Aan Thierry Baudet

Vaderdag 2019

Beste Thierry,

Ik heb de afgelopen dagen wegens drukke verbouwingswerkzaamheden het nieuws niet zo goed kunnen volgen.

En omdat ik weet dat je journalisten, politici en Chris Aalberts nooit op hun blauwe ogen kunt geloven, check ik het maar even bij de bron.

Een paar vragen over de ontwikkelingen bij Forum voor Democratie.

Klopt het dat Yernaz Ramautarsing, het toenmalige Amsterdamse FvD-kandidaat-raadslid dat bij dat lijsttrekkersdebat in De Balie als een wilde aap het podium op kwam stieren, in ere is hersteld en een bijeenkomst van jouw jongerenorganisatie aan elkaar praatte?

Klopt het dat daar een omstreden versiercoach als spreker te horen was?

Klopt het dat je collega-Kamerlid Theo Hiddema TPO-chroniqeur Chris Aalberts (die in de begintijd nog eens voor Forum voor Democratie heeft gewerkt) bij die bijeenkomst voor schut probeerde te zetten?

(Klopt het trouwens dat Chris Aalberts voor Forum voor Democratie heeft gewerkt?)

Klopt het dat…

Ach, laat ook maar.

Het zal allemaal best kloppen.

Want telkens als het een beetje rustig wordt rond je partij, steekt iemand het vuur van de zelfdestructie weer aan.

Yernaz terug… Het is moreel minder verwerpelijk dan het opnieuw aannemen van een aanrander, maar zó dom. Evenals het inhuren van een omstreden versiercoach als spreker… Evenals het corporale dollen met Chris Aalberts, want die gaat dat -terecht!- uitmelken tot de laatste letter (en euro)…

Maar het zal allemaal wel.

Elke partij heeft immers zijn eigenaardigheden. Bij de SGP zingen ze het volkslied. Bij de VVD zingt Gordon.

Eigenlijk heb ik maar één wezenlijke vraag aan jou, beste Thierry.

Waarom horen we ook jóu niet over de in de doofpot gestopte politieke inmenging van de VVD-kliek bij het proces tegen je collega Geert Wilders?

Dat het ‘partijkartel’ zwijgt, snap ik.

Maar ook gij?

Is dat dan de investering die je doet voor het pluche?

Groet,

JanD

PS. En doe de groetjes aan Annabel. Het baken van gezond verstand binnen je partij.

Naar Buiten - Genieten

18 thoughts on “Aan Thierry Baudet

 1. Thierry probeert in de politieke arena een beetje meer ruimte voor debat te creëren, dat doet geen enkele partij hem na. Conformisme viert hoogtij bij de cartelpartijen en dat is niet in het belang van Nederland, het maakt Nederland zwak, afhankelijk en onvrij. Laat Nederland worden wat ze is, een land waar je trots op kunt zijn en niet bekrompen links.

 2. Daarom stemt ik gewoon PVV. Het wordt niks met FvD , een zwabberpartij met teveel kapiteins , en precies zoals Jan zegt. Nu hoor je ze niet .

 3. Heer Asscher, we hebben de laatste paar jaar niet echt veel van u en de PvdA gehoord en nu
  nou de statenverkiezingen goed zijn verlopen
  hebt u weer het grootste woord maar u zou beter moeten weten en wanneer zet u zich weer eens echt in voor ons de gewone burger
  die nog steeds inleverd van zijn toch al mager inkomen. Laat nu maar eens zien wat je echt waard bent? Ben zeer benieuw.

 4. Ik ben het met Walschap eens.
  Als de FvD zich gaat gedragen als de rest van de eenheidsworst dan kan het zichzelf beter opheffen. Je kunt niet anders zijn dan anderen door meer van hetzelfde te doen. Dan corrumpeer je jezelf.

 5. het is een aanfluiting hoe ze met geert omgegaan zijn , die man is goud waard , en inderdaad dan hoor je de fvd niet. het wordt hoog tijd dat iedereen die echt voor zijn land gaat pvv stemt , geert verdiend dit gewoon , frauderen bij de landelijke verkiezingen bij eu verkiezingen , het is een grote vvd klerezooi nu ook dat proces tegen wilders minder marokkanen ,en ja hoor door de vvd corrupte frauderen aso bende, zal het je zeggen hij heeft gelijk, de hele klerebende het land uit. wat moeten turken hier , wat moeten marokanen hier, en de hele andere roep waar het gewoon veilig is , terug ermee , en rutte die klerelijer de gevangenis in met zijn hele corrupte rotzooi

 6. Jan moet niet zeiken. Soms vind ik het wel goed,maar waarom nu dit gekut? Thierry heeft gewoon een mening en wees gerust Jan hij verafschuwd de kartel maffia tegen Geert dus maak je niet druk. Thierry stopt Geert niet,dat doen de VVD maffia wel. Dus stop dat opnaai populistme Jan.

 7. Ja het is precies wat Jan zegt ,waarom keur je dat openlijk niet af ,dat de beerput open gaat .Geert verdient dat , want hij heeft niks verkeerds gezegd , waardoor ze hem zo op zijn huid moeten zitten , de smeerkezen .

 8. Je moet een beetje alert zijn in de corrupte slangenkuil wat de politiek is. Het verleden heeft geleerd dat de ”gevestigde orde” de states quo met hand en tand (moord Fortuin) zal beschermen. Voor veel mensen is het niet duidelijk dat de diep state (zionisten/ jezuïeten) de touwtjes stevig in handen hebben, Ook Wilders schijnt een zionist te zijn met een dubbel paspoort (Nederlandse/Israëlisch) en wordt ook gefinancierd door de illegale staat Israel. Lees deze 26 delige serie en oordeel zelf .. http://www.pensioenactivist.nl/1-zionisme-en-antisemitisme-voorafgaand-aan-de-holocaust-industrie

 9. Heel eerlijk gezegd Jan, vond ik Yernaz Ramautarsing helemaal zo’n slechte kandidaat nog niet, hou me ten goede, ik heb ook de laatste verkiezingen PVV gestemd, omdat ik eerst wel eens wil zien hoe het FvD zich gaat ontwikkelen.
  Bij mijn collega’s waren enkele PVV’ers die gebruik hebben gemaakt van de overstapweken, nou weet ik heel goed wat ik aan Geert Wilders heb, het enige jammere en nadelige van zijn partij t.o.v. het FvD is, dat de PVV geen ledenpartij wil zijn.
  Yernaz Ramautarsing kaartte een aantal dingen aan die wel degelijk kloppen, zeker betreffende de linkse invloed in het hoger onderwijs!

 10. Dat de linkse politici alles in het werk stelt om hun grootste tegenstander zwart te maken, kan ik me enigszins voorstellen in het huidige politieke klimaat.

  Maar dat willekeurige Nederlanders deze ongenuanceerde verdachtmakingen omarmen, dat begrijpt ik niet. Is dat onnozelheid, dommigheid og is het geldingsdrang? Wie het weet, mag het zeggen!!! !

 11. Dat hele gedoe over Yernaz Ramautarsing getuigd van een misselijkmakende politieke correctheid waarbij kennelijk geen waarheid meer worden geuit, zelfs als iedereen die olifant in de kamer ziet.

  Zoals het verband tussen ras en intelligentie. Vaak aangetoond, zelfs op wereldkaarten te zien en iedereen kent dit uit de praktijk.
  Het is bekend en wordt door vrijwel iedereen ook zo ervaren dat negers gemiddeld minder intelligent zijn en een grotere neiging tot criminaliteit hebben. De statistieken zijn daar heel duidelijk over maar mocht iemand twijfelen bezoek dan eens een willekeurige gevangenis waar het bruinzwart letterlijk de populatie oververtegenwoordigd terwijl bruinzwart natuurlijk in absolute aantallen in Nederland een minderheid is. Tegelijkertijd heeft iedereen in Nederland gelijk onderwijs en op uitzonderingen daargelaten genoeg te eten en wonen dus daar kan het niet aan liggen.

  Maar de echte drogreden is dat door de policor sLinkse gluiperds telkens wordt beweerd dat een oorzakelijk verband niet is aangetoond, terwijl diezelfde policor sLinkse gluiperds elk wetenschappelijk onderzoek hiernaar onmogelijk maakt. Iedereen weet de waarheid, iedereen ziet de waarheid, maar die waarheid mag niet worden uitgesproken noch mag hier wetenschappelijk onderzoek naar worden gedaan. Uit angst voor de uitkomst van dat onderzoek. Aldaar een paradox die met de kennis van nu niet meer onder het tapijt kan worden gehouden.

  Daar komt bij dat Ramautarsing notabene in een besloten clubje denkbeelden hierover uitwisselde. Of je het nu met deze denkbeelden eens bent of oneens, dat doet er niet toe. Iedereen mag discussies vormen ter meningsvorming. Daar komt bij dat Ramautarsing een Surinaamse achtergrond heeft dus zijn pappenheimers kent. Daar komt bij dat je werkelijk onder een steen moet hebben geleefd wil je dit zelf niet zien. Iedereen die in negerlanden is geweest ziet dat dit achterlijke halfapen zijn, hoe zwarter hoe dierlijker en dommer. Als dit feit nou eens wordt geaccepteerd – ook door negers zelf – dan zou er een hoop minder maatschappelijke frictie zijn. Bovendien, laten we eerlijk zijn, iedereen ziet het, iedereen moet er (vaak beschaafd heimelijk) om lachen en negers zien dit zelf ook. Dat is de reden dat zij zich zo aan zwarte piet ergeren. Niet omdat zwarte piet zo op hen lijkt vanwege racistische motieven – het is ondertussen breedt bekend dat er geen verband is tussen zwarte piet en negers – maar omdat negers zelf in gedrag en uiterlijk en kleding op die malle zwarte piet lijken. Kortom, zij weten dat velen van hen belachelijk zijn maar niemand mag er over praten en al helemaal niet iets gelijkends laten zien zoals zwarte piet want dan komt die waarheid naar boven. Daarmee zelf een corrigerend mechanisme ondergravend.

  Als zij willen dat zij niet worden uitgelachen dan moeten zij veranderen. Het recept is simpel: doe normaal, leer je te pletter en wees bij uitzondering als neger eens niet betrokken bij (gewelddadige) criminaliteit. Als je dit maar lang genoeg volhoudt dan wordt je vanzelf blanker door het klimaat en het harde (samen)werken.

  Maar als je zo debiel bent er als zwarte piet bij te gaan lopen met goud in de bek en bling-bling aan je oren en om je nek als kapitaal mee torsen dan maak je van jezelf een spektakel. En natuurlijk lachen mensen daarom. Net zoals zo vaak om de apen in de dierentuin!

 12. @Ben, met enige verbazing las ik je reactie, Ook Wilders schijnt een zionist te zijn??????

 13. Dit briefje van Jan kun je op velerlei wijze bekijken, ikzelf ben trouw gebleven aan de PVV, in hoofdlijnen komen PVV en FvD verdacht dicht bij elkaar, als je beide partijprogramma’s naast elkaar legt.
  Het voordeel van FvD is de mogelijkheid tot lidmaatschap, het voordeel van de PVV is dat deze partij niet snel zal capituleren, ondanks de tegenwind die ze regelmatig ontvangt.
  De Nederlandse kiezer is veelal minder loyaal, ze stemmen louter uit eigen belang, ondanks dat ze weten dat bijvoorbeeld de VVD een partij van de leugen eerste klas is, blijft de bevolking aan deze partij plakken als vliegen aan de stroop.
  Het FvD heeft nauwelijks nog tegenwind gehad, surfde mee op de golf veroorzaakt door de PVV, maar zal dit FvD net als de PVV ook kunnen incasseren?
  We gaan het meemaken, maar één ding is mij wel heel duidelijk, Geert Wilders is ook een waardig verliezer, daar heb ik respect voor, eens zien of Thierry Baudet dat ook zal zijn bij een come back van de PVV?

 14. Jezelf profileren met zaken die wetenschappelijk te onderbouwen zijn betekent niet gelijk dat het ook een slimme keuze is want gelijk hebben is wat anders dan gelijk krijgen.
  Politiek is ook tactiek en je tegenstanders niet klakkeloos voorzien van munitie en het spel dus spelen als op een schaakbord.
  Ik vermoed ook dat Thierry Rutte en de VVD niet te hard aanpakt om opportunistische redenen.
  De optelsom= academische prietpraat + ongenuanceerde uitlatingen + VVD sparen
  En daaremee voorspel ik dat de FvD niet echt heel groot zal worden omdat ze het bij een hele grote potentiële achterban het verspeeld hebben.

 15. Thierry is gewoon ook onderdeel van de elite. Hij zegt die te bestrijden maar doet dat alleen als het in zijn eigen belang is. Geert helpen is dat niet, dus ziet hij stilletjes in zijn handen wrijvend toe hoe die afgemaakt wordt wetend dat veel PVV stemmers bij hem zullen komen uithuilen.

 16. Briefje van Hans aan jan ,

  Jan , Jan ! Je ken dr wat van ! Achterhoede modder gooien , de zaak opnaaien en de smeerkees uit hangen ! Een Vies links mormel
  ….dat vindt ik jou Jan. Onbetrouwbare niet nederlandsche verraader dat ge er gaat !

 17. Waarom zou Baudet móeten reageren op de perikelen binnen de PVV.
  Hoor je iets van Wilders als ze dag in dag uit de FvD framen?Zeer aanmatigend en subjectief gelul.

Comments are closed.