Aan Sylvana Simons

FIFA 18

Lieve Sylvana,

Ik was één van de 16.875.425 inwoners van dit land die zondagavond niet naar Zomergasten met Glenn Helberg keek.

Het was een bewussie.

Ik kijk namelijk, minimaal met een schuin oog, naar alle afleveringen van Zomergasten waarvan de gast mij eventueel boeit. Dit jaar zag ik dus wat van Eberhard van der Laan. En ik ga kijken naar Claudia de Breij. Maar da’s logisch.

Ik neem aan dat jij tijdens je voorbereiding op het anti-Zwarte Piet-seizoen wel de tijd hebt genomen om naar je lijstduwer te kijken, dus ik heb een vraag aan je.

Ging het nog over Vitalis GGZ?

Je weet wel, de zorginstelling waartegen de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) aangifte wegens valsheid in geschrifte deed omdat die lui onverzekerde activiteiten als sport, meditatie en yoga als psychiatrische zorg probeerden te declareren. En waarvoor Helberg als ‘regiebehandelaar’ in Spanje werkte. Althans: volgens de website van Vitalis ggz, want zelf ontkent hij.

Kun jij uitleggen hoe het zit?

Of ging het daar niet over en bleef het bij een avondje white submissiveness van de kant van Janine Abbring?

Ik hoor het graag!

Dikke kus,

JanD

PS. Ik heb ‘m trouwens ontdekt, die ‘inclusieve samenleving‘.

8 thoughts on “Aan Sylvana Simons

 1. Dit las ik op Twitter (de leukste reactie):
  Antisemitische beroepsneger, zit hoog in de mensenrechtenindustrie. Lees: meningenpolitie. Als hij de kans krijgt, legt-ie jou t zwijgen op

 2. {Latijns; Sylvana betekenis Van het Bos (v) , Sylvanus (m)},
  Die mevrouw Van het Bos is al geruime tijd van het padje of ziet door haar bomen het bos niet meer.
  Heeft die mvr Van het Bos eigenlijk een Sylvanus?

 3. Het zomergasten programma met de moslimcrimineel Abu Djaja was voor mij na 50 jaar reden mijn lidmaatschap op de vpro op te zeggen. Niet ten onrecht dus naar nu weer blijkt.

 4. Bijlmerbelt, loopt van grachtengordel door Bijlmermeer, delen van Utrecht en eindigt in Nijmegen. Veel inwoners hangen geloof aan dat blanke mens in zonde leeft en verlost moet worden van het racisme.

 5. Ken maar enkele afleveringen van Zomergasten. Kijk zelden of nooit tv. Door de roem van het programma en van Theo Maassen, die ik toen ook nog nooit had gezien, ging ik kijken. Stomvervelend! Daarentegen zeer interessant was de aflevering met Trudy Dehue. Die Belgische psychiater viel weer tegen en toen kwam die Nederlandse landschapsarchitect. Dat was weer genieten want leerzaam. Ik kijk dus uit naar De Waal.

 6. De toegevoegde waarde van een persoonlijke aanval op de heer Helder ontgaat mij.
  Temeer daar hij met zijn kinderlijke gebeuzel in Zomergasten, een uitgelezen gelegenheid biedt hem op inhoud te verslaan.
  Dit zullen zijn groupies en diepe denkers als Anousha Nzume, Georgina Verbaan en Han van der Horst, echter wel anders waarderen.

 7. Er zijn mensen, m/v, wit/zwart, die hebben een afwijking: Zij voelen zich pas prettig als zij worden af gezeken. Rekening houdend met hun geslacht/afkomst/opleiding/mate van gekwetstheid zoeken zij een onderwerp en gaan vervolgens los. Nu ben ik geen psycholoog of zelfs maar psychiater, maar in ons land is er een ruime sortering in deze groep.
  Toevallig is S. vrouw, mager , zwart dit zijn haar handvaten om te ouwehoeren.
  Was zij toevallig wit en dik was zij een strijd begonnen in het kader van obesitas.
  Was zij een man, wit of zwart, had zij een andere strijd gekozen. Als zij maar strijden kan.
  Was zij lesbisch, of als man homo, was zij op die manier los gegaan. Als er maar strijd is.
  Dat is de afwijking en ik laat aan de deskundigen over hoe deze afwijking heet.
  Maar het gaat om een ziekelijke behoefte het conflict aan te gaan en de beste geneeswijze is doodzwijgen.

 8. Goedenavond Jan.

  Morgen word jij 55 jaar jong.

  Ik feliciteer je daarmee.

  Ik wens je een bijzonder goede verjaardag.

Comments are closed.