Aan Sylvana Simons

Naar Buiten - Genieten

Lieve Sylvana,

Omdat ik het beste met je voor heb, gewoon uit respect voor het feit dat je van paaldanseres opklom tot de Nederlandse Rosa Parks, wil ik je even waarschuwen.

ACCEPTEER DIE EXCUSES VAN DE GEMEENTE AMSTERDAM VOOR HET SLAVERNIJVERLEDEN NIET!!!

Nu denk jij natuurlijk ‘Huh?!?’, maar ik zal het je uitleggen.

Of nog beter: ik zal het je Theodor Holman laten uitleggen.

Holmans dagelijkse column is het laatste snufje verzet aan de voormalige verzetskrant Het Parool en die heeft gisteren in zijn weer prachtig geschreven stukje uitgelegd in welke valkuil je bent gestapt met dat verzoek om excuses voor het slavernijverleden.

Hij schreef: “Het gevolg (van excuses maken) is dat je na het maken van die excuses de ander niets meer mag kwalijk nemen. Excuses ‘aanvaarden’ betekent: je hebt je fout en je schuld ingezien, we nemen je niets meer kwalijk. Een verschoningsritueel.”

Snap je ‘m al?

Als ergens volgend jaar die excuses worden gemaakt, zogenaamd omdat Rutger Groot Wassink en die andere deugkneuzen het allemaal heel erg vinden wat hun overoveroveroveroveroveroverovergrootouders jouw overoveroveroveroveroveroverovergrootouders niet hebben aangedaan, is het klaar.

Dan krijg je geen cent!

Je bent op een geweldige manier genaaid, sister.

Zeg me niet dat die lui van DENK, die ook nogal wat historische banden hebben met voormalige slavenhandelaren, het initiatief namen voor de slavernijsorry waar jij -tot je dit briefje las- met je kappersschoolverstand zo hard om stond te juichen.

Anyway: ik ben na het lezen van Holmans column opeens ook heel erg vóór die excuses.

Zijn we daarna eindelijk van het gezeik af.

Tenzij Holman en ik je nu opeens wakker geschud hebben natuurlijk…

Dikke kus!

JanD

PS. Jij was zeker ook één van die 6400?

24 thoughts on “Aan Sylvana Simons

 1. Amsterdam maakt excuses. Voor slavernij die meer dan 2 eeuwen geleden is gepleegd.

  Wat is daar de logica van? Tot de slavernij werd afgeschaft was dit gemeengoed over de hele wereld. Van Azië tot Amerika tot Afrika en Europa. Door ieder volk gepleegd met slachtoffers van elk volk. Waarom maakt Amsterdam dan verontschuldigingen voor iets dat geen huidige inwoner van de stad heeft gepleegd en waar geen huidige inwoner van de stad slachtoffer van is?

  Dit selectieve schuldgevoel voor iets dat zeer verre voorouders hebben gepleegd is kenmerkend voor de blanke mentaliteit. Dat is opmerkelijk want na duizenden jaren slavernij gepleegd door alle rassen met slachtoffers van alle rassen waren het juist de blanken die de revolutionaire stap namen om die slavernij af te schaffen. Een concept dat bijvoorbeeld in het negerbrein niet eens werd begrepen want voor hen was het volstrekt logisch om met een bot door de neus een naburig dorp te overvallen, te moorden en verkrachten wat zij konden en de nog levenden mee te nemen ter nut ende vermaeck als slaaf. Het waren overigens juist de initiatiefrijke negers die op het idee kwamen deze slaven door te verkopen aan veelal rondtrekkende berbers en arabieren.

  Het waren dus de blanken die de slavernij afschaften. Negers, Arabieren en Aziaten hebben dit tot op de dag van vandaag nog steeds niet helemaal gedaan. Het is veelzeggend dat je daar zowel degeneratief blank als opportunistisch zwart niet over hoort.

  Maar Amsterdam maakt excuses. En uiteraard nu hier levende negers zullen zich het slachtofferschap toeëigenen. Want de reflex van de bruine hand ophouden is er een die diep in het negergen zit verankerd.

  Daarom wordt het tijd dat negers eens schadevergoeding gaan betalen. Voor hun overweldigende oververtegenwoordiging in de criminaliteit en gebruik van sociale voorzieningen. Naast het agressieve kutgedrag, het egocentrisme en egoïsme dat zij vertonen. Ooit een neger een zwerver zien helpen? Oud vrouwtje helpen oversteken? Ontwikkelingswerk zien doen? Dat laatste komt overigens sporadisch voor als een neger middels discriminatie aan een artsenopleiding is geholpen en dan als voorbereiding van een goed betaalde maar onterecht verkregen baan moet laten zien dat hij hetzelfde is als die goedbedoelende blanken die toch zo vaak enthousiast naar negerlanden gaan om negertjes te helpen zodat zij zich goed of zelfs superieur voelen. Als ze het goed spelen kunnen zij zelfs een blanke trouwen om hogerop in de de hiërarchie van de genen te klimmen. Als het ze lukt om niet chronisch vreemd te gaan en duurzaam vader in het gezin te blijven want ook dat is de neger van nature vreemd. Het is bekend dat vele negers niet weten wie hun vader is omdat het er zovelen kunnen zijn. Te dom en te lui slikt de negerin geen pil en wacht liggend tot het sperma eruit loopt. Zodat de volgende aan de beurt kan. Als die geduldig genoeg want ze lusten er wel pap van. Kinderen van meerdere vaders is de neger niet ongewoon net als meerlingen van verschillende vaders.

  Het kenmerkt het degeneratieve deel van het blanke ras om zich zo obsessief met slavernij bezig te houden. Het kenmerkt ook het negerras om zich hier zo opportunistisch als slachtoffer gebruik van te maken. Beiden verdienen elkaar en het is slechts wachten tot die onechte vriendschap tot conflict leidt want de agenda’s zijn niet gelijk en beiden gebruiken zij elkaar slechts.

 2. Slavernij?? Moet ze weer geld hebben. Flikker toch op met je gezeik ss.
  Ga iets nuttigs doen, bv GRENZEN sluiten in NEDERLAND zodat er niet meer ban die parasieten binnen komen.
  En hou op met vroeger, we leven nu en niet toen. Ga de zwarte pieten in Suriname pesten.
  Irritant gestoort wijf.

 3. Marsha,
  Perfect verwoord! Je slaat de spijker op de kop.
  Negers profiteren alleen maar en zijn te lui om voor de duvel te dansen. Zich alleen maar in hun slachtofferrol willen wentelen. Voorts dragen ze niets bij aan de maatschappij anders dan overlast. Criminaliteit en aanvallen op onze cultuur zoals Zwarte Piet.

 4. Dit achterlijk publicitetsgeil stuk stront vergelijken met Rosa Parks is volstrekt debiel en snijdt in de verste verte geen hout. Waar mw. Parks de aanzet gaf tot opheffing van een werkelijk onrecht, is deze achterlijke muts alleen maar uit op aandacht. Elke dag lees je hier wel iets over die publicitetsgeil gleuf, gewoon niets meer schrijven over haar, geen aandacht geven dan gaat ze vanzelf wel terug haar hoek in, jammeren over al het onrecht haar aangedaan, waar we vervolgens ook totaal geen aandacht aan schenken. Negeren die kut.

 5. 1 oplossing een demonstratie besluit nemen onder de Nederlanders bevolking… Wel of geen zwarte Piet… Einde discusses….. Wat een zielige vertoning met die silvana…. En dat betalen we ook nog in een gemeente raad

 6. Jullie maken de stukkies van Jan kapot door de subtiliteit aan te vullen met ongebreideld en grenzeloos racsime. Waarschijnlijk denken jullie in alle arrogantie datgene te zeggen wat Jan eigenlijk niet wil of durft, maar het enige wat hiermee bereikt wordt is het aanleveren van munitie voor de andere partij. Zie je wel dat het een stel hersenloze racisten zijn? En misschien hebben ze nog wel gelijk ook.

 7. Ik hou van jullie alle 3!

  Ik bedank jullie, voor al deze geweldige nuchtere top comments!

 8. Typerend deze “blanke” reacties, ik woon hier al 41 jaar als wat jullie noemen een luie in de slachtoffer rol terug vallende NEGER….

  Gelukkig is er in al die jaren heel wat veranderd 😂 en dat Nederland z’n identiteit verliest hoeven jullie niet bang voor te zijn 🤣🤣🤣🤣…..deze zal NOOIT veranderen 😉…maar dat blijkt uit de manier waarop jullie je medelanders zo hartelijk en als gelijke behandelen en portreteren….

  Maar komend van zo’n een luie domme paraciterende neger (die jullie uitbuit??? 🤣🤣🤣🤣)….ik heb zelfs een met Nederlandse vriendin (die elk jaar gaat zwarte pieten) zonder er problemen mee te hebben….zal dit ook niet aankomen….

  Maar ik ben blij dat jullie zo beschaafd en ruimdenkend en vooral zo gastvrij zijn…..Mijn maag draait zich letterlijk om als ik al deze reacties lees….en dan uit ik me hier heel erg netjes….

  P. ‘s alvast excuses voor spelfouten (Chinese tel die heel de wereld bespioneerd)….want Jullie kennede is dat weer iets om over te vallen 😂.

 9. Ik zit zojuist de reacties te lezen die n.a.v het artikel zijn geschreven. Ik schaam me diep voor deze mensen, het zijn een stel clowns die nog van toeters nog bellen weten. Laat staan dat ze een greintje inlevingsvermogen hebben voor hun medemens, en dan op 4 en 5 mei schijnheilig bevrijdingsdag vieren . Ik zal het duidelijk maken voor een ieder die dit leest. Deze mensen zijn zeer triest . De reden waarom wij het zo goed hebben is door de voormalige colonies die voorheen helemaal leeggehaald zijn qua grondstoffen en slaven. De grootste dief die NL ooit gehad heeft wordt op handen en voeten gedragen. Heel typerend dat ze dat goedkeuren. Sinds donkere mensen niet meer gratis werken worden er diverse stempels op deze bevolkingsgroep geplakt. Ooit vinden deze mensen aansluiting met andere bevooroordeelde bevolkingsgroep en dan is de bal rond. Als je zulke opmerkingen durft te plaatsen op een forum, nodig ik je uit om naar een willekeurig groepje donkere mannen te gaan en jouw stellingen kenbaar te maken lafaards internetclowns hahahahaha. Hoi

 10. Hey “briefje van Jan”,
  Laat ALLE reacties gewoon STAAN….Ook al zijn de reacties niet wat je graag wilt horen….VRIJHEID VAN MENINGS UITING noemen “jullie” dat toch ???….wees dan ook zo’n held die kritiek aan kan…

  Met vriendelijke groet,

  Rodney Terhoeven

 11. Wanneer houd die “imitatie negerin” ns op met op kosten vd staat “de geslagen hond” te spelen??

  Kunnen we niet beter met z’n allen geld inzamelen voor ‘n reisje “ver weggie stan”??
  (of anders deze “getraumatiseerde niemand” bv ritueel verbranden??? Is dat een optie?

 12. Jammer dat de media SS en die zeik partijen zoveel aandacht geven.. laat ze er mee ophouden..brrrrrr

 13. Geef dat wijf een zware baan dan is ze klaar met dat zeiken laat ze in december voor zwarte piet spelen met der hele club scheelt een boel tijd aan sminken daarna kunnen ze gelijk met de boot mee en afgezet worden in der eigen apenland wanneer gaat Wilders daar eens iets aan doen

 14. Ik heb geen probleem met dat slavernij verleden. Trots hoef je er nu ook weer niet op te zijn, maar schuldig is op dit moment mijn inziens niemand meer. Wat wel weer leuk is zijn al die reacties met hun ver gezochte argumenten , jammer dat degene die het schrijft heilig in zijn eigen gelijk gelooft. Ga zo door allemaal.

 15. Het allerergste van die slavernijzeurkousen vind ik nog dat velen van hen in Amsterdamse (of andere) grachtenpanden wonen die gebouwd zijn met geld dat door die zogenaamde slavenhandelaren verdiend is. Als je consequent bent, wil je daar niet wonen toch?

 16. Beste Jan,
  Als je iemand met de auto aanrijdt, dan zeg je sorry. Dat betekent niet dat je daarmee je handen wast in onschild en dat het slachtoffer dient af te zien van enige vorm van schadevergoeding.
  Het betekent ook niet dat als je dat onderwerp maar lang genoeg onder de mat schuift, bagetalliseert en het gezeik noemt het daarmee verdwijnt.
  Sterker nog het maakt het alleen maar erger.
  Fijne dag.

 17. No u, het zo door gaan met negers. Blanke man of vrouw bestaat niet. Dommie. En jullie praten over……………….voorouders. wel wij van in de vijftig en daar bovenhebben onze over voorouders nog gekend al waren Wii een jaar of vijf dus onze over groot ouders heeft het door geven dommie. Voor jullie is het ver . Ga maar je onderzoek goed doen dan zal je anders Lullen. Wees niet bang de genaade klap die krijgen de witte achter kleinkinderen wel . Of jullie dat wil geloven ligt aan jullie kijk maar uit met het woord neger. Dat maak ik misschien nog wel mee. Net zoals jullie dit nu bevestigen. Ik en wij wachten het rustig af. Time Will Tell. De rollen zullen omgedraaid worden wees niet bang. Geduld is een schone zaak. Zijn jullie niet de gênen die ons verplichten dat wij geld moeten geven voor Afrika.

 18. Het taalgebruik van sommige mensen gaat mij te ver, normaal reageren zonder een ander te discrimineren of te beledigen dat is voor velen zeker de normaalste zaak.
  Ik hou niet van discussies in deze vorm, en ik wens een ieder een goed weekend en dat velen mogen brainstormen over hun taal gebruik.

 19. Het is jammer dat de gemiddelde neger die hier reageert niet basaal Nederlands beheerst.
  Na eeuwen bed-bad-brood met een vaste baan, na eeuwen onderwijs, is die bevolkingsgroep nog steeds te achterlijk om begrijpelijk te communiceren.

  Vermoedelijk is de trommel het enige communicatie middel dat zij redelijk beheersen en verwachten zij dat de rest van de wereld ook afzakt naar die primitieve taal.

  Raar fruit.

 20. Ik hoop op een oorlog blank tegen de rest want het is nu wel duidelijk blank kan niet met een andere kleur leven kijk maar naar hun pedofielen zelfs die zijn rasistisch die verkracht en ook alleen blanke kinderen vies volk dat blanke volk

Comments are closed.