Aan Sigrid Kaag

Beste mevrouw Kaag,

Er waren weer eens mensen boos over een Twitter-bericht van u.

Wat was er nu weer aan de hand?

U schreef: “Na een lange periode van vasten wordt vandaag het einde van de Ramadan gevierd. Ik wens iedereen een fijne dag met familie, vrienden en naasten.”

En dus kwamen de “Ja, maar Pasen dan!”-roepers weer uit hun holen.

Volkómen ten onrechte.

Want net als vorig jaar (“Ik wens iedereen een zalig Pasen. Heb oog voor de ander en doe het goede voor elkaar.”) gooide u er ook dit jaar met Pasen wel degelijk een paaswens uit op social media.

Eerlijk gezegd zal het mij jeuken.

Wat maakt het mij nou uit of u mensen die geloven in sprookjes allerlei goeds (plezier, kracht, suiker) toewenst als ze hun dingetjes vieren?

Als christenen, Joden en moslims te lijmen zijn met een berichtje van Sigrid Kaag op momenten dat zij wat te vieren hebben, snap ik dat u denkt: kleine moeite.

Gelegenheden te over!

Advent.

Allerheiligen.

Allerzielen.

Aseret Jemé Tesjoewa.

Asjoera.

Carnaval.

Chanoeka.

Driekoningen.

Eid-ul-Adha.

Goede Vrijdag.

Hemelvaartsdag.

Id-ul-Fitr.

Id-ul-Hadj.

Jom Haätsmaoe.

Jom Hasjoa.

Jom Hazikaron.

Jom Jeroesjalajiem.

Jom Kippoer.

Kerstmis.

Lailat-ul-Baraat.

Lailat-ul-Meraj.

Lailat-ul-Qadr.

Mawlid an-Nabi.

Muharram.

Palmpasen.

Pasen.

Pesach.

Pinksteren.

Poerim.

Ramadan.

Regaib Kandili.

Rosj Hasjana.

Sigd.

Simchat Thora.

Sjemini Atseret.

Soekot.

Sjavoeot.

Taäniet Ester.

Tammoez.

Tisja Beav.

Toe Bisjwat.

Vastentijd.

Witte Donderdag.

Ga vooral uw goddelijke gang.

Al hoop ik wel dat uw dagelijkse werkzaamheden er niet onder lijden.

Wat me natuurlijk brengt op de vraag hoe het eigenlijk staat met de verkrachtings- en bangalijstenaanklacht tegen Alexander P.

Heeft u Dilan al aan haar jasje getrokken?

Heeft u het partijbestuur van D66 al opdracht gegeven die zaak tot de bodem uit te laten zoeken?

Niet vergeten, hè!

Groetjes!

JanD

PS. Cadeautje! Opdat u het niet vergeet.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door incidentele donaties via Bunq en vaste donaties via Backme. Waarvoor dank!

2 thoughts on “Aan Sigrid Kaag

 1. Nu al het matigste briefje van 2022. Iets met een Jantje-van-Leiden. Is het nu al komkommertijd? Het nos journaal, jeugdjournaal, rtl nieuws, regionale omroepen en alle kranten vonden het suikerfeest (ze willen trouwens dat het niet meer suikerfeest genoemd wordt) anders heeeeeel belangrijk hoor. Gelikte reportages van blije moslims onder elkaar inclusief een vluchtelinge uit Oekraine met hoofddoek. De media kwamen slijm en onderdanige nederigheid tekort. Meteen wordt ook de moordaanslag op Fortuyn 20 jaar geleden aangegrepen voor wat ouderwets slachtofferschap en het gevaar van ‘extreemrechts’. Hoe is het eigenlijk met IS-daesh en trawanten? Van de een op de andere dag foetsie? Waar zijn al die verwarde mannen gebleven?

 2. Terzake het onderzoek naar vermeend misbruik binnen D66 gelederen door o.a. dhr. Alexander Pechtold, dat óf maar niet wil vlotten óf zo interger gebeurt dat er niets van te merken is:

  Mevrouw Kaag is buitengewoon schatplichtig aan Alexander Pechtold,
  de voormalig partijvoorzitter van D66 die haar alle(!) ruimte heeft gegeven die zij nodig had om haar ambities waar te maken. Bedenkt U zelf maar wat een aankomend politica allemaal vermag om bij het hogere partijkader in het gevlei te komen…

  Alexander Pechtold, een man ook die wij ook ooit hebben leren kennen als een keurig rechtschapen 2e Kamerlid met een zeer hoog moreel zelfbeeld en die dat beeld ook bij iedere gelegenheid en in debatten uitdroeg.
  Daarnaast was hij burgemeester van Wageningen en wethouder in Leiden, maar bovenal een liefhebbende echtgenoot en een vader, op het vertederende af, kortom een toonbeeld.

  Vanzelfsprekend kan mevrouw Kaag dus de recente negatieve berichten die danig afbreuk doen aan het bovendstaande beeld, niet toestaan een eigen leven te gaan leiden en haar mecenas, haar beschermheertje Alex, tot inlengte van dagen zullen blijven achtervolgen.

  Daarom heeft mevrouw Kaag natuurlijk meteen en in alle stilte al haar middelen aangewend en een uiterst integer en diepgaand onderzoek gelast. Een onderzoek dat de onderste der onderste stenen boven gaat halen en waaruit zal blijken dat alles wat de laatste tijd over Alexander Pechtold wordt beweerd niets anders is dan pure laster en smaad. Maar dat kost tijd, veel tijd, heel veel tijd, want niets mag ononderzocht blijven, opdat niets later alsnog zou kunnen worden misbruikt om Alexander Pechtold in een kwwad daglicht te stellen.

  Want zo buitengewoon keurig als ook mevrouw Kaag zich toont, zo hoog moreel verheven boven alle begrip van het gewone volk, zo zal zij er garant voor staan dat haar chaperon Alexander Pechtold definitief en voor altijd van alle blaam zal worden gezuiverd. Dat is zij aan hem verschuldigd, dat moet zij.

  Zo is mevrouw Kaag natuurlijk, zó is D66…

Comments are closed.