Aan Thierry Baudet (vervolg)

Naar Buiten - Inrichten

Beste Thierry,

De kat in het nauw, VVD-boegbeeld Mark Rutte, had eergisteren alle media opgetrommeld om hem in Barendrecht ‘De Grote Aanval’ op Thierry Baudet te zien openen.

Hij las met een verbeten trek op zijn gezicht van papier een aantal oneliners over jou voor en eiste een één-op-één-debat met jou.

En dat moest per se nog voor de verkiezingen van het Europees Parlement plaatsvinden. De verkiezingen die hij nog maar kort geleden totaal onbelangrijk noemde (wat ook wel blijkt uit het feit dat de VVD-posters deze keer ontbreken op de meeste gemeentelijke informatieborden).

Als het allemaal niet zo on-Ruttiaans was gepresenteerd, uit het hoofd en met de soevereine uitstraling van een staatsman, zou je zeggen: 1-0 voor Rutte.

Want Rutte wist ook wel dat hij bij zo’n debat de steun van interviewer, organiserende omroep en de volgende dag alle mainstream media zou krijgen (hoi, Wouter de Winther).

Maar je kwam geniaal terug.

Je nodigde Rutte uit om woensdag 22 mei om 22.00 uur in een Lagerhuis-achtige setting met 150 fans van jou en 150 fans van hem op de tribune te debatteren. Het debat moet worden uitgezonden op Facebook en niet op de Publieke Omroep en jullie doen het zonder het sturende voorwerk van een redactie van een omroep. Gespreksleider: in overleg. Eventueel allebei vergezeld van een secondant: jullie lijsttrekkers voor de Europese verkiezingen.

Het enige wat er eigenlijk nog aan je voorstel ontbrak: oortjes verboden (vanwege Caroliene).

Toen ik je voorstel las, dacht ik: die Baudet had vroeger tussen het piano spelen en lezen van veel te ingewikkelde boeken blijkbaar ook nog tijd voor judo, want dit was een perfecte kaeshi-waza (voor de hockeykids van de VVD: overnametechniek).

Want nu moet Rutte weer in de verdediging.

En daar gaat hij niet als winnaar uitkomen.

Hij wil dat debat namelijk niet op jouw voorwaarden, maar kan ze moeilijk onredelijk noemen.

Facebook is tenslotte een medium dat de VVD -net als de SP- regelmatig inzet voor ‘baggercampagnes’ waarin politieke tegenstanders worden zwartgemaakt. En dat Publieke Omroepen en hun redacties nódig zijn om een debat te organiseren zou ook een volstrekt ongeloofwaardig verhaal zijn. Hij heeft een heel peloton aan mannetjesmakers in dienst die er met jou wel uitkomen over de onderwerpen. En indien nodig haalt-ie zijn bestie Jan Driessen (jeweetwel, die de vrouwenbeuker Camiel Eurlings zo gloedvol bleef verdedigen) weer even van stal.

Dus hij moet op zoek naar een kutsmoes om te voorkomen dat het doorgaat.

En dan is híj aan het eind van de rit de afhaker.

De lafbek die niet in debat durft met een man die met twee zeteltjes in de Tweede Kamer zit en die hij daar keer op keer negeerde of kleineerde.

Ik hoop dat je op 23 mei door de kiezers rijkelijk beloond wordt voor deze meesterzet.

Sinds ik (met dank aan een VVD die steeds meer D66 of erger is geworden) zwevende kiezer ben, kan ik daar op mijn stembureau in Lemmer mijn kleine steentje aan bijdragen.

En mocht het debat er toch komen: maak het af met een shime-waza.

Een beetje pijn verdient-ie na al die jaren wel.

Groet,

JanD

PS. Ik zag je er nog niet bij staan op de lijst. Poetin is sneller, kan ik je vertellen.

UPDATE LOL! VVD-mastodonten denken dat ‘Facebook’ niet op televisie kan worden ‘uitgezonden’.

7 thoughts on “Aan Thierry Baudet (vervolg)

 1. Heel veel mensen gaan FVD stemmen. Ik ben er dagelijks mee bezig om mensen duidelijk te maken dat Rutte echt moet oprotten.
  Heel veel succes en laat je niet kisten door Rutte. dat kisten doen wij gezamenlijk wel met Rutte. Een kist van 6 planken het liefst want deze gast is een zware crimineel ,corrupte poppet on a string van de EU duivels met nazi trekken zoals F. Timmermans.
  Wij gaan voor FVD.

 2. Wie de zielige debatsmeekbede van de genderverwarde Rutte aanzag voelde meteen dat er iets achter zat, iets dat niet benoemt mocht worden, iets wat de échte reden van paniek van het meiske Rutte was. Opvallend was ook dat Tweebeeke om die waarheidsvinding heen danste door af te leiden met zogenaamd stevige vragen op ander vlak. Nu is de geïnformeerde burger ondertussen wel op de hoogte van de samenspanning van de NPO/Nieuwsuur tegen de hen onwelgevallige politieke partijen zodat direct verder kan worden geschakeld naar het ‘wat dan?’!

  En dát is natuurlijk het veiligstellen van zijn komende positie in de EU; waarschijnlijk die van opvolger van Donald Tusk als voorzitter van de Europese Raad. Dat was allang vrijwel zeker in kannen en kruiken totdat de opkomst van het FvD als grootste partij mogelijk roet in het eten kan gaan gooien. Opmerkelijk was dat Rutte geen echte inhoudelijke antwoorden op Tweebeeke gaf maar omzichtig beschuldigingen aan Baudet plaatste over ‘het aanzien van NL in de EU’ of andere zaken gebaseerd op vorm, niet inhoud. En dat klopt, want om die vorm gaat het bij Rutte. Die vorm zou wel eens ernstig verstoord kunnen worden als hij met de verkiezingen voor de tweede keer op rij wordt overklast door een nieuwkomer die notabene juist zijn partij zo in het hemd zet met een programma dat zijn achterban sterker aantrekt dan de afslag van de links liberale koers die de VVD nauwelijks meer van D66 onderscheidt.

  Wat dat betreft heeft de vrouw in mannenkleren de partij alswel de kiezer flink in de luren gelegd.

 3. Lagge woar joggies (Utregs) Voor mij is 23 mei uiterst belangrijk. Dan wordt mijn AOW weer gestort. Wat ik nooit doe is op mijn ABP.nl kijken. Ik dacht dat na 47 jaar keurig mijn premies betaald te hebben, ik wel “goed zou zitten”. Wat bleek? Indien mij wat overkomt; ontvangt mijn vrouw (al meer dan 50 jaar) 30% minder. Schijnt ff geregeld te zijn ergens. Zou van Oldenbarnevelt ook zulke streken hebben uitgehaald 400 jaar geleden? Rutte in ieder geval wel; van onzijdige types kun je alles verwachten.

 4. helaas voor thiery maar deze keer stem ik op Rutte omdat Rutte voor Europa is.
  Alle volgende keren zijn voor Thiery voor landelijke politiek.

Comments are closed.