Aan Sigrid Kaag

Mevrouw Kaag,

De mooiste zin over uw vliegreis met het regeringsvliegtuig naar Luxemburg kwam van reclameman Jan Bennink.

“U betrapt mij niet. U ziet mijn macht.”

Daar kan ik niet overheen.

De mevrouw wier partij D66 de koning nog veroordeelde omdat hij voor een reis naar Luxemburg het regeringsvliegtuig pakte en niet de trein of de auto, pakt zelf voor een reis naar Luxemburg het regeringsvliegtuig en niet de trein of de auto.

U voelt zich zélfs verheven boven Willem-Alexander.

Van D66, altijd haantje de voorste als anderen veroordeeld kunnen worden, uiteraard geen woord.

Nu is dit kwestietje natuurlijk onvergelijkbaar met omkoopneukhutten, het monddood maken van minnaressen, het afschaffen van het referendum en het op de kandidatenlijst zetten van een advocaat met losse gulp, maar toch grappig om te zien hoe de hazen lopen.

Uw Kamerlid Joost Sneller, die stond te vingerwappen bij het werkbezoek van Willem-Alexander, hield zich schuil voor de media.

Maar er kwam steun van buiten.

Bijvoorbeeld van Donatello Piras.

Die schreef: “Dat eeuwige kleinburgelijke vingerwijzen in dit land als een functionaris gewoon haar werk doet. Ze is minister van buitenlandse zaken for cryin’ out loud. Anders even 4,5 uur in een auto zitten heen en terug. Lekker productief.”

Alsof op de achterbank van een vette hybride dienstauto, die van deur tot deur hooguit een uurtje langer over de reis doet, niet gewerkt kan worden.

Wie Donatello Piras is?

Donatello Piras is (naar eigen zeggen) onder meer communicatiespecialist & overtuigexpert die politici adviseert en coacht. U en uw soort zijn zijn opdrachtgevers. Zijn handel. Zijn boterham.

Hij is overigens getrouwd met Roos Moggré, die bij de Publieke Omroep (EenVandaag) enthousiast meewerkte aan de propagandakaravaan die u richting Tweede Kamerverkiezingen tot premier probeerde te bombarderen.

Bol.com Algemeen

En u bij al die morele steun maar denken dat het om uw ideeën over Nieuw Leiderschap gaat.

Of om uw warme persoonlijkheid (LOL).

U bent gewoon een zak met geld.

En daarvoor willen mensen als Donatello Piras best even het plebs terechtwijzen met een drogredenering.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor meneer Al-Qaq.

UPDATE Man in regenjas meldt: “Piras is naar eigen zeggen eind jaren ’90 tijdens stage bij het CDA opgeleid door Jack de Vries.” Tja, dan leer je het spinnen van de (op één na) grootste rat.

Disclaimer: Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ schrijf ik ‘om niet’. Wil je desondanks doneren, dan kan dat via Ahmed (die 10% krijgt) of via mevrouw Dijkgraaf (die 50% pakt, als ik mazzel heb).