Aan Sigrid Kaag

KokenKoken

Mevrouw,

Ik viel gisteren in ‘WNL op Zondag’ op het moment dat Rick Nieman het had over wat u nu concréét ging doen om de mensen die hun gasrekening niet meer kunnen betalen te compenseren.

Die gasrekening die al gigantisch piekte vóór Rusland besloot tot een oorlog met Oekraïne.

Hij had het over een desnoods tijdelijke verlaging van accijnzen en belastingen op bijvoorbeeld benzine.

En wat zei toen de pratende vrieskist van de verkiezingspropagandakreet ‘Laat iedereen vrij, laat niemand vallen’?

“Ja, dat klinkt allemaal goed en is heel aantrekkelijk. En als ik zeg: we kijken echt naar alle opties, dan doen we dat. Maar we moeten niet vergeten dat er heel veel meevallers zijn en dat we dus moeten kijken wat eigenlijk het huishoudportemonneetje aan het eind van de maand, aan het eind van het jaar, of de komenden jaren, wat er overblijft. En elke accijnsverlaging, of BTW-verlaging die je nu doet, betekent ook dat de staat minder inkomsten heeft, om uit te geven, aan bijvoorbeeld onderwijs, of mensen met een sociaal minimum rond te helpen ko…”

Dát was het moment dat ik dacht: ik ga het morgen gewoon zeggen.

Want daar was-ie weer.

Die ronduit perverse tegenstelling.

Alsof het tijdelijk omlaag brengen van die nergens in de EU zo krankzinnig hoge belastingdruk op energie en brandstof als in Nederland ten koste moet gaan van onderwijs.

Nog gekker: alsof het tijdelijk omlaag brengen van die nergens in de EU zo krankzinnig hoge belastingdruk op energie en brandstof ten koste moet gaan van steun aan mensen met een sociaal minimum.

U heeft echt géén idee, hè?

Van normale mensen, bedoel ik.

Het zijn allang niet meer de “mensen met een sociaal minimum” die voor het eind van de maand een leeg “huishoudportemonneetje” (kots!) hebben.

Rutte 4, het Middelvingerkabinet, úw kabinet, helpt inmiddels ook de middeninkomens financieel naar de afgrond.

En het hoeft helemaal geen keuze te zijn tussen het helpen van al die mensen en het onderwijs.

Er ligt namelijk 35 miljard euro klaar voor het speeltje van Robbie Jetten, het Klimaatfonds, die bizarre kongsi van de klimaatkerk en de klimaathandelaars.

En er ligt 25 miljard euro klaar voor het ‘oplossen’ van een verzonnen stikstofprobleem.

Het geld om de Nederlandse bevolking door deze economische crisis te helpen, heeft de minister van Financiën gewoon in haar “huishoudportemonneetje” zitten.

Ze hoeft het alleen maar aan de burgers (terug) te geven.

Desnoods gedeeltelijk.

En nog één ding: u zei ook nog “we zitten in oorlogstijd”.

Ik heb nieuws voor u: dat zitten we niet.

Dat zou u wel willen, want dan kan dat Groot Europeesche Rijk er eindelijk komen, met dat Europese leger en die Europese regering, en dan kan dat veto-recht van de EU-lidstaten van tafel.

Maar we zitten niet in oorlogstijd.

Rusland en Oekraïne zitten in oorlogstijd.

Ik zal niet ontkennen dat dat óók op onze economie effecten heeft, maar de aanval van Rutte 4 op de burger was daarvoor al in volle hevigheid aan de gang.

Oh ja, ik schreef dat ik gisteren dacht: ik ga het morgen gewoon zeggen.

Nou, bij deze.

U bent een verachtelijk mens.

En ik haat u net zo intens als u de Nederlandse burger.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Dat het maar ff duidelijk is.

UPDATE Ruim voor de oorlog tussen Rusland en Oekraïne gebeurde in de Tweede Kamer dit:

5 thoughts on “Aan Sigrid Kaag

 1. In Duitsland is de maximale toegestane stikstof neerslag per hectare 100mg, in Denemarken 200mg. In Nederlandje 0,9 mg.
  Ook daar zijn wij weer het braafste jongentje.
  Btw: In India bouwt men de komende jaren 1300 kolencentrales bij (zoek maar op, makkelijk te vinden), in China meer dan 500!
  Gaat lekker helpen die 60 miljard zuur verdient belastinggeld.
  Het wordt zo over de balk gekieperd.

 2. Onze tijd is nú, want wij worden immers nu en masse geslacht door het ‘nieuwe leiderschap”.
  Maar waar blijven die (tijdelijke) gerechtshoven met tribunen waarop ambtenaren zaten om recht te spreken (of het synoniem hiervoor)?
  Of kun je inderdaad ongestraft een compleet land aan de bedelstaf brengen? Ik kan niet wachten.

 3. Sodeknetters Jan, mag ik dat zeggen? Ja dat mag ik zeggen. Alweer een legendarisch scherp briefje dit. Meedogenloze spiegel voor haar pedante prietpraat. Nu maakt Kaag het hier ook wel erg makkelijk voor haar hard groeiend aantal afvalligen. Alleen niemand anders durft hem in te koppen. Dat kunnen we aan jou overlaten Jan, Dit is zoo mooi. “Portemonneetje”. ‘s Nachts woedend op haar kussentje gebonkt met haar over het paard getilde proseccoprinsessenknuistjes. Waarom kan ik het niet gewoon zo nuchter zeggen als Rutte?! “Portemonneetje”. Mooi Freudiaans. “Ik haat u net zo intens als u de Nederlandse burger.” Die gaat bij mij op een tegel. En iedereen die de tegel leest, weet over wie het gaat.

 4. Tja, Nog altijd kan M. Rutte aan zijn “handrem” trekken om de “corona hulp”, uhm ik bedoel de verkapte transfer unie richting zuid Europa te stoppen. Rob Jette zei destijds dat “We moeten geld aan Italië geven zodat ze onze bloemen kunnen kopen”, maar hoe zit het eigenlijk wanneer we zelf onze eigen bloemen niet meer kunnen kopen ? Schaamteloos hoe dit kabinet met het volk omgaat…..

Comments are closed.