Aan Tarik Zahzah #oudendoosch

Eesterga, 29 januari 2015

Beste Tarik,

 

We moeten jou dankbaar zijn. Amper drie weken na de aanslag door moslimterroristen op het Franse blad Charlie Hebdo en een joodse supermarkt heb jij in je eentje aangetoond dat Nederland nog altijd een naïef land is.

 

Gelukkig ben je maar een knul van 19 uit Pijnacker die in de war is. Gelukkig had je een neppistool bij je. Gelukkig was je helemaal niet van plan iemand bij de NOS om te leggen. Gelukkig hebben de eenzame hunkervrouwtjes Herman de Schermman nog. 

 

Maar jij legde, met je klappertjespistool, in een paar minuten uit dat álle maatregelen die na de moord op Theo van Gogh en na Charlie Hebdo zijn genomen geen ene reet voorstellen. Zolang er geen politiemensen of militairen met wapens, maar keurige mannen met een V op hun borst potentiële doelwitten van echt foute gasten bewaken, is slechts sprake van schijnveiligheid. Dat weten we nu dankzij jou. Waardoor we nog kunnen ingrijpen voor de terroristen toeslaan.

 

Een kabinet en een Tweede Kamer en burgemeesters die nu nóg niet echt de veiligheid van hun burgers serieus gaan bewaken, hebben bij een echte aanslag bloed aan hun handen. En dat jouw leven naar de knoppen moest om dat aan te tonen, vind ik heel lullig voor je. 

 

Sterkte,

JanD

Naschrift: Tarik Zahzah werd in hoger beroep veroordeeld tot 40 maanden cel.

Cool to school 2016