Aan Teunie de Jonge

Beste mevrouw De Jonge,

Ik las in een dubbelinterview dat uw zoon Hugo en u aan de Margriet gaven dat mensen nooit tevergeefs een beroep op u doen.

Nou, hier ben ik dan.

Lang verhaal heel kort.

Zelfs nu dankzij de Volkskrant het bewijs voor zijn neus ligt dat hij zijn toenmalig partijgenoot Sywert van Lienden multimiljonair heeft gemaakt met een dubieuze mondkapjesdeal, ontkent hij dat hij zijn toenmalig partijgenoot Sywert van Lienden multimiljonair heeft gemaakt met een dubieuze mondkapjesdeal.

“Ik kan er niets over zeggen, maar ik zeg wel dat het niet waar is”, zei hij.

Uw zoon Hugo was een leugenaar.

Uw zoon Hugo is een leugenaar.

Uw zoon Hugo blijft een leugenaar.

En niemand grijpt in.

Het CDA niet.

De Tweede Kamer niet.

Uw schoondochter Mireille niet.

Dus dan moet zijn moeder het maar doen.

Leg die zoon van u nou eens uit dat hij moet stoppen met liegen.

Dat het, hoewel hij niet meer ministerieel verantwoordelijk is voor wat hij heeft geflikt met die Sywert-deal, voor het aanzien van de politiek echt beter is als hij de eer aan zichzelf houdt en aftreedt.

Leg hem sowieso uit wat ‘eer’ is.

Dan komen er ook, terwijl de nabestaanden van de bejaarden die door zijn beslissingen over beschermingsmiddelen zijn overleden nog volop rouwen, geen zinnen meer uit als: “De crisis is loodzwaar, maar ik had voor geen goud willen missen in deze tijd aan het roer te staan”.

Dan ben je toch een onmens?

Daarom doe ik een beroep op u om in te grijpen.

Of ik hoop dat u dat gaat doen?

Ja.

Of ik verwacht dat u dat gaat doen?

Nee.

In dat Margriet-interview zegt uw zoon dat u hem na elk interview of debat een appje stuurt dat het goed ging, ook als het niet zo was.

Hij zei: “Het meest kritische appje is standaard van mijn vrouw en het minst kritische van mijn moeder. Mijn moeder is de voorzitter van de fanclub.”

Maar u bent toch een slimme vrouw?

Uw man Rein is nota bene emeritus-predikant!

Die heeft decennia lang op de kansel het verschil tussen goed en kwaad staan uitleggen aan duizenden mensen.

Júllie kunnen hem toch wel tot de orde roepen?

Ik ben alleen bang dat het niet gebeurt.

Wegens ‘apenliefde’.

Dat is de onverstandige, dwaze liefde van ouders voor een kind dat meer kwaad dan goed doet.

Dus het land zit nog een paar jaar aan die leugenachtige ijdeltuit vast.

Uw schuld.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Beter laat dan nooit.

3 thoughts on “Aan Teunie de Jonge

  1. Goed verhaal, Jan!
    Daar hou ik het bij want je vraagt om fatsoenlijk te reageren en als het over die minkukel (mag dit wel?) gaat dan doe ik dit liever niet. Wil niet opgepakt worden.
    Groeten.

  2. Ik hoop dat de Jonge opgepakt wordt voor alles wat hij tijdens de zogenaamde Corona crisis heeft geflikt. Er liggen 70000 + ja je leest het goed meer dan 70000 aangiften tegen de man. En ik hoop dat er ook aangiften met pogingen tot moord bijzitten. Deze week mijn buurvrouw een hartstilstand gehad door die klote vaccinatie. Wow wat een goed spul is dat.

  3. Nederland cq. Europa begint steeds meer onprettig en onwerkelijk te worden. Wat al begon tijdens de corona pandemie krijgt nu met Oekraine een bizar vervolg. Alle voorheen heilige principes, droombeelden en vrijheden worden bij het oud vuil gezet. Van het idealisme en vrijheid blijheid van de jaren ’70 en ’80 is niks meer over. Complete veldslagen bij de kerncentrales van Dodewaard en Borssele. De gigantische vredesdemonstraties en protesten tegen de atoombom in Amsterdam en Den Haag. Het sterke anti-Amerikaanse en anti-Duitse sentiment. De macht en invloed van de EEG was toen nog geen 5% van de huidige EU. Nederland was een hardcore democratie waar alles kon en alles mocht. Nu zijn er opeens veel mensen die pleiten voor een europees leger, volop kernenergie, volop bewapenen, koude oorlog retoriek en zelfs een heuse oorlog met Rusland is geen taboe meer. Oke, bedenk dan wel heel goed, komt het in juli tot een militair conflict met Rusland, zal er geen augustus meer zijn. Dat is de keerzijde van de medaille. Ik vind het een heel griezelig eng idee dat een seniele halfdemente Amerikaan, een gestoorde fatalistische dictator in Moskou en zichzelf gruwelijk overschatte mafklappers in Brussel over het lot van de wereld en zelfs mensheid beslissen. Zou het dan toch? De Profetie van de Pausen van Malachias. Paus 112 zal de laatste zijn, Petrus Romanus. De bisschop van Rome. Corona was de Plaag en de Grote Rechter (boem?) zal het lot beslechten. Finis.

Comments are closed.