Aan Thierry Baudet (slot)

Beste Thierry,

Sorry.

Ken je dat woord?

Sorry.

Ik bied je mijn excuses aan.

Ik zat ernaast.

Toen jij met Forum voor Democratie aan je opmars begon, heb ik steeds geroepen dat je je zou aansluiten bij het door jou terecht aangevallen ‘partijkartel’ zodra je de kans kreeg.

Ik dacht dat je jezelf echt had wijsgemaakt dat je ooit meer zou worden dan de leider van een corporaal oppositiepartijtje.

Dat je daadwerkelijk met wat tussenstappen (grootste partij, kabinetsdeelname, enzovoorts) minister-president van Nederland kon worden.

En dat je ook wel snapte dat je nooit in je eentje 76 zetels zou halen en dus compromissen moest sluiten met de partijen die dit land zo verkwanseld hebben (EU-maffia, energietransitie-maffia, immigratie-maffia, enzovoorts).

Dus dat je op zijn minst een tijdje, tot heel Nederland op verkiezingsdagen in een Forum-uniform, Brahms neuriënd het vakje voor jouw naam rood zou kleuren, onderdeel zou móeten uitmaken van dat ‘partijkartel’.

 Sint 2020

Zaken doen met (ik kom in de week van de verhoren over de Toeslagenaffaire niet tot betere omschrijvingen) ratten als Rutte, leugenaars als Asscher en non-valeurs als Wiebes.

En dan vergeet ik het schorremorrie van D66 (Palipijper Kaag) en CDA (vaccinatieverplichter De Jonge) niet, maar die waren even wat minder nadrukkelijk in beeld deze week.

Ik geef het toe: ik dacht echt dat jij toe zou treden tot het partijkartel zodra je de kans kreeg. Dat je net zo’n baantjesjager was als al die anderen.

Sorry.

Dat was je niet.

De overige partijen hebben, sinds je afgelopen vrijdag tijdens die bijeenkomst met je kandidaat-Kamerleden je ware gezicht hebt laten zien, een zeer valide reden om een cordon sanitaire uit te roepen over Forum voor Democratie.

Zolang jij er zit.

Met je zelfs door je vrienden niet weersproken “Soros zit achter het coronavirus”, “Soros maakt af wat Hillary Clinton en ‘de pedo’s’ niet gelukt is”,  “ik ben bereid drie miljoen coronadoden te accepteren als daarmee onze vrijheid wordt gered”, “de JFVD’ers die antisemitische en nazistische uitspraken deden hebben juist een heel hoog IQ”, enzovoorts heb je jezelf zolang je actief bent binnen Forum voor Democratie definitief buitenspel gezet.

Jezelf, én je partij.

Black Friday 2020

Dus je hebt de strijd met eerst Otten en nu de Nanninga’s, de Vlaardingenbroeks en de Eerdmansen weliswaar gewonnen, maar je hebt de oorlog verloren.

Het enige wat je met al die (vier) jaren keihard werken écht hebt bereikt, is dat de kartelpartijen in de PVV van Geert Wilders opeens een baken van redelijkheid zien, nu ze weten waar de echte bruinhemden zich verzameld hebben.

Maar wat ik dus al zei: sorry.

Ik zat ernaast.

Je wilt helemaal niet samenwerken met leden van het ‘partijkartel’ om van Nederland een mooier land te maken.

Je wilt alleen maar verafgood worden door dweepzieke fans.

En via je eigen BV binnenlopen met je boekjes.

Het ga je goed!

JanD

PS. Ik hoop echt dat dit de laatste keer is dat ik een cadeautje voor je moest zoeken. Wij hebben zó’n afwijkende smaak, qua alles.

De dagelijkse ‘99 woorden’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)