Aan Sheila Sitalsing

Lees alle reviews over Money Talks

Beste Sheila,

Het Algemeen Dagblad had deze week bij een verhaal over die vrolijke vrienden die afgelopen week in Barcelona dood en verderf zaaiden op de voorpagina de kop: ‘Weer Marokkanen. Toeval?’.

VARA-medewerker Meredith Greer twitterde daarop: ‘Zijn ze godverdomme helemaal gek geworden bij het AD?’

Jij vroeg je vervolgens richting AD-hoofdredacteur Hans Nijenhuis af: ‘Really, Hans Nijenhuis?

En dat werd weer geretweet door Rosanne Hertzberger.

En toen wist ik het: hier zit een oproep tot adverteerdersboycot aan te komen! De dames blazen de groepsapp van de vorige, richting Geenstijl, nieuw leven in en gaan vol op het orgel om adverteerders van het Algemeen Dagblad te bewegen hun advertenties terug te trekken.

Dat was drie dagen geleden.

Wat er sindsdien gebeurd is?

Niks.

Geen ‘opinieartikel’ namens dik 140 vrouwen in de Volkskrant en NRC Handelsblad.

Geen optredens in talkshows.

Geen hoofdredactionele commentaren.

Waar waren Loes Reijmer, Esma Linnemann, Sarah Sluimer, Nynke de Jong, Heleen Mees, Evelien van Veen, Carlijne Vos, Elsbeth Stoke,Marije Randewijk, Anna van den Breemer, Sara Berkeljon, Aimée Kiene, Wieteke van Zeil, Nadia Ezzeroili, Lorianne van Gelder, Rachel Corner, Lidy Nicolasen, Wil Thijssen, Katy Sherrif, Aafke Romeijn, Harriet Duurvoort, Sacha Kester, Nynke Sietsma, Elma Drayer, Vera Spaans, Daniela Hooghiemstra, Marjan Slob, Margriet Oostveen, Karin Sitalsing, Sterre Lindhout, Asha ten Broeke, Marjolein van de Water, Mari Meyer, Iris Koppe, Jennie Barbier en jij nou?

Vinden jullie het virtueel ‘verkrachten’ van vrouwen door Geenstijl-reaguurders dan erger dan het met drukinkt ‘verkrachten’ van alle Marokkanen?

Of kwamen jullie niet in actie omdat het Algemeen Dagblad net als jullie werk- of opdrachtgevers de Volkskrant en Trouw onderdeel uitmaakt van de Persgroep?

Ben benieuwd!

Groet,

JanD

7 thoughts on “Aan Sheila Sitalsing

 1. Helemaal in de Roos, Jan.
  Weer fijn dat jij de spijker op mijn kop slaat, maar Jan, je kan de linksche Gutmenschen & hun booslimvrinden niet ontzeggen, dat ze ondanks dat zij in de minderheid zijn, zij (die linksche Gutmenschen) zich doen gelden alsof zij een enorme meerderheid hebben.
  Nu zul je de linksche kerk niet meer horen Godverdomze.
  Nee heel lang geleden had je een pvdadokter die de Marokkanen al bij hun naam noemde. (Hij werd gelijk afgeserveerd, terecht natuurlijk en kon alleen nog maar naar te jeugdige oosteuropese meisjes die hun lijf voor geld aanboden, tot de Persgroep ook afstand van hem nam en hem aan de “schandpaal” nagelde.)

 2. Beste Jan,
  Het door jou perfect uitgekozen bijbehorende boek zegt het al “Money Talks” maar het gezegde is natuurlijk “money talks and bulshit walks” uit te breiden met Sheila.
  En ik “I’m not resting my case” wat een verschrikkelijke dame.
  Groet en ga zo door,

 3. De dames zouden juist blij moeten zijn met de uitweg die ze hier wordt geboden. “Natuurlijk is het toeval en niets heeft met niets te maken!”

 4. Sheila, you know her if you see her, is geen verkeerd wijfie Jan. Stevige mening, heeft zich vast laten meeslepen. Haar kacheltje moet toch ook roken..?

 5. Ach, die mutsen hebben in een opwelling die oproep getekend.
  Ach, die mutsen weten van voren niet of zij van achteren nog leven.
  Ach, die mutsen zouden er beter aan doen zich niet te presenteren als geëmancipeerd, want als het er op aan komt zijn zij helemaal niet geëmancipeerd, maar volgen zij braaf hun broodheer: De lulhannes die de krant uitgeeft waar zij hun brave, politiek-correcte kletsjes uiten. Of hun goed verdienende partner, niks mis mee, maar het is zo lafjes…
  Ach… die mutsen:
  Dames, gewoon maar weer terug naar het aanrecht en de keuken: Sheila: Graag wat heerlijke Hindoestaans-Surinaamse recepten !

Comments are closed.