Aan Sigrid Kaag

Black Friday

Beste mevrouw Kaag,

Mag ik u hartelijk danken?

Dankzij u is de zondag toch nog vrolijk begonnen.

Ik vreesde gisteren toen ik ging slapen namelijk het ergste.

Heel pijnlijk vond ik het bijvoorbeeld om te lezen dat het Algemeen Dagblad, de krant waarmee ik mezelf heb leren lezen en waarop ik decennialang geabonneerd was (toen kwam Hans Nijenhuis), nu werkelijk is afgegleden tot het niveau van een ranzig roddelblad. Of moet ik het normaal vinden dat een krant mijn neef gaat bellen met de vraag of het klopt dat hij ‘het doet’ met een staatssecretaris?

Ook tenenkrommend vond ik dat Marco van Basten, ooit toch een iconische voetballer die compleet schijt aan de wereld had, op Fox Sports bewees dat de ruggengraatverweking zelfs bij hem heeft toegeslagen. De Marco van Basten die dertig jaar geleden dacht dat een ww-uitkering 10.000 gulden bedroeg, die het gedweep van Ruud Gullit met Nelson Mandela maar onzin vond en die vorig jaar nog vrolijk op de koffie ging bij Vladimir Poetin, ging opeens zijn excuses aanbieden nadat hij in zijn rol als voetbalanalist ‘Sieg Heil’ grapte na een interview met de Duitse trainer van Heracles. Excuses! Van Basten!

En dan werd ik zelf ook nog voor ‘racist’ uitgemaakt door een oud-Kamerlid van de PvdA die in 2017 nét niet opnieuw werd verkozen. Ik had het namelijk gewaagd om te vragen of ze ook met een eenvoudig screenshotje kon bewijzen dat haar dochter in de groepsapp van haar klas was uitgemaakt voor ‘kankerbuitenlander die alles van de Nederlanders afpakt’. Misschien een rare gewoonte, die ik vast aan een vorig leven als journalist heb overgehouden, maar ik zie nu eenmaal graag bewijs als publieke figuren op Twitter mensen, in dit geval zelfs kinderen van 12, 13 jaar, zo zwaar beschuldigen.

Enfin, allemaal ellende.

En toen las ik dus vanochtend dat alleen uw man en kinderen u nog kunnen weerhouden van een greep naar het lijsttrekkerschap van D66.

U bent misschien nét iets minder weerzinwekkend dan die andere potentiële opvolgster van Alexander Pechtold, Kajsa Ollongren.

Maar nu die gewogen en te licht bevonden is, bent u absoluut de ideale vrouw om die partij naar de verdommenis te helpen.

Dus nu maar hopen dat uw man Anis al-Qaq en uw kinderen Adam, Janna, Inas en Makram u steunen in uw ambitie!

Groet,

JanD

Wil je dat het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ ook in 2020 blijft verschijnen? Doe dan een vaste maandelijkse donatie via Back me of een incidentele gift via Bunq me.

10 thoughts on “Aan Sigrid Kaag

 1. Ik had die opmerkingen over Sigrid en D66 niet gemaakt. Nu bestaat de kans dat “ze” gaan nadenken.
  Soms moet je iemand het geluk gewoon gunnen, zeker als dit een winsituatie voor iedereen zou kunnen zijn. Maar verder, iedere dag korte, zeer kernachtige stukjes, ik zou het kunnen en daarom mijn complimenten!

 2. Dat is het onhandige van telefoontjes, klein scherm en toch willen reageren. Ik bedoel dus “ik zou het niet kunnen”.

 3. Oei, heet die vent van haar echt anus al kak:-)? Dan snap ik wel dat ze haar eigen naam heeft gehouden, want Kaag geeft graag, van onze centjes uiteraard.

 4. Kaag is in feite de verlengde politieke arm van de PLO en Palestijnen.

  Als zuigelingen liggen die parasieten bijkans permanent aan de vette subsidietepel van Kaag die elke keer wel een reden vindt om Meer Meer Meer aan dat inherent gewelddadige terroristische kutvolk te doneren. Als zij maar hun haat tegen Israel in bij extensie Joden voortzetten. Want dat is het doel: vernietiging.

  Weinig bekend is dat Palestijnen helemaal geen volk is, noch dat het land Palestina nooit heeft bestaan. Ooit een regio-aanduiding in het Midden-Oosten en later eventjes het Britse mandaatgebied, is het nooit een land geweest. Wat nu Palestijnen wordt genoemd zijn Jordaniërs, Saudi’s, Egyptenaren en Syriërs.

  Het wordt tijd om die door Palestijnen bezet gebied te bevrijden en hen terug te sturen naar het land van oorsprong. Vergeet niet dat na de door de VN gefiatteerde stichting van de staat Israël al die landen – maar nog veel meer landen tot en met zelfs en niet onverwacht Marokko – Joden genadeloos zonder pardon werden beroofd van alle eigendommen en als vuilnis het land uit werden getyft. Dat zijn natuurlijk ook de landen waar Kaag zo graag ons belastinggeld rondstrooid, perfect als de vijfde kolonne functionerend en in ieder geval al ons belastinggeld al dient als Jizya, de belasting die niet-moslims aan moslims moeten betalen om tenminste nog te mogen leven. Met de nadruk op nog. Er is trouwens nog nooit iets goeds gedaan met dit geld. Wel is er aantoonbaar veel kwaadaardigs mee gedaan, zelfs tot het subsidiëren van terroristen die dan weer Israëliërs of Westerlingen mee vermoorden. Kaag is daar erg trots op maar wat verwacht je ook een vrouw die haar benen spreidt voor een Palestijn en hun addergebroed hier vrijelijk in ons land laten leven en laten genieten van alles wat onze voorouders hebben opgebouwd, onderwijl als doel de vernietiging van ons land met alle vrijheden en democratie, na te streven. Het is geen groot geheim dat zij ook ons land geïslamiseerd willen hebben. Kortom dus onze genocide. Maar dat is slechts een druppel bloed op de van genocide doordrenkte islamitische geschiedenis.

  Tijd om hen een koekje van eigen deeg te geven. Zoals zij al +1450 jaar met andere volkeren hebben gedaan.

 5. Ik kan me echt met de beste wil van de wereld geen groter genoegen voorstellen dan D66-ers al juichend om zichzelf ten onder te zien gaan. 2020 kan nu al niet meer stuk!

 6. Milieupartij D66, en dan 4 kinderen nodig vinden… Verdubbeling wereldbevolking virtueel binnen één gezin. Ja, nee, wat nou één kind, of twéé? Neuk de boel maar onder. Na D66 de zondvloed.

 7. Sigrid al-Qaq-Kaag overweegt serieus partijleider van D66 te worden.
  Ik geef haar een goede kans.
  Beroerder dat Robbie Robot Jetten of Karin Orwellgren kan het tenslotte niet worden.
  Een Yasser Arafat-groupie als leider van de Nederlandse Democraten66.
  Die ijverig samenwerkt met die andere Yasser in het parlement.
  Ik vermoed dat Hans van Mierlo zich de nieuwe democratie zo ooit heeft voorgesteld.
  Of draait hij zich om in zijn graf?

Comments are closed.