Aan Thierry Baudet

Naar Buiten - Inrichten

Beste Thierry,

De VVD is in paniek.

Gisteren hield Mark Rutte een praatje in Barendrecht. De NOS was opgeroepen om op volle oorlogssterkte te komen (bron: Wouter de Winther, Telegraaf) en het persbericht met het grote nieuws lag al klaar (bron: Arjan Noorlander, NOS – zie ook diens Twitter-header, LOL).

Dat nieuws was: Rutte wil op tv in debat met Baudet.

Ik zeg niet dat je arrogant genoeg bent om te denken dat dit een uitgelezen kans is om nog meer afstand van de VVD te nemen. Dat je Mark Rutte in zo’n debat alle hoeken van de televisiestudio laat zien. Dat hij na afloop zou wensen dat hij er nooit aan begonnen was.

Daar ken ik je niet goed genoeg voor.

Misschien ben je wel simpelweg zo goed opgevoed dat je denkt dat je op elke uitnodiging moet ingaan die je agenda toelaat.

Ik zeg je: doe het niet.

Het feit dat Rutte daar in Barendrecht niet meer dat vreselijke lachje lachte, een noodgreep toepaste om te proberen toch nog de grootste partij van Nederland te worden en het persoonlijk maakte, is voldoende. Die verbeten trek, dat oplezen van oneliners over jou vanaf papier, het maakte allemaal geen al te sterke indruk.

Je hebt ‘m al verslagen.

Met een debat kun je alleen maar verliezen.

Ten eerste: Rutte is nooit alleen. Je moet het in een één-op-één-televisiedebat altijd tegen twee man opnemen: Rutte en de interviewer van dienst.

Ten tweede: Rutte is nooit met zijn tweeën. Je moet het in een één-op-één-televisiedebat altijd tegen drie man opnemen: Rutte, de interviewer en Caroliene Hermans (dochter van), de spindoctor die in zijn oortje munitie verschaft.

Ten derde: Rutte is nooit met zijn drieën. Je moet het in een één-op-één-televisiedebat altijd tegen vier man opnemen: Rutte, de interviewer, Caroliene Hermans en de hoofdredacteur van de omroep die het organiseert, want die zal het hele debat minutieus voorbereiden met de campagnestaf van Rutte en knipmessen voor alle verlangens van Rutte.

Ten vierde: Rutte is nooit met zijn vieren. Je moet het in een één-op-één-televisiedebat altijd tegen vijf man opnemen: Rutte, de interviewer, Caroliene Hermans, de hoofdredacteur van de omroep die het organiseert en de floormanager, die achter Rutte allemaal ja-knikkers en achter jou allemaal nee-schudders zal placeren – voor het vernietigende plaatje.

En dan gaan de dagen na het debat de staatsomroepen (die van jou qua budget meer te vrezen hebben dan van Rutte) en alle courantenjournalisten (die jou maar een enge fascist vinden) er nog eens keihard overheen in de hoop de status quo te behouden.

Kortom: laat ‘m lekker doodvallen.

Doet hij met ons ook.

Groet,

JanD

PS. Ik heb al genoeg Lada Niva’s van Poetin gekregen, dus doe maar gewoon geld.

UPDATE Baudet komt met prima debatvoorstel: Lagerhuis op Facebook. Prima, omdat de NPO (en RTL) er buiten wordt gehouden. En omdat Rutte dit nooit durft. Dus nu wordt Rutte de lafbek.

28 thoughts on “Aan Thierry Baudet

 1. Goed geschreven Jan, respect man, je hebt geheel gelijk, dHr. Baudet moet niet in debat gaan met die rat, dit vind ik een héél goed advies van je !!!!!

 2. Goed advies op zich.
  Maar de FvD heeft ook wel wat uit te leggen als het gaat om hun standpunt over de EU.
  Een Nexit veranderen in misschien een Nexit maar pas na een te houden bindend referendum is natuurlijk gewoon tegen een Nexit zijn.
  Of een debat met Rutte daarvoor het juiste podium is valt te bezien.

 3. Een zeer opmerkelijke Rutte inderdaad gisteravond. Nog voor Jeroen Wollaerts het vroeg, dacht ik het direct: dit is een godsend voor Baudet. Rutte die eens serieus kijkt…
  Rutte, de aalgladde serieleugenaar zonder enige harde kern en ruggengraat. Rutte die altijd als een marketeer heel snel babbelt en daarbij nooit op werkelijke diepgang, analyse en visie (en dan niet bij de oogarts) te betrappen is. Die altijd als hoofddoel heeft de macht, en daarbij geen leugen schuwt. De ultieme politieke sociopaat, altijd direct naadloos passend in de groepen om hem heen en daarbij allen vernield en bestolen achterlatend.
  Nu, eindelijk is daar de erfopvolger van Pim. Baudet met intellectuele diepgang, haarscherpe argumenten, geschoold in helder nadenken en niet in ijsjes en zeep verkopen. Iemand die Rutte in zijn zak steekt en die breedvvertrouwen en instemming oogst zoals Fortuyn. En direct ontmoet hij exact dezelfde reflexen als Pim destijds: de racismekaart, van humor en ironie discriminatie maken, onbenullige niet-inhoudelijke ad hominem verdachtmakingen. Dom links is in rep en roer: zie Freek de Jonge. Rutte is bang voor zijn positie als politicus numero uno, en terecht. Nederland verdient eindelijk beter: inhoudelijk debat over alle problemen in ons land. Immigratie, islamisering, woningmarkt, verzwakte politie en defensie, drugsmaffia, belastingmoraal multinationals, het groteske project EU etcetera, huftergedrag op straat etc.
  Wegwezen Mark, ga maar weer zeep verkopen!

 4. Prima analyse, Jan. Je hebt goed door hoe het werkt in het Haagse. Rutte raakt inderdaad in paniek, heeft van zijn partijgenoten en bestuur op z’n duvel gehad. Toen ik op Twitter een kritische noot plaatste bij VVD-coryfee Frans Weisglas, werd ik direct geblocked. Hoe meer Rutte pist op Baudet, temeer zal FvD groeien. FvD is vanwege groeistuipen nog niet af, maar dat komt wel. Eindelijk verlost van de leugens van de VVD.

 5. Prima argumentatie Jan.., zo’n houding gaat w..m.b. teveel de richting Wilders op en zal hem verweten en door een groot deel van FvD niet gewaardeerd worden.
  Risisco is dat zelfs in een ‘Weltschmerz’ setting zou een onervaren en studentikoos overkomend Baudet het afleggen tegen de briljante manipulator en verbaal slangenmens die Rutte van nature is..
  Wat ónze problemen met deze rattenvanger ook moge zijn; zijns gelijke heeft hij op dit moment in Nederland en zelfs op Europees niveau (nog) niet..

 6. Baudet moet zich rustig houden, zijn eigen verhaal presenteren. Niet op de “uitnodiging” ingaan van Rutte.

 7. Beste Jan,
  Wow, beginnen jullie Thierry aanhangers nu al met damage control?
  Voor zover ik mr. Baudet ken zal hij, mocht er eventueel een debat komen, het in het Latijns willen doen of weer over de uil van Minerva gaan ouwehoeren ofzo. En dan maar niet snappen dat niemand daar verder wat mee kan, op schijnbaar de fanclub na dan.
  Wat dat is het enige wat deze man kan, een beetje stom ouwehoeren en resultaten; ho maar.
  Kortom, het is in mijn optiek niet zo dat de hele wereld tegen jullie is (hoe oud ben je dat je dat gelooft? 16?), maar meer dat het vaak gewoon een beetje kansloos gestuntel is.
  Maar goed, kruip vooral lekker in je oppositie/slachtofferrol, dan kan de rest van Nederland gewoon door met het normale leven.
  Gr, J. W.

 8. Morihei Ueshiba, grootmeester en grondlegger van Aikido, zei “de tegenstander heeft al verloren voordat de strijd is begonnen”.

 9. Laat die Rutte snel naar die oplichters van de Eu Gaan.
  Hoop dat dat zooitje daar snel in elkaar zakt.Letterlijk.

 10. Als ze dat nou eens in een ‘Café Weltschmerz – setting’ zouden doen, prima.
  En dan niet afraffelen in een half uurtje.
  En dan met Erik als gespreksleider.
  Ik zou kijken!

 11. Uitstekend verwoord weer. Ik hoop van harte dat Thierry je advies meeneemt in zijn besluit.

 12. Mooi artikel(stukje?) weer.
  Schotje in de spreekwoordelijke roos.
  Vreemd toch dat zoiets voor onze ogen kan gebeuren en dat we er “allemaal” intuinen.
  Zou het Nederlandsche volk massaal sadomasochistisch geworden zijn de afgelopen jaren?

 13. Een kat in het nauw, maakt rare sprongen.En ik denk dat Rutte hiermee zijn eigen Graf graaft. Maar als Baudet er niet op in gaat, is dat natuurlijk het beste.Het opkrikken van zijn VVD, gaat toch niet meer lukken. En dromen zijn bedrog.

 14. EU. Is al afgekaart tzt referendum.
  Thierry kan hem vragen stellen over andere punten.
  Zoals het financiële leegtrekken van de bevolking, waar blijft dat geld?( zuid + oost Europa)
  Van Griekenland krijgen we nog steeds geld terug(Rutte)

  Het naar binnen halen van ongekwalificeerde economische vluchtelingen die met voorrang huisvesting krijgen.(eigen jeugd niet belangrijk.

  Van het gas af terwijl we door exporteren tot 2030.
  Bijna alle landen gaan aan het gas en krijgen daarvoor subsidie.

  Waarom liet hij de dividend belasting aan grote bedrijven niet doorgaan na te lang vast houden aan deze gedachte, pas toen Unilever afhaakte(zijn vroegere werkgever) kwam hij pas op andere gedachten.

  EU veel te veel macht over interne situatie’s in Nederland visserij agrarische en dierlijke sector.
  Pensioenstelsel wat om zeep is geholpen door andere EU landen en de te lage rentestand om onze pensioenen waardevast te krijgen.
  Binnenkort haalt EU onze banken leeg om de pensioenen te nivelleren .
  Zo kunnen we nog wel even doorgaan!

 15. Goed zo Jan goed gezegd laat Mark Rutte maar in zijn vet gaar smoren. Niet dat t.v debat met hem aangaan. Rutte maakt ieder een bang. Maar Europa heeft ons veel geld gekost er is niet voor niks zoveel armoede.

 16. Mijn idee. Thierry moet zich verre houden van enig ‘debat’ met (vooral) Rutte. Hij komt niet om te discussieren .. maar om te proberen Thierry (FvD) met de grond gelijk te maken .. en dan het liefst op TV voor heel Nederland. Ik zou zeggen: nee, niet doen .. laat Rutte maar lekker in z’n sop gaar koken.

 17. Top stuk Jan!
  Thierry moet niet in debat gaan met pathologische leugenaar Rutte.
  Dank!
  Martin Nobel

 18. Kan nog steeds niet begrijpen dat iemand met een beetje hersens, rutte nog loopt te verdedigen.
  Veel gesloopt en niets opgebouwd.
  Waarom zou je in hemelsnaam nog op die gladjakker willen stemmen?
  Getuigd niet van enige logica, tenzij je in het bedrijfsleven zit, de ontvanger van alle gelden.

 19. Helemaal mee eens Jan. Ik dacht zelf ook meteen, niet doen Baudet. Laat die pinoccio, want dit is pure Rutte paniek.

 20. Als je denkt dat er in nederland zoveel armoede is dan ben je echt totaal t spoor bijster en heb je geen idee hoe de wereld er uit ziet en hoe verwend je bent. Kijk even 100 jaar terug en zie wat we onder de door jullie verloekte muddenpartijen hebben verworven. Nu loop je met al je welvaart achter iemand aan die niets gepresteerd heeft, en een reeks leugens met een paar dure woordjes uitkraamt. Een paar zaken uit zijn verband trekken, Rutte dingen verwijten uit de jaren 60 en klaar is Jan. Als je zo simpel bent bemoei je dan niet met het landsbestuur, ga lekker gamen en lever je stemrecht in want enige historische en wetenschappelijke kennis heb je niet en het vermogen om kritisch te oordelen al helemaal niet.

 21. Prachtig geschreven Jan. Het is toch nooit goed. Gaat hij niet op het voorstel van Rutte in wordt hij weg gezet als een lafaard. Hoe het ook afloopt Mijn stem gaat nooit naar Rutte die heeft alles kapot bezuinigd.

 22. Ook ik ben van Twitter “geweerd”. Zeg niets over Israhel en/of de Oranjes c.s. en je bent de Sjaak. Dat iedereen trouwens kijkt naar het Songfestival terwijl de Palestijnen worden/zijn gebombardeerd. En totaal geen kritiek uit de VARA hoek. Selectief denken……

Comments are closed.