Aan Sylvana Simons

Beste Sylvana,

Laat je niet gek maken, sis!

Ik doel op die Facebook-pagina die speciaal voor je gemaakt is. De ‘Silvana Simons Uitzwaaidag!’ heet ie. Op 6 december om 8.00 uur zou je met de zak van Sinterklaas mee moeten naar Spanje. Er hebben zich al bijna 5000 mensen ‘aangemeld’.

Tja, dat zijn dan mensen met een slecht gevoel voor humor. Of racisten. In elk geval: sneuneuzen.

En de organisatoren? Ach, die spellen je naam niet eens correct. Stonden achteraan bij het uitdelen van IQ. Deze actie is sowieso heel dom, want in dit geval hoef je niet eens in de slachtofferrol; je kunt gewoon arrogant ‘medelijden hebben’ met mensen die dit verzinnen.

Voor mij is het belangrijkste dat je dit gedoetje niet gebruikt als aanleiding om te stoppen met je activiteiten voor DENK.

Ik wil namelijk dat je vooral blijft wegkijken van de Armeense genocide. Ik wil dat je blijft pleiten voor respect voor de wetten die ergens nu eenmaal gelden, ook als die volstrekt strijdig zijn met die in ons eigen land. Ik wil dat je blijft suggereren dat het Hollandse filiaal van de AK Partij voor ‘verbinding’ staat. Ik wil dat je met je bek vol tanden zit als je geconfronteerd wordt met die tien tot achttien miljoen slaven die geloofsgenoten van je matti’s Kuzu en Azarkan tussen 650 en 1900 verhandelden. Ik wil, kortom, dat jouw luchtballon wordt doorgeprikt.

Voor mij is het al drie dagen ‘Sylvana Simons Welkomdag!’. En ik wil er meer, meer, meer!

Groet,

JanD

PS. Je pa had echt vijftien kinderen bij diverse vrouwen? Rpsect!