Aan Spitzenkandidat Franz

Moederdag 2019

Meneer Timmermans,

Ik zag die foto.

Deze:

En toen moest ik onbedaarlijk lachen.

Eerst.

Maar daarna dacht ik aan de ouders van die twaalf jongeren.

Het zou je kind maar wezen, op die foto.

Heb je het goed opgevoed. Het verschil tussen ‘goed’ en ‘fout’ geleerd. Altijd keurig drie keer per dag de tandjes laten poetsen en met twee woorden leren spreken. Naar de beste school van de stad gestuurd, een witte uiteraard. Moeder wachtend met thee en kaakjes als het thuis kwam. Keurig naar de hockey gebracht met de auto als het regende. En naar pianoles. Getroost bij de eerste onbeantwoorde liefde. Een studie laten kiezen met perspectief. Meebetaald aan de studentenwoning, zodat je oogappeltje niet in een krot in een achterstandswijk hoefde te zitten.

Kortom: je hebt echt je stinkende best gedaan om een kritische, weldenkende volwassene af te leveren aan de maatschappij.

Zodat je tróts op je kind kan zijn.

En dan word je op 30 april 2019 opeens geconfronteerd met een foto waarop je kind wordt misbruikt door een hele enge dikke vieze man.

Je hóópt nog: louter voor propagandadoelstellingen.

Maar zeker weten doe je niks meer.

Want het wil er vast niet over praten.

Uit schaamte.

Het lijkt mij de hel.

Groet,

JanD

PS. Had u me nieuwe nieuwsbrief nou al?

3 thoughts on “Aan Spitzenkandidat Franz

  1. Als Der Franz 10 jaar EU-voorzitter is geweest, rest hem nog zijn echte ambitie. Opvolger worden van dat andere sprookjeswezen met schadelijke neveneffecten. God. (het begin van de baard is er al)

Comments are closed.