Aan Sanne Wallis de Vries

Beste Sanne,

We moeten het even over de jongeren hebben.

Als we niet oppassen, groeit er momenteel een generatie op die Sanne Wallis de Vries alleen kent als de mevrouw die regelmatig bij talkshows komt vertellen hoe gemeen het is dat ze haar werk niet mag doen, maar geen flauw idee heeft wat dat werk nou eigenlijk is.

Cultuur?

Theater?

Cabaret?

Ze hebben straks géén idee meer, joh!

Ja, ze hebben het weleens langs zien komen op internet.

Kregen ze een stukje uit ‘Andere Tijden’ toegestuurd.

Films en seriesFilms en series

En hun ouders hebben het er misschien nog weleens over.

Zelfde geldt voor die andere makke-schapensector: de horeca.

Kijken kinderen hun ouders over een tijdje verbaasd aan als ze over vroeger, 2019 enzo, praten.

“Gingen jullie vroeger echt weleens tegelijk met andere mensen naar een gebouw en hoefde je dan de Airfryer niet zelf aan te zetten, kwamen ze je eten dan lopend in plaats van met de scooter brengen en hoefde je de troep als je uitgegeten was niet zelf in de vuilnisbak te gooien?”

“Ja, dat heette een restaurant.”

“Hebben jullie elkaar echt leren kennen in een gebouw waar bier uit een stalen buis kwam, waar heel harde muziek werd gedraaid en het zo druk was dat je elkaar wel móest aanraken?”

“Ja, dat heette een kroeg.”

“Gatver!”

 De vergetelheid is dichterbij dan je denkt, Sanne.

En weet je hoe dat komt?

Omdat de mensen in de cultuur- en horecasector blijkbaar geen ballen hebben.

Keer op keer ging in Rutte 3 en gaat blijkbaar ook in het huidige Middelvingerkabinet bij het onderwerp ‘versoepelingen’ als eerste een streep door ‘cultuur’ en ‘horeca’.

Omdat ze weten dat jullie het toch wel pikken.

Dat jullie wel klagen (cultuur) en persberichten poepen (horeca), maar nooit vechten.

Vind ik onbegrijpelijk.

Sale / Solden 2022Sale / Solden 2022

Als jullie in cultuur en horeca écht vinden dat de overheid jullie op verkeerde gronden letterlijk kapot maakt, waarom laten jullie je dan als makke schapen naar de slachtbank leiden?

Dan gooi je de tent toch open?

Tenzij je een bijstandsuitkering ook wel prima vindt natuurlijk.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Voor als zelfs de talkshows je vergeten zijn.

2 thoughts on “Aan Sanne Wallis de Vries

  1. Mijn respect voor de horeca verdween al toen ze braaf met de QR ausweiss instemden en zich als controleurs van de overheid lieten gebruiken. ALLES om maar dat ene kruimeltje van open te mogen gaan konden krijgen. Als ze toen massaal nee hadden gezegd, wij gaan gewoon open voor iedereen was ons een hoop tweedeling en haatzaaierij bespaard gebleven. Maar ze gingen braaf mee en werden vervolgens alsnog braaf door Rutte geslachtofferd. Eerst om 17:00 dicht, toen helemaal dicht. En nu weer klagen en om sympathie vragen. Wel, niet van mij.

    Maar ook dan geldt weer, als jullie het willen, samen met de rest van de middenstand, allemaal tegelijk open, dan staat Bruls en consorten met zijn BOA’s voor een voldongen feit. Als 200 mensen demonstreren kan de ME ze in mekaar meppen. Als 200.000 mensen demonstreren kijkt de ME machteloos toe. Als 2 mln mensen demonstreren valt de regering. Maar nee, elke keer als er dan toch een paar mensen in de horeca roepen dat ze met zijn allen open moeten gaan geeft 99% van de horeca ondernemers niet thuis. Dus niet alleen geen respect meer voor zo omdat ze braaf instemden met de QR ausweiss, maar ook omdat ze niet het lef hebben voor hun zaak te vechten. Ik ben zelf gevaccineerd en geboost, maar ik heb respect voor hen die uit overtuiging weigeren om geprikt te worden, want het kost hen heel veel. Ze raken vrienden kwijt, deelname aan de samenleving, misschien als D66 haar zin krijgt zelfs hun baan. En ze houden vol. Je kan het met ze eens zijn of niet, maar ze geven niet op. De horeca heeft echter niet laten zien mijn respect te verdienen. Dus, ze krijgen wat ze verdienen. Lockdown! En waarschijnlijk heeft het gros van hen, ondanks de vorige lockdown, nog steeds braaf VVD gestemd.

  2. Het grote probleem met open gaan is dat de boetes mulder boetes zijn en je die eerst moet betalen en dan pas naar de rechter kan.

Comments are closed.