Aan Thierry Baudet

Beste Thierry,

Net als Rutte en De Jonge gisteren doe ik het vandaag een keer helemaal anders.

Dit is geen ‘Briefje van Jan’, dit is een ‘Schrijven van Jan’.

Het is niet zoals te doen gebruikelijk geschreven aan de keukentafel, maar in een leunstoel in de woonkamer.

En ik heb voor de verandering geen proefballonnetjes gelekt naar bevriende mensen op Twitter om te kijken hoe mijn mening zou vallen, ik gooi ‘m er gewoon spontaan uit.

Ondertussen staat schuin achter mij een of andere vrouw allemaal bewegingen te maken met haar vingers, maar dat probeer ik te negeren.

Ik wil jou namelijk eens een keer full focus complimenteren.

Je hebt het lek boven!

Uit de laatste peiling kwam weliswaar dat je, als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden worden gehouden, nog maar vijf zetels zou scoren. Maar peilingen zijn palingen.

En jij hebt keihard ingegrepen in je partij.

Dus vanaf nu gaat de weg weer omhoog.

Niet omdat je afstand hebt genomen van je geweldverheerlijkende zelfbenoemde partijfilosoof Sid Lukkassen. Niet omdat je je rechterhand én Erkenbrand-vriendje en Holocaust-weglacher Freek Jansen buiten hebt gezet. Ook niet omdat je wappieshitser Willem Engel hebt teruggestuurd naar zijn vriendjes van de Antifa.

Nee, veel beter.

Je hebt dat intellectuele geneuzel en die malle vergezichten van je vervangen door teksten die iedereen begrijpt.

Je bent anders gaan lullen.

En om te bewijzen dat je dat gedoe in de Tweede Kamer nog lang niet zat bent, heb je hoogstpersoonlijk de nieuwe slogan voor Forum voor Democratie bedacht.

‘Regeer mee, stem FvD!’

Geniaal!

Gezondheid

Die placering van de komma… Die lengte… Dat metrum… Dat eindrijm… Dat uitroepteken…

Eén uitroepteken ook, niet voorafgegaan door een spatie. Als subtiel opzoutsignaal naar de verbaal gehandicapte Thierry-zeggers die er altijd minstens drie nodig hebben, én CAPS LOCK !!!

Dit is gewoon dé manier om Forum voor Democratie uit het moeras te trekken.

Geen gezeik, iedereen rijk!

Melk is goed voor elk!

Regeer mee, stem FVD!

Da’s nog eens andere koek dan “De uil van Minerva spreidt zijn vleugels bij het vallen van de avond”.

Regeer mee, stem FVD!

Als dit nou een ‘Briefje van Jan’ zou zijn geweest, had ik natuurlijk nog wel even de aantekening gemaakt dat Forum voor Democratie helemaal niet gaat regeren zolang jij aan het roer staat.

Maar als schrijver van het ‘Schrijven van Jan’ ga ik de feestvreugde niet bederven. In die rol zeg ik: ‘Regeer mee, stem FVD!’ is dé manier om in maart misschien tóch nog groter te worden dan de Dierenpartij.

Retteketet, stem Thierry Baudet!

Groet,

JanD

PS. Het was me een waar genoegen om voor jou een sfeerverhogend cadeau te zoeken. Al sluit ik niet uit dat je het al hebt.

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)