Aan Sigrid al-Qaq

Mevrouw al-Qaq,

Als je geen inhoud hebt, kies je voor vorm.

En dan probeer je, met je tien zeteltjes in de peilingen, de eerste vrouwelijke minister-president te worden met een gelikte (social) mediacampagne.

Iets met #kieskaag.

Het hoogtepunt van uw campagne is wat mij betreft uw keuze voor ‘doe maar gewoon’.

Daarom neemt u uw campagnefilmpjes niet op in uw natuurlijke habitats Den Haag, Brussel en New York, maar in ‘mijn’ Rotterdam.

Daarom gebruikt u de slogan ‘Niet lullen, maar poetsen’. Pardon: ‘niet lullen, maar poetsen’, want na de democratie wil D66 blijkbaar ook de hoofdletter afschaffen.

En daarom gebruikt u als beeldmerk een sneaker. Een qua logo’s en strepen onidentificeerbare sneaker, want er mocht eens een potentiële stemmer afhaken wegens een sterke merkenafkeer, maar: een sneaker.

Te vrezen valt dat we er de komende maanden mee doodgegooid gaan worden.

De boodschap: Sigrid Kaag is zo lekker gewoon gebleven. En voor de mensen die u al kenden voor u drie jaar geleden besloot om Libanon te verruilen voor Den Haag: Sigrid Kaag is zo lekker gewoon gewórden.

Gezondheid

Nu u het partijprogramma van GroenLinks al heeft overgenomen en u het ongeloofwaardig vindt om ook de kledingstijl van Barack Obama en Justin Trudeau over te nemen om Jesse Klaver op extreemlinks te beconcurreren, moeten sneakers het gaan doen.

Gymschoenen.

LOL.

Zou er íemand in Nederland intrappen?

Zou er íemand in Nederland vergeten zijn in welke kleding u zich echt het lekkerst voelt?

Ik niet.

Al weten we inmiddels van uw goede vriendin Jeanine Hennis dat ze in die winkels daar ook een iets gewaagdere outfit verkopen.

Daarmee zou u zich pas écht onderscheiden van de ‘pakkenpolitiek’ (waarmee uw voorganger Pechtold best veel zetels pakte).

Groetjes!

JanD

PS. Ik word het nooit zat, pesterige cadeautjes uitkiezen voor mensen die ik veracht.

UPDATE Oeps! Toch weer niet goed nagedacht door uw paarse broeken:

Het dagelijkse ‘Briefje van Jan’ wordt mede mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties (Back me) en/of incidentele giften (voor mevrouw Dijkgraaf). Waarvoor dank! (Kopen via mijn partnerlink bij Bol.com wordt ook gewaardeerd)