Aan Sunny Bergman

Beste Sunny,

Je moet wel kiezen, hè.

Óf je bent de beste witte vriend van de onderdrukte gekleurde medemens en je neemt actief deel aan al hun bizarre activiteiten óf je bent een journalist die slechts verslag wil doen van vermeend institutioneel racisme in Nederland.

Maar het kan niet zo zijn dat je eerst met de anti-Zwarte Pieten-gekkies uit Amsterdam meereist naar Rotterdam en Maassluis om daar eens lekker wat onschuldige kinderen op stang te jagen en je dan als je door de politie wordt aangehouden opeens te beroepen op je andere rol.

Of, zoals Arzu Aslan het op Twitter beschreef: “Sunny wil ‘special treatment’ en beroept zich op haar ‘persvrijheid’ en zegt dat ze geen borden of zoiets bij zich had”.

Wow.

Daar prikken niet alleen wij, normale mensen, doorheen, maar inmiddels ook je ‘vrienden’ van de Nederlandse Black Panther-imitatieclub.

Want het is natuurlijk zoals die mevrouw Aslan schreef: “Ja joh. ‘Activist’ wanneer ze ons nodig heeft en nu ineens pers? White privilege, helluvadrug”. En die van @miekeinc was ook wel aardig: “We noemen haar Moneybags Sunny”.

Zelfs zij hebben je door, meid…

Groet,

JanD

PS. Dit stukje op Blendle helpt je niet meer. 

 g6kwf0gs