Aan Sigrid ‘schoothondje’ Kaag

Mevrouw Kaag,

Er zijn weinig politici die zich zo snel zo gehaat weten als u.

Het sleutelwoord: hooghartigheid.

De manier waarop u in de verkiezingscampagne over burgers sprak die een u onwelgevallige stem uitbrengen (“Wie zíjn die mensen?”) was slechts een voorproefje van wat ons aan dédain te wachten stond.

U háát het plebs, het gepeupel, het schuim tot in het diepst van uw hart waar bij normale mensen een hart zit en u heeft de definitie van ‘plebs’ zo ver opgerekt dat u ook Kamerleden van PVV, FvD, SP en DENK tot die categorie rekent.

Het ergste is: u kunt het niet verbergen.

Sterker: als ze bij u op het juiste knopje drukken, toont u uw ware gezicht.

Dan zien we opeens hoe het door haar ouders en de klimaatmaffia misbruikte meiske Greta Thunberg er over veertig jaar na een tamelijk ongelukkig leven uitziet. Dan wisselt u tussen een boze en waanzinnige blik, verheft u uw stem en heeft u opeens een bek als een scheermes.

Koken

‘Een bek als een scheermes’ is, ik zeg het maar even, een bekend gezegde in Nederland.

Ja, dat is inderdaad ‘een bruggetje’.

Want wat ging u gisteren af (als een gieter) toen Farid Azarkan van DENK de volstrekt terechte constatering deed dat u op schoot zit bij Mark Rutte.

Als door een adder gebeten reageerde u met: “Ik vind het een onpasselijke suggestie, op schoot zitten, tegen een vrouwelijke politica. Ik zeg het maar even. Ik vind het tamelijk seksistisch.”

En daarna dreigend: “Eén keer, maar dat niet meer graag!”

En anders? Anders belt uw echtgenoot Anis al-Qaq wat vriendjes uit zijn tijd in het schaduwkabinet van Yasser Arafat om Farid Azarkan een kopje kleiner te maken? Of doet u nog wat extra subsidie (lees: belastinggeld) naar een Palestijnse club die bereid is één bom niet op Israël, maar op Azarkan te richten?

Alle gekheid op een stokje: het is om te janken hoe slecht u de Nederlandse taal blijkt te beheersen. Daar schieten werkelijk de tranen van in mijn broek.

Dat u op hoge poten verhaal komt halen zodra iemand ‘een hechte samenwerking’ tussen Rutte en u ‘op schoot zitten’ noemt, omdat ú tussen uw middelbare schooltijd en uw terugkeer naar Nederland in 2017 voornamelijk in het buitenland verbleef en de voeling met de normale-mensentaal in uw vaderland bent kwijtgeraakt, is ronduit een afgang.

Ik bedoel: dan ga je echt wel op je bek.

Huishouden

Dat kan nog wat worden de komende vier jaar.

Als Kamerleden u de komende jaren op de kast willen krijgen om uw ware aard aan de kiezer te tonen, hoeven ze alleen maar een spreekwoord of gezegde te gebruiken.

Als Caroline van der Plas van BBB zegt dat u met ons belastinggeld in het Midden-Oosten ‘de boer op gaat’, zult u pislink antwoorden dat het een onpasselijke suggestie is dat u geld dat bestemd is voor Palestijnse wapens gebruikt om een gigolo van agrarische afkomst in te huren voor persoonlijk genot.

En als Geert Wilders het waagt om in een debat met u te zeggen dat hij ‘geen harde plasser krijgt’ van het beleid van Rutte 4, zijn de rapen helemaal gaar.

Heeft Lilian Marijnissen het over mensen die ‘met de poten in de modder staan’, dan is de kans groot dat u denkt dat homofobe arbeiders Rob Jetten en zijn vriend iets willen aandoen, waardoor bijvoorbeeld zijn shirt en handjes ‘kakkiebah’ worden.

En als Thierry Baudet tijdens een debat over uw beleid zegt dat hij de idee heeft dat hij ‘aan een dood paard moet trekken’, vermoed ik dat u hem wegens vermeende ‘dehumanisering’ tot de poorten van de hel zult achtervolgen.

Ik heb er nu al zin in!

Het mooist lijkt me het moment waarop Farid Azarkan bij de algemene beschouwingen begint over het voorrecht dat hij voelt om als volksvertegenwoordiger deel uit te mogen maken van de Tweede Kamer.

Maar ook meldt dat hij bezorgd is over de aanwezigheid van partijen waar zaken als jongemannenmisbruik, gedwongen abortussen, seks in ruil voor posities op de kandidatenlijst, seksuele intimidatie in het algemeen en doofpotgedrag aan de orde van de dag zijn.

En dat hij dan zegt: البستان الجميل لا يخلو من الأفاعي

Ik denk dat u ontplóft.

Want dat gezegde kent u wel. Het gaat over uw partij in het algemeen en uw persoon in het bijzonder.

“De prachtige tuin is niet zonder slangen”.

Ik hoop dat u snel in uw eigen sop gaar kookt 😉

Groet,

JanD

PS. Cadeautje! Omdat we nog veel lol om u gaan hebben.

PS2. De Nare Jongens Podcast is weer live. Deze keer: een Rutte Special.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ kun je gratis lezen. Wil je doneren (waarvoor mijn dank!), dan kan dat via Backme of via mevrouw Dijkgraaf.