Aan Sylvana Simons

Lieve Sylvana,

4 April is bij ‘Briefje van Jan’ al jaren ‘Sylvana Simons-dag’. Wat er ook gebeurt. VVD-ministers kunnen tijdens een belangrijk en pijnlijk debat over de moord op Anne Faber met hun mobiele telefoon zitten te spelen… Kamerleden van de Partij voor de Dieren kunnen letterlijk zeggen dat zij die dag Anne Faber hadden kunnen zijn, als ze op een ander tijdstip de hond hadden uitgelaten… Kamerleden van Forum voor Democratie kunnen zomaar in de nationale vergaderzaal uit openbare stukken citeren… Het moet allemaal wijken voor jou, Sylvana.

Vorig jaar was tot nu toe het hoogtepunt.

Ik schreef je toen:

Beste Sylvana,

Ik heb er gisteren toch nog even op zitten kauwen.

“We saw you, Queen. May you rest in Power, Light and Peace”, schreef je op Facebook bij een foto van de overleden Winnie Mandela.

Ik vroeg me af wat een collega-fractievoorzitter van je in de Amsterdamse gemeenteraad als Annabel Nanninga zou doen.

Zou Annabel Nanninga bij het overlijden van een blanke crimineel ook een foto van ‘m op Facebook zetten met de tekst: “We saw you, King. May you rest in Power, Light and Peace”?

Daarna vroeg ik me af welke blanke crimineel eigenlijk vergelijkbaar is met Winnie Mandela. Welke blanke crimineel begon onder het mom van een voetbalclub een knokploeg, was betrokken bij diverse moorden waarvan eentje zelfs op een jochie van 14 en juichte het toe als tegenstanders met een met benzine gevulde autoband om hun nek levend verbrand werden? Welke blanke crimineel werd daarna bij zijn of haar dood vereerd door een eerlijk gekozen volksvertegenwoordiger?

Ik kon er geen verzinnen.

Je bericht op Facebook kreeg 86 ‘duimpjes omhoog’ en 27 ‘hartjes’.

Dus minimaal 113 inwoners van dit land zijn niet alleen net als jij zo gek als een deur, ze komen er ook nog openlijk voor uit door in al hun onnozelheid op een Facebook-symbooltje te klikken.

Even een bruine arm halen bij de sista.

Enfin, zo’n dag dus, gisteren.

Ik weet trouwens wel wat Annabel Nanninga zou doen.

Nederlands lullen.

En geen foto’s van fotografe Cindy Waxa jatten waarvan het copyright berust bij de Independent Media-groep in Kaapstad.

Al zal Nederlands lullen en betalen voor producten ook wel weer een racistisch sociaal construct zijn…

Groet,

JanD

Cadeauwinkel

Ik vind het tof dat jij de Sylvana Simons-dag bij ‘Briefje van Jan’ in ere wilt houden.

Je had er gisteren wel een U-bocht voor nodig. Want het spoeddebat over dat extreemlinkse tuig dat in een demonstratie een verbale kogel op Thierry Baudet afvuurde ging helemaal niet door! Dus je kon je speech niet voorlezen.

Gelukkig knalde je ‘m wel gewoon op internet. Inclusief de zin waarin je reageerde op de vorige sprekers (die er dus niet waren, LOL) en de zin waarin je verwees naar het in groten getale opgekomen extreemlinkse tuig en andere wappies op de tribune (die er ook niet waren, LOL).

Omdat de kans groot is dat jouw prachtige verhaal de mensen anders ontgaat, zet ik het hier ook nog even integraal voor ze neer.

Komt-ie:

“Voorzitter, dankuwel,

Na deze parade van selectieve verontwaardiging heb ik zoveel te zeggen dat ik eigenlijk niks wil zeggen. Want waar te beginnen, voorzitter…

Het zal u niet ontgaan zijn dat onze publieke tribune vandaag vol zit met betrokken burgers. Vele van hen waren aanwezig bij de vreedzame, helende en broodnodige anti-racisme demonstratie van 23 maart jongstleden, enkele dagen na de verontrustende verkiezingsuitslag waarbij Forum voor Democratie een grote overwinning behaalde. FvD, door het Verwey Jonker instituut genoemd als belangrijke verspreider van een extreemrechtse theorie over vermeende omvolking; een feit waar ik in deze raad al meermalen op heb gewezen en dat stelselmatig genegeerd wordt- heeft daarmee een plek in een van de meest invloedrijke instituties van ons land veroverd; de Eerste Kamer.

De Eerste Kamer, waar wetsontwerpen getoetst worden op haalbaarheid, moraliteit en idealiter op grondwettelijkheid. Met de ideeën van Fvd over het afschaffen van (delen) van onze grondwet, reden genoeg tot zorg.

En dan heb ik het nog niet over boreale vergezichten, het verlangen naar vervlogen koloniaal imperialisme, en het ondermijnen van onze kunst-, cultuur-, en onderwijsinstituten, dat laatste meteen kracht bijgezet door een meldpunt tegen “linkse leraren” te openen.

Zo’n tienduizend mensen uitten die zorg door deel te nemen aan de mars, vier keer zoveel als het jaar ervoor.

Moslimvrouwen, verenigd in S.P.E.A.K, ongedocumenteerden van Wij Zijn Hier, jonge emancipatie bewegingen zoals Black Queer and Trans Resistance en anti blackface organisatie KOZP, ze waren er allemaal.

BIJ1 was erbij, DENK, GroenLinks, en ik weet dat er SP-ers waren, aangezien enkelen van hen zich met rood jasje en al bij ons blok aansloten, niet in staat weerstand te bieden aan de krachtige, opzwepende So en zijn megafoon.

Maar ook heel veel “gewone mensen”. Bezorgde vaders en moeders, leraren, buurtwerkers, kunstenaars, ondernemers, juristen; allemaal maken zij zich zorgen over toenemende xenofobie, antisemitisme, islamhaat en afrofobie.

Wethouder Groot-Wassink sprak hoopvolle, krachtige woorden op het podium.

Niets van dit alles zagen wij terug in de landelijke media. Pas toen er aanleiding leek de demo en haar tienduizend deelnemers te criminaliseren naar aanleiding van het gedrag van 1 persoon kwam er interesse vanuit de NOS. En natuurlijk was dit voor de Amsterdamse VVD het koren waarop hun molen draait. Een spoeddebat. Niet over de toenemende onverdraagzaamheid in onze samenleving, niet over het signaal dat zovele Nederlanders met hun vreedzame mars hebben afgegeven. Niet over de de giftige ideeën van de neonazi’s langs de route, waarbij ook iemand stond die de aanslag op Christchurch openlijk verheerlijkte.

Dus we vragen ons af: waar bent u als linkse activisten of mensen van kleur worden bedreigd? Er was geen spoeddebat toen Pegida in blackface voor mijn deur stond en niet toen ze die intimidatie met een bezoek aan deze raadszaal, wederom in blackface, kracht bijzette. Niet nav de dagelijkse doodsverwensingen die ik maar ook collega’s van bijv DENK, -recent nog in Schiedam- regelmatig krijgen, niet naar aanleiding van hetzelfde lot dat Jerry Afriyie, Clarice Gargard, en vele anderen treft.

Of over onze leraren die nu zelfs actief bedreigd worden dankzij dat aangiftepunt voor linkse docenten. DIT zijn de dingen waar we werkelijk voor moeten vrezen: de poging tot structurele schending van onze democratische beginselen.

En waar is het rotsvaste vertrouwen in onze politie en justitie gebleven?

Hoezo is het nu opeens wel oké om een raadsdebat aan te vragen over iets waar we als raad überhaupt niks aan kunnen doen, waar de burgemeester niet over gaat en politie en het OM op moment van aanvraag gewoon mee bezig waren? Nog een paar nachtjes slapen… op 9 april wordt de demonstrant voorgeleid.

Dit debat is een kwestie van de wolven op afstand houden. Een been toewerpen in de hoop dat dat genoeg speelruimte geeft, en niets meer dan toegeven aan een discours waar BIJ1 doorlopend voor waarschuwt. Een discours dat zich door de waan van de dag laat leiden, en daardoor steeds meer de kant van rechts nationalisme opschuift.

Wie de landelijke politiek volgt ziet hoe sommige partijleiders openlijk flirten met een partij wier leider nazitaal hanteert, trots poseert met “Mein Kampf”, verkrachtingscultuur verheerlijkt, van gedachten wisselt met overtuigde racisten en antisemieten, en extreemrechtse samenzweringstheorieën verspreidt.

Belangrijkste minpunt lijkt volgens hen zijn standpunt over het klimaat.

Laat ik u in herinnering brengen dat het vooral mensen uit sociaal economisch lagere klasse en mensen van kleur zijn die het hardst getroffen worden door klimaatverandering. Daarom is actief klimaatbeleid voor BIJ1 onlosmakelijk aan antiracisme verbonden.

Onsmakelijke politiek die ons allen bedreigt. Dát is het gevaar.

Het vergt moed je daartegen uit te spreken.

En dus zal BIJ1 zich, namens de mensen op de tribune, onze kiezers, leden, kinderen en kleinkinderen blijven uitspreken.

 In de raad, op straat en overal waar we het tegenkomen.

Onverbloemd, onverschrokken en onstuitbaar.

Dankuwel voorzitter.”

Er is een woord voor het plaatsen van een niet uitgesproken speech, Sylvana: surrealistisch.

Of ‘koekwaus’, dat kan ook.

Maar ik ben je dankbaar. Want zo kan 4 april ‘Sylvana Simons-dag’ blijven!

Kan ik in 2020 weer op je rekenen?

Dikke kus!

JanD

6 thoughts on “Aan Sylvana Simons

 1. Sylvana Simons is toch wel dé beroepsnegert van Nederland geworden en dat geheel vrijwillig.

  Op zich een interessante keuze want Sylvana heeft meerdere malen aangegeven dat zij juist voordeel heeft gehad van haar kleurtje. Toch is haar politieke insteek er een van slachtofferschap van discriminatie. De vader van Sylvana heeft eens aan haar uitgelegd hoe dit zo is gekomen:

  “Sylvana” zei hij, “beroepsnegert wordt je niet vanzelf. Daar moet je ervaringen voor opdoen die van generatie op generatie wordt doorgegeven. Een lamlendigheid die zijn weerga niet kent. Een uitvreten welke slechts kan gedijen binnen gitzwarte pigmentatie. Want waarheid Sylvana, is de nagel op de parasitaire doodskist van elke negert. Feit is Sylvana, dat wij helemaal niet wíllen werken! Werken is iets dat niet in ons zit want wij zijn lui en hangen liever in bomen of slapen eronder in de schaduw tot wij wakker worden gemaakt door een blanke hulpverlener die bezorgt vraagt door wie wij zijn gediscrimineerd en waarvan anders wij nog meer slachtoffer zijn. Nogmaals Sylvana, een beroepsnegert wordt je niet vanzelf. Daar gaan duizenden jaren lamlendigheid aan vooraf en honderden jaren van blanke verzorging met als hoofdwoord: gratizz. Wij negerts willen gratizz. Alles gratizz. En zelfs dan zijn wij nog te lamlendig om dat op te halen dus verwachten wij van blanken dat zij komen brengen die gratizz. Veel volken hebben rampen meegemaakt Sylvana. Misschien doet de shoah jou een belletje rinkelen; dat was de ramp voor de joden. Wij negerts hebben ook een ramp meegemaakt Sylvana. Dat was toen wij in marketingtrucs trapten van andere dorpen die ons beloofde dat wij gratis konden reizen naar een land waar gratizz bed-brood-bad was met zelfs een baangarantie. Dat laatst woord kenden wij niet maar het klonk veelbelovend! De bewoners van die andere dorpen – ook negerts – verkochten ons toen aan arabisch uitziende mensen die ons beloofden gratizz naar de kust te transporteren waar nog veel meer gratizz zou zijn. Het feit dat zij ons behandelden zoals wij andere dorpen behandelden zou achteraf gezien een eerste belletje hebben moeten doen afgaan maar belletjes waren toen nog niet gratizz voor ons.

  Toen wij bij de kust aankwamen mochten wij meteen gratizz wonen in bootje van blanken die ons eten en drinken gaven. Betere mensen dan die arabisch uitziende en pratende schoften Sylvana! Toen wij aankwamen aan overkant waren daar gratizz huis, zij vertelden ons waar ons bed sliep en douchen hoefden wij niet vanwege huidskleur maar blanken waren bang dat wij gingen stinken naar apen waar wij vanaf stammen dus werden moesten wij nat. Ook dwongen zij ons rechtop te lopen en poepert schoon te vegen na bolus dus wij likken lekker vingers daarna. Gratizz eten!

  Maar nu de ramp die ons na eeuwen nog steeds doet huilen. Die vriendelijke blanken die ervoor bestaan ons alles gratizz te geven lieten ons werken! Kan jij voorstellen Sylvana, werken?? Dat was werkelijk traumatisch. Weliswaar eenvoudig werk dat wij na studie ook konden, zoals katoen plukken of tabaksoogst, maar daardoor leken onze oorspronkelijke culturele ambachten zoals diefstal en prostitutie, verloren te gaan. Als reactie op dit trauma van werken begon men ritmisch te praten tijdens werk want taal was nieuw dus moeilijk voor ons. Omdat blanken ons gelukkig wilde zetten zij muziek op. Gratizz natuurlijk want wij zwarten. Zo ontstond de rap cultuur waar wij zongen over ons zelf veroorzaakte negert gedoe. Na tijdje begonnen vrouwen toch benen wijd te doen want prostitutie zit toch diep in ons negerts. Niet gratizz natuurlijk want wij negerts, bovendien liggen met benen wijd is vermoeiend en soms wakker worden. Heel erg allemaal Sylvana!

  En zo Sylvana, door dat werken, zijn wij de eeuwig boze beroepsnegerts die de ultieme slaaf is geworden. Slaaf van zijn eeuwige falen, eeuwige slaaf van zijn zelfverzonnen racisme. Maar zolang blanke voor ons blijven zorgen, zullen wij altijd kunnen klagen.

  Kortom Sylvana, er is toekomst voor ons!”

 2. Wat mensen niet begrijpen – althans het komt geheel niet in het nieuws – is dat die zogenaamde opleving van racisme geheel te wijten is aan de ongelijke beoordeling hiervan in de maatschappij.

  Wie veel met Surinamers is omgegaan weet dat er geen racistischer volk is dan zij; misschien op Japanners na. Zelfs tijdens de geboorte staan de ‘tantes’ om de baby heen te hardop te oordelen hoe zwart het kindje is. Het is zo ingeburgerd dat het hen niet eens meer opvalt. Behalve als zij door anderen ook racistisch worden benarderd natuurlijk want dat mag dan lijken als een aangeboren reflex maar is in werkelijkheid een aangeleerde beloning.

  Dat komt voornamelijk door policorrecte linkse blanken die met twee maten meten. Voor blanken geldt een hogere norm dan voor anderen en negers zijn per definitie slachtoffer omdat dat nu eenmaal in het onderwijs zo wordt geleerd. Want leren wat wij vroeger niet netjes deden doet de huidige nazaten van die daden nog steeds zielig vinden, dus slachtofferbeloning.

  Totdat Sylvana kwam. Een opportunistische Surinaamse die meerdere malen in interviews heeft verklaard dat zij alleen maar voordeel van haar kleurtje heeft gehad maar die opeens als zelfbenoemd slachtoffer ongeremt blanken ging beschuldigen. Samen met de domme want ongefundeerde aanval op Zwarte Piet was dat één negerstreek teveel en sindsdien zijn alle remmen los.

  Doordat justitie ook nog eens bevooroordeeld veroordeeld en daarmee blijk geeft van een in die organisatie inherent racisme ten nadele van blanken is het rechtvaardigheidsgevoel verdwenen en geldt er geen norm meer want die norm geldt kennelijk niet voor iedereen.

  Iedereen is in bepaalde mate racistisch. Nogmaals, IEDEREEN. Zelfs de overheid met haar zelfbenoemde positief voorkeursbeleid doet hier schaamteloos aan mee.
  Dit ontkennen, sterker nog, selectief veroordelen, versterkt juist racisme want in de praktijk wordt er oneerlijk onderscheidt gemaakt en is daarmee juist in zichzelf racistisch. Mensen hebben altijd de behoefte onrecht te bestrijden en de balans weer in evenwicht te doen herstellen door hetzelfde net zo hard of harder terug te doen.

  Vroeger was het beter. Vrijwel iedereen was openlijk enigzins racistisch. Omdat dit in evenwicht was en van alle kanten kwam werd de belachelijke zinloosheid hiervan alleem maar duidelijk gemaakt en in de praktijk gingen allen behoorlijk goed met elkaar om.

  Discriminatie moet net als elke begrenzing van de Vrijheid van Meningsuiting uit het Wetboek van Strafrecht. Het is er, het valt niet tegen te houden en zoals de praktijk nu laat zien is het bestrijden hiervan zelf juist selectief dus racistisch. De heftige reacties op Sylvana Simons zijn het beste bewijs hiervan want niks wekt zoveel woede op als iemand die stelselmatig anderen, zelfs hele groepen, racistisch noemt maar zelf een racist blijkt, waarbij sterk het vermoeden is dat dit bij haar ook nog eens om financieel profijt wordt versterkt.

  Juist door de criminalisering van discriminatie is het een ondergrondse en onzichtbare maar daardoor fors heftiger omgangselelent geworden. Als dit te lang duurt dan zal dit zich duurzaam in de geest van de bevolking wortelen en is datgene wat het moest bestrijden juist haar de ondergang van dat doel geworden.

 3. Ik ben het vaker niet dan wel met je eens. Dat kan. En dat mag gezegd worden. Maar dit briefje en met name dat van vorig jaar zijn goed!!

 4. WAAR IS ZO EEN BRIEF NOU VOOR? WAT IS DE MEERWAARDE HIERVAN? WAT SYLVANA DOET IS TEGENGAS BIEDEN TEGEN DE GEVESTIGDE MINDSET DIE IN DE MAATSCHAPPIJ IS INGESLOPEN. IEDEREEN WEET DAT HET BEGON BIJ THEO VAN GOGH ZIJN DOOD. DAT WAS EEN DIKKE STINKEND NAAR SIGARETTEN BRUTALE BLAASKAAK. DIE IS VERMOORD. HIJ WAS HET BEGIN VAN RACISME. EN PIM FORTUYN NIET VERGETEN. HIJ HAD ER ZEKER EEN STAALTJE VAN OM MENSEN, BURGERS TE VEROORDELEN EN TE BEKRITISEREN. HET IN 1992 NIEUW GEÏNTRODUCEERD WOORD ALLOCHTOON WERD DE SCHEIDSLIJN TUSSEN SUPERIEUR EN INFERIEUR. VOLGENS DE BURGEMEESTER VAN AMSTERDAM EBERHARDT ( MOGE ZIJN ZIEL IN VREDE RUSTEN ) KOOS VOOR DE HARDE AANPAK. WILDERS MET ZIJN PVV LEIDDE HET VOLK OM ZOVEEL MOGELIJK MAROKKANEN TE SCANDEREN. HET ISLAM BELACHELIJK TE MAKEN ALSOF HET NIETS IS. WANNEER ER DAN EEN AMERIKAANS KOPPEL BIJ AMSTERDAM CENTRAAL STATION WORDT NEERGESTOKEN SPREEKT MEN VAN EEN AANSLAG. WANNEER ER IN UTRECHT 4 MENSEN IN EEN TRAM WORDEN DOODGESCHOTEN SPREEKT MEN VAN EEN AANSLAG. WAT DENK JE DAT ER GEBEURT ALS ER BERICHTEN GEPLAATST BLIJVEN WORDEN DIE OPROEPEN TOT WOEDE, HAAT EN GEWELD? DE HARDE AANPAK IS WAT ER IN AMERIKA GEBEURD EN DEZE KANT OP IS GEWAAID. EN WAT IS HET GEVOLG? AANSLAGEN. IS DAT WAT NEDERLANDERS WILLEN? KUNNEN WE UBERHAUPT NOG TERUG? NAAR DIALOOG VOEREN? OF ZAL DIT CONSTANTE GEHAMER OP MOEDIGE MENSEN ZOALS SYLVANA DE NORM BLIJVEN VAN VELE NEDERLANDERS. ZULLEN BLOKKEERFRIEZEN DIT JAAR NOG HEFTIGER REAGEREN DAN VORIG JAAR OP ZWARTE PIET? IK WOU DAT IK OOK BOOS KON WORDEN EN KON ZEGGEN: SURINAMERS MOETEN NET ALS MAROKKANEN OPKOMEN VOOR HUN ZELF EN ZICH NIET STEEDS MAAR AANPASSEN EN INTEGREREN OMDAT DE NEDERLANDER DAT WIL! MAAR BOOS WORDEN HEEFT GEEN ZIN! DE MEESTE SURINAMERS ZIJN NOG STEEDS EEN BEETJE SLAAFS EN WILLEN GRAAG BIJ DIE NEDERLANDER HOREN. SOMS ZO GRAAG DAT ZE HUN EIGEN CULTUUR EN IDENTITEIT AAN HET KWIJTRAKEN ZIJN. JAMMER WANT ALS HET EROP AANKOMT DAN TREK JE ALS SURINAMER TOCH WEER AAN HET KORTSTE EIND. KOM JE TOCH NIET HOGEROP. WORDT JE TOCH MONDDOOD GEMAAKT. EN ALS JE JEZELF EN JE CULTUUR WILT VERDEDIGEN MOET JE OPROTTEN NAAR JE EIGEN LAND, IN EEN BOOM KLIMMEN EN BANANEN ETEN. EN VOORAL NIET OPMERKEN DAT ER GEDISCRIMINEERD WORDT, DAT ER VEEL MIS IS IN HET ONDERWIJS WANT DAAR BEGINT HET. GENERATIES OP GENERATIES LIJDEN NOG STEEDS ONDER DE SUPERIEURE HOUDING VAN DE BLANKE. MET ALS RESULTAAT DAT ER NIETS VERANDERT. MAAR IK HEB HOOP. EN GELOOF IN DE NIEUWE GENERATIE. IN DE MILLENIALS. EN IN MENSEN ZOALS SYLVANA. DIE MAAR EEN MENS IS EN ZICH WEL ZAL AFVRAGEN WAAROM DOE IK DIT NOG? SYLVANA, JE DOET DIT NIET VOOR JEZELF. MAAR VOOR ANDEREN. VOOR EEN HOGER DOEL DAN JEZELF. VOOR EEN RECHTVAARDIGE SAMENLEVING. EN IK BEN TROTS OP JOU! IK ZOU HET NIET DURVEN. IK ZOU BANG ZIJN DAT 1 OF ANDERE GEK ME ZOU AFMAKEN. EN DAAROM BEWONDER IK JE. JE BENT EEN LEIDER! JE GAAT TEGEN DE GEVESTIGDE ORDE IN. IK WEET DAT JE VEEL WILT ZIEN VERANDEREN. EN HET LIJKT EEN DRUPPEL OP EEN GLOEIENDE PLAAT MAAR IK WEET DAT ER GENOEG VERSTANDIGE EN RECHTVAARDIGE NEDERLANDERS ZIJN DIE OOK DE VREDE WILLEN BEHOUDEN IN NEDERLAND. EN ZE ZULLEN JOU ONDERSTEUNEN OP JE WEG! WANT NIEMAND WIL AANSLAGEN IN NEDERLAND!
  Briefje van N.N. (eenmalig)

 5. Die emotionele reactie hierboven is overduidelijk van Nancy Noslin, waar Jan in het volgende stukje op reageerd omdat Nancy Noslin het kennelijk apportuun acht hem per PayPal uit te schelden.

  Kleine boodschap aan Nancy Noslin:
  – Je boodschap heeft meer effect als je dit in gewone letters en niet in hoofdletters schrijft. Het mag dan een uiting zijn van je kennelijk heftige emoties, maar voor de gemiddelde lezer zal het overkomen als schreeuwerig dus die zal het niet zo snel lezen maar eerder overslaan;
  – Voordat je je tekst opstuurd is het verstandig dit nog eens te lezen. Het staat werkelijk bol van de taalfouten (niet zo heel erg, dat overkomt iedereen) en tegenstrijdigheden of onware veronderstellingen dan wel merkwaardige conclusies. Het maakt je verhaal warrig en het is onduidelijk wat je nu wilt duidelijk maken.
  – Richt je boodschap op één persoon of één groep. In dit stukje lijkt het alsof je begint met je te richten op de algemene lezer, daarna redeneer je alsof je Sylvana Simons bent, dan lijk je je te richten tot Jan, waarna je je in emotionele toon met smeekbedes tot Sylvan richt;
  – Door de toon, gebrekkige en warrige constructie en overmatige emotionaliteit lijkt dit eerder voer voor psychologen dan nut voor de lezer te hebben. Heb je wel eens overwogen om hulp te zoeken? Misschien krijg je die al; vergeet dan deze opmerking, maar realiseer je dat wat je schrijft ook een deel van jou kan laten zien. Misschien wel meer dan wat jij de lezer wilt leren. Let daar op!

  Als laatste: blijf schrijven Nancy. Want oefening baart kunst. Houdt je echter wel beter bij je moedertaal, zeker als je (erg) emotioneel bent.

  Groetjes en sterkte!

 6. Nancy Neusel.
  Heeft IT problemen met haar PC. Want de CAPSLOCK ZIT VASTGEKLEEFD DOOR AL HET KWADE SPEEKSEL DAT UITDRUIPT TIJDENS HET TYPEN VAN EEN STUKJE ORALE BIJ1 KOTS.

  *keyboard even schoonmakend*

  Ahum.

  Ik kwam niet verder dan de schuimbekkende verklaring dat onze Theo en Pim het begin waren van racisme. Snap ook meteen waarom Nancy’s ogen zover uit elkaar staan. Moet een waterige afwijking zijn. Of een snot hoofd. Enig rationeel inzicht is dan (in ieder geval bij haar) ver te zoeken.

  En dan komt er nasale bittere Neusel uit. Da’s jammer.
  En ook nog eens geen cent waard.
  Weet zij veul…

Comments are closed.