Aan Sigrid Kaag

Mevrouw Kaag,

Misschien wordt het tijd om eens van uw luie reet te komen en bij de corona-debatten het niet zo magere mannetje Jan Paternotte te vervangen?

In het kader van dat zo bejubelde ‘nieuw leiderschap’ van u zou het een tamelijk verfrissend zijn als er naast de kritiekloze applausmachines Aukje de Vries (VVD), Joba van den Berg (CDA) en Mirjam Bikker (Christenunie) ook iemand van een coalitiepartij zou aantreden waarvoor Mark Rutte en Hugo de Jonge wél bang zijn.

Waarom ik dat zeg?

Omdat ik gisteravond het afdelingshoofd van de Intensive Care bij het UMCG én D66-senator Peter van der Voort bij ‘Beau’ heb gezien.

Diens boodschap was duidelijk: we zítten al in het beruchte ‘code zwart’ op de IC.

Van der Voort zette minister Hugo de Jonge en diens schandknaap, ziekenhuisbaas Ernst Kuipers, ronduit neer als leugenaars.

Waar De Jonge en Kuipers beweren dat er nog voldoende capaciteit is op de IC’s, meldde Van der Voort dat nú al patiënten een bed op de IC wordt onthouden die een paar weken geleden nog gewoon wél kans hadden gemaakt op overleven.

Ik zal uw Eerste Kamerlid even letterlijk citeren.

“We hebben nu niet alleen bij ons, maar in het hele land onvoldoende plaats op de IC’s voor de mensen die onze zorg nodig hebben. Wat je dan ziet gebeuren is dat ook nu al strenger geselecteerd wordt wie nog wel naar de IC gaat en wie niet. (…) Het is ons normale werk om in te schatten of het zinvol is om een bepaalde patiënt op de intensive care te behandelen. En dan maak je die afweging en je merkt dat nu die afweging al wat strenger gemaakt wordt en dat het kwartje al wat eerder de kant van niet opnemen valt. (…) Ik hoor van intensivisten dat ze nu toch een andere afweging maken dan ze gewoon waren te doen. (…) Dus feitelijk zou je kunnen zeggen dat we nu al in ‘code zwart’ zijn. Dat is de praktijk die op dit moment gaande is. Dan zeggen De Jonge en Kuipers dat we nog naar 1500 IC-bedden kunnen en dat er tot die tijd niets aan de hand is, maar dat is niet de praktijk. De praktijk is dat we nu al in ‘code zwart’ zitten en strenger selecteren.”

Ik moest slikken toen Van der Voort het vertelde.

Al was ik ook niet verrast.

De Jonge liegt net zo makkelijk als Mark Rutte en dat hij medici bereid vindt om mee te liegen om zijn hachie te redden, heeft Diederik Gommers al eens aangetoond.

Het kán natuurlijk dat u als leider van de partij die ooit Pia Dijkstra voortbracht denkt dat die onnodige doden die dus nu al vallen doordat Hugo de Jonge wéér eens te laat was (nu weer met de boosterprikken) wel mooi donormateriaal opleveren.

Of dat u het -net als VVD’ers- vanwege de kosten van de zorg wel prima vindt dat bij mensen die geen geld meer opleveren, maar kosten (AOW’ers enzo) de stekker er een paar jaar eerder wordt uitgetrokken dan nodig zou zijn.

Maar ik heb ergens toch nog de stille hoop dat u zich realiseert dat achter elke dode die niet had hoeven vallen omdat het ‘code zwart’ is (en dan heb ik het niet eens over de doden die de ‘uitgestelde zorg’ nog gaat opleveren) nabestaanden staan.

Ménsen.

Voor die mensen zou u nu een cruciale rol kunnen spelen door de Rutte-doctrine (die ook de CDA-doctrine is) eindelijk eens écht te doorbreken.

Zou kúnnen.

Maar natuurlijk gaat u dat niet doen.

Want die doden en hun nabestaanden interesseren ook u geen klap.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Want de vorige zal inmiddels wel versleten zijn.

4 thoughts on “Aan Sigrid Kaag

  1. Het is al te laat. Zolang dit kabinet in haar cliniclown mentaliteit blijft. Het orkest op de Titanic. Aangezien de Moffen de dienst uitmaken in Europa en binnenkort de hele corona bestrijding overnemen. Want iets bestrijden kunnen Moffen wel leert de geschiedenis. Zie gisteren de bombastische jaren ’30 show voor ex-Stasi heks Merkel. Door de media gebracht waar Leni Riefenstahl haar vingers bij zou aflikken. Dus binnenkort prikplicht en 2G+ maatschappij (geprikt, genezen plus extra test voor toegang) met strenge controles en boetes. Voor niet gevaccineerden zal geen plaats in de maatschappij meer zijn. Voor de gevaccinneerden wacht 2x per jaar een verplichte booster. Maar hey, wat er ook gebeurt, altijd blijven lachen. Tjakkaaaa. Whoop whoop.

  2. Kaag en haar mentaal gemankeerde online trollenleger hebben tegenwoordig een 24/7 dagtaak met mensen rapporteren en aangeven. Ik ga je rapporteren is tegenwoordig de nieuwe norm. Zie die Dikkenboom hype, zie allerlei klikspaan en dubieuze ‘wappie-hunter’ groepjes op social media en twitter. Mensen met naam, foto, familie en privegegevens demoniseren. Een virtuele kruistocht tegen wappies en “extreemrechts”. Uiteraard in de gebruikelijke we, wij en ons vorm. Gevolg is dat mensen nu op eieren lopen en met meel in de mond praten. Niemand durft meer boven het maaiveld uit te steken uit angst verketterd of een paria te worden. Klikken en mensen aangeven is het nieuwe tijdsverdrijf in deze crisis. De ophef en mediarel rond de Meilands het zoveelste bewijs van het op hol geslagen politiek correcte deugspasme. Daar is D66 voor een groot deel schuld aan. Die arme Hans van Mierlo is zijn hele levenswerk verkloot en naar de knoppen geholpen. Nederland is een slap angsthazen land geworden. Daarom is helaas voor velen deze crisis een geschenk uit de hemel. Huilen met de wolven in het bos.

  3. wat opvalt is een oversterfte deze maand van 3500. Ouderen die, volgens het nieuws op TV, niet echt ziek waren van of door C19. Ik combineer het met een eerder bericht, ik meen de Gelderlander, dat er een onderzoek zou moeten volgen naar de vele mysterieuze auto-ongevallen, (gevold door een hausse aan Telegraaf berichten dat N2O nu toch echt aan banden gelegd moet worden). Ik kijk ook even naar de 20% oversterfte in geheel Europa.

    Ik vraag me af, als het niet door c19 komt, waaraan is de verklaring dan wel toe te schrijven?

    Sluit ik af op een reactie van Adje: Het voordeel van prikplicht is dat er nu eindelijk iemand anders verantwoordelijk is voor nevenschade, anders dan jezelf.

  4. Jan misschien weet je niet wat voor vlees je in de kuip hebt met KAAG, getrouwd met een terrorist, woont in Zwitserland, mag nergens komen, ze zijn schatrijk, door dat ze terroristen steunen ook IS is door haar gesteund, ze is moslim, houdt de schijn op dat ze katholiek is, dat liegt ze, graait de staatskas leeg om haar vriendjes te steunen! Uiteindelijk een zeer gevaarlijke vrouw! 😡

Comments are closed.