Aan Sigrid Kaag

Schoencadeaus (NL)

Beste mevrouw Kaag,

Wat fijn dat u tussen het uitdelen van ons belastinggeld aan de Palestijnen en het poetsen van het fotolijstje waarin dat gezellige kiekje van uw gezin met Yasser Arafat zit, nog tijd vond om het D66-congres te bezoeken.

Konden we op de voet volgen hoe u een ‘Özturkje’ deed.

Of eigenlijk: een ‘Dubbele Öztürk’.

Ten eerste sprak u op een congres van een Nederlandse politieke partij in een Nederlandse stad in een onverstaanbare taal tegen de aanwezigen. Bij Denk-Kamerlid Öztürk weten we dan nooit of het zijn beroerde Nederlands is of Turks, bij u bleek het Arabisch te zijn.

Ten tweede zei u op dat congres van een Nederlandse politieke partij in een Nederlandse stad dat Nederlandse media niet betrouwbaar zijn. “Laat je niet gek maken door de Nederlandse media!” was het letterlijke citaat.

Later zei u dat Nederlandse media niet alleen onbetrouwbaar zijn, maar ook nog potentieel bedreigend voor de inwoners van Nederland met een Syrisch paspoort. Anders kan ik de zin “Als je het onder Assad hebt overleefd, kun je Nederlanders ook wel aan” niet verklaren.

Ik wilde u, toen ik het u hoorde zeggen, al complimenteren met uw eerlijkheid. Het is natuurlijk ranzige opruiing van u, net als dat ‘moord’ van die Erdogan-loopjongen van Denk over de door Nederlandse militairen veroorzaakte burgerdoden in Irak, maar u draaide er tenminste niet omheen.

Maar toen de verslaggever van De Telegraaf u er op aansprak, maakte u er dus die ‘Dubbele Özturk’ van.

Dat wegzetten van de media als ‘onbetrouwbaar’ en ‘minder levensbedreigend dan Assad’ was ‘verkeerd begrepen’.

De Telegraaf schrijft: “Na afloop wilde de bewindsvrouw aan De Telegraaf graag benadrukken dat ze tijdens haar Arabische praatje de Syriërs op het hart had gedrukt dat het niet gaat om de media maar om de boodschap die hen via media bereikt. Kaag zou hebben bedoeld te zeggen dat als Nederlandse politici op tv iets zeggen over het terugsturen van Syriërs, dat niet betekent dat dat meteen het beleid is van de overheid. Het zou voor Syriërs lastiger te bevatten zijn dat het hier zo werkt, omdat ze uit een staat komen waar de media 1-op-1 de overheid is.”

LOL.

Films en seriesFilms en series

‘Kaag zou hebben bedoeld te zeggen…’

‘Öztürk zou hebben bedoeld te zeggen…’

Maar ondertussen zeiden Öztürk en u nét even iets anders.

Ondertussen hitsten Öztürk en u vakkundig het Volk met de Korte Lontjes tegen instituten als ons leger en onze media op.

Ik geloof niet dat er buiten De Telegraaf in de media veel aandacht was voor wat u zéi en wat u ‘bedoeld zou hebben te zeggen’.

Allemaal te druk met het zoeken naar niet-bestaande ooggetuigenfilmpjes van die ‘rassenrellen’ in Den Haag natuurlijk…

Groet,

JanD

PS. Als u nog iets zoekt voor in de schoen van Öztürk: gevonden!

Wil je dat het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ ook in 2020 blijft verschijnen? Doe dan een vaste maandelijkse donatie via Back me of een incidentele gift via Bunq me. En anders lekker niet. Vrij land.

14 thoughts on “Aan Sigrid Kaag

 1. Ik dacht dat wij een onbetrouwbare premier hadden, maar zijn ploegje bestaat uit een samenraapsel van kneuzen, die fout op fout stapelen in een verwoede poging goed over te komen. Zij maken zo langzamerhand Nederland tot het meest vooruitstrevende ontwikkelingsland.

 2. Zij is eigenlijk nog vergeten te vertellen aan die arme Syriërs die zo geleden hebben in hun eigen land en dat nu weer ondervinden in het personvriendelijke Nederland , dat Syrische criminelen in Nederland niet bang hoeven te zijn bestraft te worden , immers de Demagoge 66 kromrechters in NL doen politieke uitspraken en die zijn per definitie in het voordeel van de zielige verwarde asielzoekers criminelen

 3. Ik denk dat alle problemen rondom de stikstof en overige problemen die de regering nu aanhaalt inzake milieu niets anders zijn dan een afleidingsmanoeuvre. Van de daadwerkelijke probleem. Dit omdat de regering niets doet aan de werkelijke problemen. Zoals de Criminaliteit, drugs, zorg, huisvestiging, immigratie, armoede bestrijding, ondeugdelijke banken, europese eenwording wat een fiasco is en nog meer chaos wordt en ga zo maar door. Er moet een ander kabinet komen met praktijk mensen die beslissingen durven te nemen zonder zich telkens achter rapporten te verschuilen. Beter af en toe fout beslissen dan helemaal geen beslissing nemen.

 4. Dit voor de politiek een goede reden om zich achter te verschuilen zodat ze niet worden afgerekend op hun onkunde omdat ze eigenlijk niets voor stellen. Vandaar de ophef over het milieu ze lossen helemaal niets op. Ze zitten er gewoon voor hun eigen belang

 5. zolang het volk op de vdd en co blijft stemmen zijn ze zelf oorzaak van de belabberde staat waarin nederland zich momenteel (al al zo’n 9 jaar) bevindt.
  Het heeft geen nut om te klagen!!
  Als je echt iets wilt veranderen, zorg dan dat je stem niet naar deze partijen gaan die ons land compleet ondermijnen!!
  Het volk kan voor verandering zorgen maar blijkbaar willen ze liever tot hun dood moeten werken en dan maar zien hoe je je moet redden zonder voldoende zorg, steeds minder te besteden hebben, hun kinderen die bij de geboorte al een huis moeten aanvragen, etc etc…

 6. Voor zover ik weet heeft Sigrid Kaag nooit iets gezegd over welk geloof zij volgt.
  Het is normaal dat wanneer een Christen vrouw trouwt met een Moslim , de vrouw Moslima
  MOET worden anders gaat het feest niet door.
  Ik heb nog nooit gelezen hoe het zit.
  Een beetje schimmig dus. Het lijkt wel alsof het wordt weggepoetst.
  Een Moslima als minister. Dat zou wat zijn. En met name als ze er niet of niet eerlijk over communiceert.

 7. Arnold Bosman. Dat denk ik ook al een poos. Allemaal afleidingsmanoeuvres! En ze trappen er nog in ook!

 8. wacht maar af het komt noch zover dat wy een matje moeten kopen om naar alla te biden zulke mensen willen dat wy ons aan hun aanpassen want zy willen zich niet aanpassen.

 9. Mevr. Verwelkomt de islam en sharia. De natte droom van iedere nationaal socialist. gelieve de uitspraken van adolf en himmler over de islam hierop na te slaan…. ook even naar het langdurige samenwerkingsverband van beide groepen kijken l. Tel daarbij hun haar voor joden en de westerse vrije waarden op en bingo, een huwelijk waar alleen de duivel van kan dromen
  Laten we ook niet vergeten dat D’66 de partij van de familie donner is. Opa donner was gedurende WO Ii het schaamlapje voor de collaborerende hoge raad

Comments are closed.