Aan Sophie in ‘t Veld

Moederdag 2019

Mevrouw In ’t Veld,

U bent natuurlijk geen dief.

U heeft gewoon handig gebruik gemaakt van de mogelijkheden die werden geboden.

De afgelopen vijftien jaar kreeg u als europarlementariër namens D66 grofweg zo’n 1.500.000 euro aan ‘salaris’, zo’n 750.000 euro aan vaste onkostenvergoedingen en zo’n 400.000 euro aan presentiegeld om uw extra verblijfkosten in Brussel (en Straatsburg) te dekken.

Terwijl u in Brussel woonde.

Maar omdat de graaiers in het Europees Parlement hebben afgesproken dat u voor die 750.000 en die 400.000 euro geen verantwoording hoeft af te leggen, heeft u geen enkele wet overtreden toen u ook de vergoeding hield die bestemd was voor hotelkosten op vergaderdagen in Brussel.

Terwijl u in Brussel woonde.

Dat u de afgelopen vijftien jaar 2.650.000 euro binnen harkte en als ingezetene van België over het salarisdeel slechts 25 procent inkomstenbelasting betaalde, is dus juridisch in de haak.

U bent geen dief.

U bent wel een ordinaire zakkenvuller.

En uit het feit dat u de tegenaanval koos toen HP/De Tijd dit onthulde, blijkt dat u niet alleen een ordinaire zakkenvuller bent, maar ook nog eentje met een slecht karakter.

Hopelijk gaat uw partijleider Rob Jetten, als-ie klaar is met het tellen van de bloemen en de bijtjes, ook nog iets vinden van deze zoveelste postume dolk in de rug van D66-oprichter Hans van Mierlo.

Al is de kans groter dat Robbieboy vandaag weer wat larmoyants twittert over het feit dat-ie niet meer met zijn vriend hand in hand over straat kan, zonder de oorzaak daarvan te benoemen.

En dat hij denkt dat uw zakkenvullerij op kosten van de belastingbetaler wel over waait.

Net als Jesse Klaver van GroenLinks dat doet over de #MeToo-affaires die duidelijk maken dat de top van zijn partij (Tweede Kamerleden, Eerste Kamerleden, voorlichters, wethouders) er nogal een dubbele moraal op nahoudt als het om misbruik van jonge vrouwen en zelfs meisjes gaat.

Ik zou er niet op rekenen.

Groet,

JanD

PS. Als het geld dan toch tegen de plinten klotst bij u thuis in Brussel: be my guest… 😉

12 thoughts on “Aan Sophie in ‘t Veld

 1. Waarom telt u niet mee?
  Geen ziektekosten premie tot de dood.
  Geen pensioen premie.
  Giga bonus bij vertrek 2 jaar voor het pensioen.
  Gratis verhuiskosten, waardoor ze een jaar voor pensioen elders laten inschrijven naar een leuke locatie.

 2. En 59 cent per km, terwijl ik al jaren maar 19 cent als kosten mag aftrekken.

 3. Natuurlijk is Sophie geen dief. Hoewel niet het aller helderste licht, is zij ook weer niet zo dom.

  Want stelen is als EU helemaal niet nodig. De EU is namelijk in feite een geïnstitutionaliseerde dievenclub waar oneigenlijk toekennen van middelen gewoon geen naampje heeft gekregen en officieel is gemaakt. Formeel kan je dus niet meer spreken van diefstal of zoals Sophietje zegt: “Alles is legaal gegaan”. Diegene die publiekelijk Sophie zal blijven beschuldigen van diefstal loopt zelfs risico tot een veroordeling van laster of smaad, want die partij van de Vrijheid van Meningsuiting is natuurlijk niet geporteerd van onwelgevallige meningen. Dat hebben zij netjes in de wet verankerd met de hedendaagse lesbofistfucker als toeziend reptielenoog in de functie van minister met de naam Karin Hildur Ollongren. Voor diegenen die associaties met Goebbels voelen, die hebben gelijk want hij was verre familie van die koudbloedige gewervelde.

  Beetje moslim logica dus, van: het staat in de koran dus het mag. Zo ook met moreel oneigenlijk toe eigenen van oneigenlijke middelen.

  Wat Sophie vergeet is dat hoewel D66’ers in een policorrecte droombubble leven dus niet helemaal toerekeningsvatbaar kunnen geacht, zij toch weer niet zo achterlijk zijn dat zij alle realiteitszin hebben verloren. Devolutie gaat zo snel niet, hoewel nog steeds indrukwekkend als je ziet wat er in slechts enkele generaties aan deformatie is bereikt.

  Toch is deze schandvlek van Sophie slechts een afleiding. Het grote D66 plan is namelijk een permanente subsidiestroom van Noord naar Zuid, voorgesteld door Macron die zijn volk maar niet aan zinvolle economische groei krijgt dus heeft gedaan wat alle Franse leiders doen – overheid en bedrijfsleven (hallo Air-France) – namelijk meer geld naar een disfunctionerende bende smijten en de rekening leggen bij derden; lees andere landen. Dezelfde manier dus hoe zij ons hebben genaaid met dat pulsvissen zodat de disfunctionerende vissersvloot van die Fransen door kan subsidievreten ten koste van de hardwerkende innovatieve Nederlandse vissers. Die subsidiestroom van Noord naar Zuid moet er voor zorgen dat de Grieken die het toch al zo zwaar hebben en op daarom vaak al op hun 55e met pensioen gaan, of die maffiastaat Italië waar de bevolking het door die afdrachten aan al die Corleone’s – die zij zelf of hun familie natuurlijk zijn – het zo zwaar hebben dat zij liever hun schuld lieten oplopen tot bijna 3x het Nederlandse tekort (DRIE KEER !!!) dan dat zij de problemen aanpakten, geholpen door de Italiaan Mario Draghi als president van de ECB die de rente laag houdt zodat de Italianen zich eventjes geen zorgen hoeven te maken over rentelasten, maar dit onze pensioenfondsen ondertussen tientallen miljarden (TIENTALLEN MILJARDEN !!!) heeft gekost. Maar dat is volgens D66 nog niet genoeg want:

  De 2 belangrijkste D66 plannen samengevat:
  1 Alle Afrikanen mogen zich hier vestigen – zwart enof moslim. Natuurlijk krijgen zij voorrang op de woningmarkt én een gratis huisinrichting (Miele) want D66 heeft een diepe minachting voor de autochtone bevolking. Dat is natuurlijk niet expliciet in een wetje gevat, maar heel omzichtig in vage verdragen waar straks als de verkiezingen voorbij zijn door een muffe organisatie als Urgenda met de spinnewebkut Marjan Minnesma aan het roer straks bij de rechter kan worden afgedwongen dat dit wordt geïmplementeerd;
  2 Permanente geldstroom van de Nederlandse burger naar de Zuid-Europese burger want wij moeten tot onze dood werken om die corrupte disfunctionerende knoflook bendes zeer vroeg van hun pensioen te kunnen laten genieten.

  STEM_ZE_WEG !!!!!!!

 4. En dan die zelfvoldane gereformeerde gezichten van die groteske grootgraaiers.
  Bah!

 5. Graag het gegraaide terugstorten. Bij voorkeur naar een goed doel om te voorkomen dat een andere graaier er mee aan de haal gaat.

 6. Wat zeuren we toch. Het is algemeen bekend dat politici graaien, graaien van links en rechts..dus beste boeren, burgers en buitenlui je kiest deze graaiers zelf..

 7. 320 euro per dag hotelkosten zonder overleg van een rekening. Bij ieder bedrijf moet er een bonnetje tegenover staan. Het feit dat de dames en heren politici dat niet hoeven is al een bewijs dat ze bewust hun zakken aan het vullen zijn. Het zijn gewoon ordinaire criminelen daar in Brussel.

 8. Ach ik sappel wel door met me AOW na 55 jaar werken voor dat zootje. Ach en met 835 euro per maand zal ik het moeten redden. Ja geen politieke loopbaan gehad, maar een ruggebreek baan. Och onderscheid moet er wezen. Ja oud en afgewerkt en natuurlijk afgeschreven. D-66 Daar red je de wereld wel mee.

 9. Wanneer komen wij nu eindelijk in opstand tegen de graaiers.en stoppen met betalen aan het corrupte EU gedrocht.het kost al 8 miljard per jaar.en dit gebeurd er met ons belastinggeld!!

 10. Quote: Want stelen is als EU helemaal niet nodig. De EU is namelijk in feite een geïnstitutionaliseerde dievenclub waar oneigenlijk toekennen van middelen gewoon geen naampje heeft gekregen en officieel is gemaakt.

  inderdaad het ( Brussel ) begint op een vrijmetselarij de lijken , een soort Vēnī, vīdī, vīcī mentaliteit . Het begon destijds bij het willens en wetens accepteren van de boeven-staat Griekenland incluis de valse boekhouding. Dat zelfde Griekenland moest vervolgens ( de derde keer in de geschiedenis )tegen een bedrag van 357 miljard gered worden . Het geld gaat niet alleen van noord naar zuid maar ook van west naar oost ( woon zelf in Warschau ) er is daar sociaal gezien geen moer veranderd de proleten zijn rijker geworden en het volk heeft het nakijken en moeten “vechten” voor een dokter, met wachttijden van minimaal een halfjaar voor je bij een specialist terecht kan ( je zal maar hartpacient zijn)
  Dure EU gesubsidieerde snelwegen (waar nauwelijks op gereden wordt )met km lange wind / geluidsschermen wellicht om de koeien uit de tocht te houden want er is geen huis in de wijde omtrek te bekennen. etc etc Spanje heeft destijds vliegvelden aangelegd waar tot op heden nog nooit een vliegtuig is geland . Sinds de opkomst van het Brusselse rijk is het een zeer kostbaar rommeltje geworden .wat mij betreft NEXIT en wel asap

 11. Mijn liefste Sophietje.

  Wat jammer toch ,het lijkt heel veel maar het is een beetje ordinair.Schaamteloos en zo verdrietig. Ik mag hopen dat je jij je leven gaat beteren en stap A.U.B. direct uit de politiek en achter de vuilniswagen tot 70ste jaar want dat is waar thuis hoort TRASH.

 12. Als je in Nederland je personeel een onkostenvergoeding geeft, dien je deze kosten te onderbouwen. Het kost inderdaad geld om dit te controleren. Maar in het gewone bedrijfsleven gebeurt dit ook. Dus laten we dit dan ook binnen de eu doen.

Comments are closed.