorm in de media is nu de Hermandad aan het woord. Ze overwegen aangifte tegen Baudet. Aangifte waarvoor en waartegen? Welk strafbaar feit? Welke rechter gaat daar zijn vingers aan branden? Dit keer geen voorgedrukte aangifteformulieren waar je een kruisje op mag zetten. Geen minder minder minder, maar man man man, dit land wordt met de dag zieker. Reken vanavond maar op deel 2 bij nieuwsuur, DWDD, journaal, Jinek en Op1. Misschien kan allesdeskundige Peter R. zijn zegje nog doen? Een speciaal knip en plak kopieerboekje van Rutger Bregman? Misschien een extra uitzending van de nieuwe maan? Vijfde colonne Denk is ook uit zijn spinnenweb gekropen en eist zelfs een spoeddebat in de kamer… hahaha. Klavertje gaat helemaal los en spreekt van een extreem rechts incident. Tuurlijk joh ouwe xenofiel. Pas maar op dat ene Volkert dadelijk niet zijn zegje gaat doen. Bloody hell, geef om te beginnen ALLE politici een totaal twitterverbod. Dat zou al de helft van de ellende oplossen en niet elke hersenscheet tot nieuwsitem bombarderen.

 9. Wat mij bevreemd is dat niemand zijn/haar telefoon pakte om een en ander vast te leggen.
  Passagiers niet, de vermeende conducteurs niet. NIEMAND. Alles met een uniform aan heeft tegenwoordig een Action cam aan het lijf hangen. Dit hele voorval is blijkbaar niet opgenomen. In de trein zit ook geen camera?? Vreemd allemaal.

 10. Het smerigste vind ik nog die politie die meteen weer ongevraagd aan het uitvogelen slaat of er aangift tegen Baudet gedaan kan worden.
  Zij hadden de voorgedrukte formulieren dit keer nog net niet klaar liggen zoals bij Wilders.
  Iedere gebeurtenis bij rechts wordt tegenwoordig een links “feestje”(van de angst)

 11. Wat een onzin weer. Intimidatie of niet Baudet heeft in eerste instantie grove leugens verteld en Marokanen vals beschuldigd. Een regeringsvertegenwooriger heeft een voorbeeldfunctie en heeft geprobeerd allochtonen in een kwaad daglicht te zetten en dat is ZEER KWALIJK. SCHANDALIG EN ONBETROUWBAAR DEZE MAN

 12. Andre tegen leugens en onwaarheden. En smaad en laster door de heer Baudet. Marokkanen vals beschuldigen bijvoorbeeld. SCHANDALIG EN ONBETROUWBAAR DEZE MAN

 13. Rechts krijgt steeds meer voeten in de aarde, dus dat moet (net als Fortuyn) geruimd worden. Je zou elke dag meerdere afleveringen van opsporing verzocht kunnen vullen met dat Marokkaanse tuig, maar alle aandacht gaat natuurlijk uit naar een politicus die iets onaardigs zegt over Marokkanen. Een politicus doodgeschoten door links, een politicus voor de rechter door links en nu weer een politicus negatief in het nieuws brengen over iets wat hij (fout) heeft gezegd. Wanneer gaan we alle ellende die de Marokkanen ons dag in en dag uit bezorgen eens zo uitvoerig bespreken?

 14. ik moest denken aan die vrouw, joosten heette ze geloof ik die toendertijd door de dirk van den broek ingehuurde anti winkeldiefstal ingehuurde knokploeg dood was geslagen, achteraf bleek ze niets te hebben gestolen, misschien waren die dames dit ook niet vergeten

 15. 80 jaar geleden heeft de ns ook geëxperimenteerd met buitenlandse controleurs, was ook geen succes. 😁

Comments are closed.