Aan Sywert van Lienden

ywert,
Films en seriesFilms en series

Beste Sywert,

Wat is erger?

Dat jij een miljoen of negen in je zak heb gestoken door tegen bedrijven te liegen over je ware bedoelingen met die mondkapjeshandel twee jaar geleden?

Of dat Hugo de Jonge met behulp van RIVM-baas Jaap van Dissel een advies van het OMT stiekem aanpaste, waardoor de bejaarden in de verpleeghuizen in eenzaamheid de dood werden ingejaagd?

Ik weet wel wat ik kies.

Daarom had ik niet zoveel leedvermaak toen ik gisteren hoorde dat jij bent opgepakt door de FIOD.

Ik bedoel: prima natuurlijk dat ze kleine criminelen als jij en je vriendjes Bernd en Camille oppakken.

Maar ik heb liever dat ze de trap van bovenaf schoonvegen.

En dan denk ik dat ‘dood door misleiding’, waaraan Hugo de Jonge zich schuldig heeft gemaakt, een paar graadjes erger is dan diefstal van een paar miljoen euro van grote bedrijven (overigens mogelijk gemaakt dankzij je warme banden met dezelfde Hugo de Jonge, die als CDA-vriend alle deuren voor je opende).

Anderzijds is het wel goed dat je een paar dagen op water en brood moet zitten zonder broekriem en zonder veters in je schoenen.

Je hebt je de laatste maanden namelijk best wel arrogant gedragen.

Wat zeg ik?

Zelfs ronduit bedreigend richting mensen die je (net als nu het OM) van oplichting verdachten of die hun eigen journalistieke werk deden zonder jou de voorwaarden te laten bepalen.

Dus je verdient wat mij betreft wel dat er wat nederigheid wordt ingeschopt bij je.

Van mijn eigen driedaagse verblijf in een politiecel, volgende maand 25 jaar geleden, leerde ik dat voor mij het belangrijkste in mijn leven is dat ik er zelf de baas over ben.

Vrijheid is, met gezondheid uiteraard, het allerbelangrijkste.

En heb ik een zwak ontwikkeld voor andere mensen die ten onrechte worden gemangeld door de Staat.

Of jij daar ook bij hoort?

Eh…

Ik had een zwak voor je toen Bas Paternotte met jou in de kinderwagen de redactie van HP/De Tijd op kwam rennen en we je een columnpje gaven, Kiddo.

Toen je me nog niet had geblockt 😉

Sterkte en groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor als je die vette BMW na de strafzaak kwijt bent.

UPDATE Minimaal één extra nachtje staatshotel.

Disclaimer: Het ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door donaties en aankopen via Bol.com. Waarvoor dank!

7 thoughts on “Aan Sywert van Lienden

  1. Tussen het WK deugen en krokodillentranen in het Euro-parlement en in de Tweede Kamer door, Oekraine was overigens behoorlijk fout in de Tweede Wereldoorlog. Toen vorig jaar Azerbeidzjan en haar grote broer Turkije Nagorno Karabach binnenvielen en zich daar schuldig maakten aan grove oorlogsmisdaden, bleef het oorverdovend stil in het Euro-parlement en de Tweede Kamer. Geen staande ovaties, minuut stilte, leden in de kleuren van Armenie, huilende tolken en het verbieden van Grijze Wolven Denk. Denk kwam superlatieven en emoticons tekort om hun grote leider in Ankara te eren en te bewieroken. Toen geen #kuzuiseenlandverrader. Turkije ging zich te buiten aan moorden, martelingen, pogroms en verdrijvingen van de lokale bevolking. Europa zweeg om de fascist in Ankara en zijn miljoenen volgelingen in Europa niet tegen het hoofd te stoten. Azerbeidzjan werd enkele weken later beloond met de GP Formule 1 in Baku alsof er niets aan de hand was. Geen boycots en sancties. Daarom prik ik door die Europese propaganda en puur opportunistisch populisme heen. Toen Trump de navo vroeg om 2% van het BNP te besteden aan defensie kreeg hij spot en hoon. Nu is het opeens geen probleem meer voor huichelaars D66 en hun schildknaapje Klavertje. Kerncentrales Dodewaard en Borssele, gas uit Groningen, olie uit Schoonebeek of uit een enge dictatuur. Geen probleem voor de Eurofielen.

  2. Oepsie, nu is omroep ON aan de beurt om ‘vernietigd’ te worden. Na klachten van het ultragevoelige online D66/Volt trollenleger en de usual complotgestoorden. Het wordt nog druk met verboden en cancelen. PVV, Forum, Haga, BBB, JA21, Geen Stijl, Jan Roos, ON, Wierd Duk,. Pas maar op, dadelijk is zelfs het Briefje van Jan aan de beurt door de deugpolitie en het ministerie van Waarheid. Wij, de overheid, bepalen wat de waarheid is. Alles voor die Europese Heilstaat. Die nieuwe linkse utopie met geen ruimte voor afwijkende meningen.

  3. ”Brussel” heeft al jaren de mond vol van ‘extreemrechtse’ en nationalistische Oost-Europese landen als Polen, Hongarije, Slovenie, Slowakije en Tsjechie. Met Oekraine halen ze het ultieme extreemrechtse en ultranationalistische land binnen, Oh ironie.. Hypocriet met hoofdletter H.

  4. Is Peter Gillis nu ook al een Oekraine deskundige? Ik zie steeds een kale dikke oude man in de media overal opduiken. Een kruising tussen Peter Gillis, Paul de Leeuw en Hubert Bruls. Door de driedubbele kin en 4XL nek haast onverstaanbaar.

  5. Over nepnieuws en ON gesproken, wanneer wordt de Europese propaganda zender Euronews uit de lucht gehaald? Wegens fake news, desinformatie, opruiing, leugens, ophitsing, zelfverheerlijking, complotten en samenzweringen. Euronews is een gevaarlijk ondermijnend instrument betaald en gestuurd vanuit Brussel.

  6. De eenzijdige Westerse pro-Oekraine propaganda begint krankzinnige vormen aan te nemen. Ooit werd Bush verketterd na 9/11 met zijn; als je niet voor ons bent, ben je automatisch tegen ons. Brussel denkt dat oorlogen worden uitgevochten met bossen bloemen en ballonnen. Dan maar het vertrouwde bekende recept; kinderen, vrouwen, huilende mensen met een droevig vioolmuziekje. En al 346 beelden van ‘burgers’ die molotovcocktails maken. Hoe het met de Russen gaat? Geen idee, ik zie en hoor alles maar van 1 kant. Rusland is automatisch nepnieuws. Gelukkig is de Oekraine super betrouwbaar en transparant. Iets met Irak en Saddam destijds. We winnen op alle fronten en de agressor lijdt hevige verliezen en pleegt collectief zelfmoord. Tja.. De Russische invallen en bezettingen van Georgie, Dagestan, Abchazie, Ossetie, Tjetsjenie, Donbass en Transnistrie konden in Europa op minder dramatiek en krokodillentranen rekenen. Ps, is er opeens geen Covid meer? Pats boem, helemaal weg. En dat allemaal door een hitsige Chinese vleermuis op een dierenmarkt.

Comments are closed.