Aan Rutger Castricum

Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour

Beste Rutger,

Dus het is inmiddels opgelopen tot 196.585 euro per jaar, je salaris bij PowNed?

Ik las het in de Volkskrant en de Volkskrant zoekt zulke dingen altijd goed uit, dus het zal wel kloppen.

Dat ze niet uitzochten wat jij en ‘Do’ er nog op z’n Jeroen Pauws bij ritselen in de productiehoek zou je een omissie van de Volkskrant kunnen noemen, maar ik wil vandaag niet op elke slak zout leggen.

(Oh ja, even voor jou: een ‘omissie’ is een slordigheid, een nalatigheid, een foutje; dan hoef je niet aan je vrouw te vragen wat dat woord betekent)

Ik moet eerlijk zeggen: petje af. Op 17 april 2008 maakte jij een geweldig filmpje met de toenmalige minister Ella Vogelaar en als je daar anno 2017 nog zodanig op kan teren dat je er 196.585 euro per jaar voor krijgt (plus de rest), dan heb je – althans in financieel opzicht – alles uit je talenten gehaald.

Dat dat geld afkomstig is van hardwerkende thuishulpen, bouwvakkers en andere modaal (37.000 euro per jaar) of minderverdieners, zal jou ongetwijfeld aan je vette white behind roesten.

En gelijk heb je!

Toen Marianne Zwagerman jullie in 2010 helemaal alleen, zelf, hoogstpersoonlijk, in haar eentje bedacht, wilde zij alleen maar aantonen hoe ziek de Nederlandse Publieke Omroep is. En dat daar niet een beetje, maar radicaal het mes in kan.

Gelukt!

Groet,

JanD

PS. Misschien helpt dit tegen je eh… mannenprobleem.

2 thoughts on “Aan Rutger Castricum

  1. Sorry, ik vind het belachelijk het genoemde filmpje geweldig te noemen. Als je zo onbeschoft bejegend wordt is het vrij logisch dat je dichtklapt. Blijkbaar moeten mensen een tefallaag hebben of een Ruttementaliteit. Geslaagd voorbeeld van framing. Voorbeeld van de verhuftering, maar gelachen dat we hebben…

  2. Tja de “Likes” bepalen het salaris tegenwoordig en voor wat de verhuftering betreft, is er weinig in de hoofden van mensen verandert. Alleen is het nu voor een ieder mogelijk zijn of haar gedachten met “iedereen” ogenblikkelijk te delen. Op sommig sites is er nog wel een soort van toezichthouder ofwel “Joris” genaamd, die jou zijn Mores leert.

Comments are closed.