Aan Thierry Baudet

Beste Thierry,

En ja hoor, daar was ie vanochtend eindelijk: je aankondiging dat je met je Forum voor Democratie aan de Tweede Kamerverkiezingen gaat meedoen.

Blijkbaar heeft Jan Roos jou niet gevraagd om op zijn VNL-lijst te komen en denk je echt dat je – net als hij dat bij het Oekraïne-referendum was, met de onmisbare hulp van Geenstijl (!) – in staat bent honderdduizenden Nederlanders te mobiliseren. Zelfoverschatting, Thierry. Hoe verstandig de dingen ook zullen zijn die je zegt, hoe nobel ook misschien toch wel je bedoelingen, je mist elke vorm van aantrekkingskracht op mensen (en dan druk ik me nog netjes uit). Je zult nog minder stemmen halen dan Rita Verdonk in 2010 met haar Trots op Nederland (52.937) en misschien iets meer dan Hero Brinkman in 2012 met zijn Democratisch Politiek Keerpunt (7.636). Een kansloze exercitie.

Tenzij…

Tenzij je komt met een lijsttrekker die de Wow!-factor wel heeft (en wiens of wier naam ik nu niet kan bedenken). Maar dat zal je bedoeling vast niet zijn. Je zoekt gewoon zelf een baantje. Je bent een soort Sylvana, maar dan met diploma’s.

Groet,

JanD