Aan Rosanne Hertzberger

Moederdag

Beste Rosanne,

Wat denk jij dat je Geenstijl hebt opgeleverd de laatste dagen?

Je oproep aan adverteerders om te heroverwegen of ze wel naast filmpjes op Dumpert of stukjes op Geenstijl willen staan, zal namelijk een averechts effect hebben.

Adverteerders willen daar staan waar hun publiek komt. Het ministerie van Defensie is niet voor niets een van de grootste adverteerders op Geenstijl. Jeanine Hennis heeft elk jaar vers mannenvlees nodig om “piefpafpoef” te roepen tijdens oefeningen. En dat vindt ze nou eenmaal eerder op Geenstijl of Dumpert dan bij de NPO, de Volkskrant of jouw NRC Handelsblad.

Nu maken een paar adverteerders, geschrokken door telefoontjes van journalisten en uit ophefangst, even een terugtrekkende beweging. Maar in no time staan ze (áls ze zich al tijdelijk terugtrekken, de meesten zeggen slechts er over na te denken) er weer op. En het zal mij niks verbazen als ze op Geenstijl dankzij een actie als die van jou juist méér mannen (en op Dumpert: pubers) zullen aantreffen. Dus dat die media voor adverteerders aan waarde hebben gewónnen.

Kan ik dat bewijzen?

Nou, ik kan in elk geval bewijzen dat adverteerders zich niet laten wegjagen door redactionele inhoud die de grens van het betamelijke overschrijdt.

Vijftien jaar geleden stond in Trouw een wensdroom van columnist Matty Verkamman: “Jij vuile, kale nepprofessor, jij hebt de intelligentie van Adolf Hitler en de charme van Heinrich Himmler. Jij leeft van haat en daarom hoop ik dat je in die darkroom van je zo gauw mogelijk AIDS krijgt.” En in de Volkskrant schreef columnist Jan Blokker: “Pim Fortuyn is definitief de Mussolini, de Duce, van de eenentwintigste eeuw geworden en men zal op zoek moeten naar een betrouwbaar onderduikadres. Bij de vorige Duce duurde het drieëntwintig jaar vóór hij ondersteboven werd opgehangen aan een benzinepomp aan de Zwitserse grens.” En jouw eigen NRC-collega Folkert Jensma, destijds de hoofdredacteur, schreef: ”We wensen ons hier de xenofoben en racisten van het lijf te houden. Het is een grote schande dat we zestig jaar na dato een politicus in ons midden daaraan moeten herinneren. Fortuyn kan als minister-president de dodenherdenking op 4 mei nooit bijwonen.”

Dat laatste gebeurde op 6 mei 2002. Vandaag precies vijftien jaar geleden.

Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar ik vind de teksten van Trouw, de Volkskrant en NRC een stuk stuitender (en naar achteraf bleek: levensbedreigender) dan een ‘zou u haar doen?’-stukkie van Bart Nijman of een paar in beeld met billen ondersteunde vingers in de lucht van die rooie van Dumpert, wiens naam ik telkens vergeet.

Die bagger van Trouw, de Volkskrant en NRC Handelsblad, die ranzige hitserij die destijds het groenlinkse gekkie Volkert van der Graaf hielp  de loop te richten op Pim Fortuyn, heeft de kranten bij mijn weten geen adverteerderseuro gekost.

Daar gaat die hele actie dan ook niet om.

Maar weet jij veel.

Je maakt, zonder het te weten, gewoon deel uit van een groter plan. Je wordt gebruikt. Door een man.

NRC maakt namelijk onderdeel uit van Mediahuis, dat bezig is Geenstijls moederbedrijf TMG te kopen. Jouw NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch heeft daar een dikke vinger in de pap. Het is dan ook niet zonder betekenis dat hij gisteren in een hoofdredactioneel commentaar schreef: “Het is overigens wel te hopen dat het Vlaamse uitgeversbedrijf Mediahuis, dat klaar staat om TMG over te nemen, zich ervan bewust is dat het met Geenstijl en Dumpert straks ook eigenaar kan worden van dit afvoerputje van het internet. Lucratief zullen deze sites in elk geval niet zijn als de Nederlandse actie net zo succesvol wordt als Sleeping Giants in de VS.”

Sleeping Giants is een club die bedrijven en organisaties probeert te bewegen niet te adverteren bij bepaalde bedrijven. Zoals, ik citeer de NRC-hoofdredacteur, “websites die racistisch, seksistisch, homofoob, xenofoob en antisemitisch zijn”. Waarmee hij, de man onder wiens verantwoordelijkheid NRC Handelsblad met het oog op de losse verkoop gretig speculeerde over de toestand van prins Friso’s hersenen, Geenstijl en Dumpert framet als racistisch, seksistisch, homofoob, xenofoob en antisemitisch. En daar wil een keurig net bedrijf als Mediahuis natuurlijk níets mee te maken hebben, zeker niet als het… stopt met winstgevend zijn. Voor welk doel hij je vandaag graag een hele pagina advertentieruimte cadeau doet.

Folkert Jensma is overtroffen in ratterigheid.

Jammer alleen voor Vandermeersch dat Nederlandse adverteerders de Amerikaanse niet zijn. Dus zijn plannetje mislukt.

En de winnaar heet… Geenstijl.

#plop

Groet,

JanD

PS. En voorts kunnen wij het racisme niet hard genoeg aanpakken!

37 thoughts on “Aan Rosanne Hertzberger

 1. Het word hoe lange hoe gekke in dat linkse rattehol.nog een keer door die linkse ratte is Pim Fortuyn vermoord en Theo van Gogh door een achterlijke geloof fanaat. Nee recht levert geen moordenaars.het kom me de strot uit dat hier in NL mensen een het roer linkse zogenaamde nette mensen staan. Inc Pinoccio Rutte. Kijken over 50 jaar wat ze aangericht hebben. Van mij mogen allemaal opgesloten worden en de sleutel weg gegooid worden. Rechts blijf bij woorden. Links bij moorden , dat is een feit.

 2. Opmerkelijk, én hypocriet was ook het feit dat de MSM , inclusief de NOS, het initiatief een referendum over een handelsverdrag met de Oekraïne van Geenstijl volkomen negeerde, totdat men er niet langer omheen kon. En wat dacht u van de immer positieve berichtgeving als het om het Koningshuis gaat ?
  Nee, ik vertrouw de MSM niet meer. Hypocrisie ten top.

 3. Ik begin me echt af te vragen wat er aan de hand is in dit land.
  Discussie is er niet meer mogelijk vooral door personen die meenen metershoog vanaf hun moraalpaal te moeten preken bij de grote “kuch” kranten.
  Een kritisch geluid i.v.m. oprechte zorgen word bij voorbaat de grond in getrapt door met woorden als xenofoob racist facist enz. enz. te smijten.
  Je bent meteen af en moet je volgens hun gaan schamen.
  Dat mensen dan de kont tegen de krib gaan gooien is meer als normaal.
  Ik heb ook vaak stukjes en reaguursels gelezen op Geen stijl gelezen dat ik ook behoorlijk moest slikken, en toch heb ik me als overtuigd sociaal democraat (geen PVDAer!!!!! ) ingezet voor geenpeil.
  Het word eens tijd dat men bij het NRC en de VK eens een uitgebreide cursus psychologie gaat volgen.
  Ze zouden dan iets kunnen leren wat iedere boerenlul weet, namelijk elke actie geeft en tegenreactie.
  De actie om Geen Stijl en Dumpert het zwijgen op te leggen vind ik bepaald niet getuigen van goede smaak.
  Mag er dan alles gezegd worden? ja tot een bepaalde hoogte (wettelijk) doodsbedreigingen oproep tot geweld enz. enz. is een grens die niet overschreden mag en kan worden.
  En laat dat nu net iets zijn wat de beheerders op zowel geen stijl en dumpert dagelijks druk mee bezig zijn.

 4. Ik ben een hoogopgeleide vrouw van 36 jaar, ik lig dus niet echt in de doelgroep van geenstijl. Toch lees ik geenstijl al zeker 15 jaar met erg veel plezier en ik vraag mezelf af wat er in hemelsnaam mis is in dit land. Geenstijl is seksistisch, zo melden onder anderen katja schuurman en Georgina verbaan, twee dames die in hun hoogtijdagen meer spermacellen op hun met nietje versierde buiken hebben mogen opvangen dan de gemiddelde spermabank, hoe bedoel je hypocriet? Nu er geen belangstelling meer is voor hun uitgezakte jopen en harry’s mag er blijkbaar niets meer gezegd worden over jongere en slankere dames. En de andere dames? Ze schijnen zindelijk te zijn maar God, wat kunnen ze zeiken… Zuurpruimen die niets beters te doen hebben in hun zielige grachtengordelbestaan. Laat die linkse zeurmutsen maar lekker hun gang gaan, dan blijf ik wel gezellig met mijn rechtse mannen in de virtuele kroeg.

 5. Hier nog een keurige dame, 52 jaar, hoogopgeleid, financieel onafhankelijk en uit een vuurrood nest – dat inmiddels flink is afgeblust. Kort voor de verkiezingen heb ik de Volkskrant na 25 jaar trouw lezen de wacht aangezegd, en op het afstandsbedieningsknopje voor het NOS-Journaal zit een dikke klodder siliconenkit. GeenStijl, dat ik al vanaf het begin volg, is een verademing voor mij. Doorwrochte artikelen, schitterend taalgebruik, maar bovenal: geen blad voor de mond. En ik heb nooit enig racisme of andere kwalijke zaken kunnen ontdekken: in het affakkelen van gespuis wordt niemand voorgetrokken.

 6. Dat media bolwerkje van linkshartige engnekken is echt wel een dingetje hier in NL hè. Als mevrouw Hertzberger overigens problemen heeft met mannen die zich afvragen “zou u/ik haar doen” dan heb ik minder leuk nieuws voor haar….over ALLE mannen. En als daar over konten praten bij komt dan kan ze beter even gaan zitten en bellen met de dichtstbijzijnde prozac dealer….sorry…dealster.

 7. Ach ja, dit is niets meer en minder dan een rattestreek in een overnamestrijd zoals terecht gezegd wordt. Beetje dom dan mensen zich hier zo snel voor het karretje laten spannen vanuit een hypocriet en misplaatst morele ivoren toren. En Grolsch zal waarschijnlijk binnenort zijn naam veranderen of failliet gaan, wat een domheid!
  Wat natuurlijk wel steeds meer verontrustend wordt is de mate waarin mensen die tolerantie, vrijheid en gelijkheid prediken zelf het tegenovergestelde gedrag vertonen! We moeten tolerantie voor intolerantie te vuur en te zwaard bestrijden!

 8. Ik heb ditcjaar geen PVDA gestemd, heb de volkskrant de deurbuit gedaan en bezoek geen links amuzement meer. Ik lees weer boeken, ben volledig digitaal en hiu geld over. Ik zie ook dat de wereld op tv geregeerd voor door wel erg dik btallde tv presentatoren die alleen hun grachten gordelvriendjes voor hún show uitnodigen. Vanuit hun grachtengordel toren proberen ze de wereld in te richten zoals hen die goed dunkt. Dat gebeurt met een wel heel beperkte visie en dito blik op de wereld. Haal half Syrië maar naar hier, maar niet naar decgrachtengirdel, daar woont youp en die wil linkse rust, Klinkt als communisme en een utopie die nuemand neer gelooft. Uiteindelijk zal dit type denken marginaliseren en verdwijnen. Gelukkig.

 9. Ik heb ditcjaar geen PVDA gestemd, heb de volkskrant de deurbuit gedaan en bezoek geen links amuzement meer. Ik lees weer boeken, ben volledig digitaal en hiu geld over. Ik zie ook dat de wereld op tv geregeerd voor door wel erg dik btallde tv presentatoren die alleen hun grachten gordelvriendjes voor hún show uitnodigen. Vanuit hun grachtengordel toren proberen ze de wereld in te richten zoals hen die goed dunkt. Dat gebeurt met een wel heel beperkte visie en dito blik op de wereld. Haal half Syrië maar naar hier, maar niet naar decgrachtengirdel, daar woont youp en die wil linkse rust, Klinkt als communisme en een utopie die nuemand neer gelooft. Uiteindelijk zal dit type denken marginaliseren en verdwijnen. Gelukkig.

 10. Hoogopgeleid, 26 jaar, en lees elke dag GeenStijl. Enige plek waar het niet allemaal zo politiek correct moet.

  Vind het wel jammer van Rosanna. Ik was juist onlangs erg enthousiast over haar ‘ode aan de E-nummers boek. Als wetenschapper doet ze het goed en respecteer ik haar. Maar deze zielige actie… heel erg teleurstellend.

 11. Hier nog zo eentje. Een dikke (figuurlijk in dit geval) 50-plus vrouw. GS aanhanger van het eerste uur. En niet alleen om het geweldige taalgebruik, maar vooral omdat ik op GS de journalistieke bijters vind, die torenhoog uitsteken boven wat (sommige) andere kranten journalisten noemen. GS doet niet mee aan de vertrutting en truttigheid. Niks mis mee. Je bepaalt toch zeker zelf wat je wilt lezen? Vind je t niet leuk of ben je een overgevoelig typetje, dan sla je GS lekker over. Ook niks mis mee. Maar zet mij niet als vrouw in een (eng) hokje door het beeld te scheppen dat vrouwen op GS niets te zoeken hebben of zullen vinden. Ik vraag me trouwens af hoeveel van die vrouwen ooit de moeitje hebben genomen buiten hun comfortzone te treden en de artikelen en comments op GS te lezen voor ze zich voor dit karretje lieten spannen….

 12. Walgelijke NSB praktijken, één van de ergste streken van de SJW-bende tot nu toe…’Frau Hertzberger’ is is n.b een bioloog, die toch zou moeten weten hoe een man een beetje in elkaar steekt. En daar doet ze lekker niets aan 🙂
  Het meest hypocriete ‘wijf’ op de lijst -naast Helen Mees natuurlijk- (daar wil ik het nog geen eens over hebben!) is Katje Schuurman . Een nietskunnende aandachtsslet, die haar carriere heeft opgebouwd rond het opgeilen van mannen, en zich zelf heeft gesexualiseerd als ‘sexbom’ verdienmodel.

 13. Het is vooral heel eng wat hier gebeurt. Mensen die de enige waarheid in huis hebben en anderen opleggen wat zij kunnen denken en zeggen. Ook niet voorbij hun eigen moralistische gelijk kunnen kijken. Waar hebben we dat meer gezien?
  En belangrijk, wat is het volgende onwelgevallige dat eraan moet? We bevinden ons hier op een glijdende schaal maar al die intellectuelen, waar ze zo met koketteren, zien dat blijkbaar zelf niet in.

 14. Ik ben op de kop af 50 jaar (en hoogopgeleid). Het is een zegen dat internet zich heeft los gemaakt uit zijn ontstaan, namelijk de universiteiten, zodat de mening gehoord kan worden van idereen op ern medium zoals Geenstijl: laag tot hoog opgeleid. Voor het digitale tijdperk hadden degenen die een aansluiting hadden met de krant vrijbaan. Dat is gelukkig over. En misstanden worden ook eerder geopenbaard. Geenstijl GO!!!

 15. Zouden deze dames begrijpen dat ze met (nationaal) socialistische censuur een klimaat van tweedeling scheppen? Wat is er sociaal democratisch aan om iemand met een andere menig en overtuiging te censureren en kapot te maken? En dat dit juist op 5 en 6 mei de media beheerst. Ziuden deze hoogmorele dames dat begrijpen?

 16. Je begrijpt er nog steeds weinig van. Hou je bij het onderwerp. Het gaat over het online verkrachten van vrouwen. Daar passeer je als website toch gewoon een grens. Dat kan je niet maken. Reageer daar op in plaats van het aanhalen van foute artikelen over Fortuyn. Veeg je straatje even aan en haal om te beginnen die smerige reacties weg. Herstel de ellende, zeg sorry en ga over tot de orde van de dag.

 17. Rosanne heeft een boek geschreven over e nummers. Daarin geweert ze dat de wetenschap geen significante gedragsverandering teweeg hedft gebracht….kijk eens om u heen, als u in de metro zit mevrouw Rosanne. Als u één mens ziet swipen, begrijpt u vast dat deze stelling totale waanzin is. En dat is wetenschapper?

 18. Van Alma tot Xandra, alle onwelriekende gleuven op deze brigadelijst hebben gemeenschappelijk dat ze psychiatrisch gestoord zijn: ze lijden aan penisnijd. Ze horen in het gesloten gesticht thuis nu ze gaan proberen andersdenkenden (mannen) kapot te maken.

 19. Linksen en islamisten hebben opvallend veel overeenkomsten:
  * volledig overtuigd van hun eigen onaantastbare gelijk
  * vrouwonvriendelijk (“hoofddoek is vrijheid”)
  * als je ertegenin gaat volgt geweld
  * maken daarbjn gebruik van gericht terrorisme
  * geen arbeidsmoraal maar parasiteren op degenen die ze aanvallen
  * hoge mate van corruptie
  * voelen zich verheven en speciaal
  * accepteren democratie alleen als het voordeel oplevert
  * hypocriet, wel acties tegen nertsenhouders, niet tegen halal slachters
  * laag IQ door groepsdenken
  * bij gebrek aan levensinvulling wordt een doel gekozen wat altijd via aanval bereikt moet worden

 20. Hier nog een vrouw. Ik lees verder zeer graag en al jaren geenstijl, maar vrouwen bashen met piemels die overal in en op en uit moeten spuiten, daar mogen ze van mij mee ophouden. En de Nanninga’s van deze wereld die altijd de mond vol hebben van het weg-met-ons principe, maar ondertussen als hardste weg-met-ons roepen als het aankomt op vrouwzijn en seksisme, tja, die zijn wat mij betreft niet serieus te nemen, die zijn te hard bezig met peer pressure van de alfamannetjes op de rots. Terwijl ik vrij zeker weet dat teksten als ‘Ik zou zaad in haar gezicht spuiten. Eventueel anaal erin raggen.’ iedere vrouw raken. Knetterbedreigend.

 21. Hoogopgeleid, vrouwvriendelijk, gek op humor en daarnaast kennelijk niet het lezerspubliek waar een Grolsch zich mee wenst te associeren. Wel met “vrouwen” die weten hoe het allemaal zit met VVMU. Ik ken ze verder niet zo, maar ik denk dat het stuk voor stuk vrouwen moeten zijn die, met open vizier, intolerante, seksitische, homofobe en vrouwenonderdrukkende overtuigingen bestrijden… Niet dus. Daar hoor je ze niet over. Hoe dan ook voor mij, als geboren Tukker, geen hypocriet en oververwijfd biertje meer.

 22. Hoi,

  Ik ben laag opgeleid en vrij dom. Ik vind dat het goed gaat met Nederland. Ik poep op links en schijt op rechts. Het stinkt allebei, maar blijkbaar moet je een van de hopen kak kiezen. De zeikstralen van beide kanten ruften me me reet uit.

  Volgaarne wens ik u een prettig 2018

 23. De schrijvers en ondertekenaars van dat fijne vrouwvriendelijke manifest zouden zich wellicht beter kunnen bezighouden met de lessen over vrouwenrechten die geopenbaard worden in iedere willekeurige moskee. Maar nee, het feministisch janktuig, dat een site als Geenstijl af wenst te kraken (waarschijnlijk omdat Geenstijl geen kanaal is voor vrouwen met een slachtofferdwangneurose, maar wel voor zelfstandige vrouwen met gezond verstand; die laatsten zijn natuurlijk dé vijand voor iedere feministe!) krijgt spontaan een orgasme zodra ze een vrouw zien die zicht nóg verder inpakt in de lappenwinkel van een haatdragende schaamtecultuur. Ja Geenstijl is vaak grof. Maar wat ze niet zijn is hypocriet. De schrijvers en ondertekenaars van dat manifest zijn de NSB-ers van deze tijd. Typerend dat ze, net als toen, toen het over de Joden ging, alle ruimte krijgen van het politieke en journalistieke deel van onze fijne deugcultuur.

 24. Wonend en werkend elders in Europa tijd geleden al VK en NRC net-abonnementen opgezegd vanwege eenzijdigheid, betuttelen en moraliseren door journaille met sociaal/historische opleiding. Mede vanwege o.a. de hemeltergend eenzijdige ‘berichtgeving’ rond Oekraïne en Geenpeil. In Nldse MSM is geen sprake meer van onafhankelijke journalistiek maar informatie inteelt binnen een kleine groep, verslaafd gemaakt aan AP en Reuters. De allerhoogste tijd dat ook NPO ‘opgeschoond’ en VARA ingeperkt wordt.

 25. Ik heb bol.com, grolsch en hak reeds aangeschreven met de belofte ze op alle mogelijke wettelijk toegestane manier kapot te maken.
  Slechte recensies schrijven, iedereen uit mijn vrienden- en familiekring in te lichten en aan te dringen op het niet meer kopen bij deze bedrijven.
  Uiteraard blijft het niet hierbij!
  Jammergenoeg kan ik hier mijn troeven nog niet op tafel leggen maar mensen, denk na!
  Denk na over hoe jullie – binnen de wet – ervoor kunnen zorgen dat waar onze opa’s en oma’s voor gevochten hebben, niet teniet wordt gedaan door deze bedrijven van laag allooi.

 26. HBO-er, 54 jaar, al jaren fan van GS waar de waarheid nog gesproken mag worden, uiteraard vergezeld van puberale fantasieen die in de studentencorps van nederland ook hoogtij vieren. Die sexistische stududentjes van weleer zitten nu bij de VVD en houden elkaar onbeschaamd de hand boven het hoofd, en blijven bestuurders uit hun inteeltkringetje te benoemen, hoe hard ze ook falen.
  Wie bericht er over misstanden in studentencorps, politici en journalisten die volledig de bocht uitvliegen? Dat is wel mooi GeenStijl. Waar Sinterklaas nog vergezeld gaat van kindervriend Zwarte Piet, Kerst en Pasen nog gewoon hun traditionele betekenis hebben en waar de waanzin van Brussel, regering, gemeenten en diverse godsdiensten aan de kaak wordt gesteld. Waar terechte vraagtekens worden gezet bij de samenstelling van de asielzoekers stroom, en “I told you so” klinkt wanneer een asielzoeker 12 jaar krijgt voor een verkrachting en poging tot moord. Denk je dat er een van deze moreel verheven vrouwen GeenStijl gelijk gaat geven? Nee, het is slechts een incident. Nou dan heb je niet opgelet bij wiskunde, 1000 incidenten zijn een probleem met een oorzaak.

 27. Het gaat Vandermeersch cs helemaal niet om vrouwonvriendelijkheid. Ze willen gewoon een hun onwelgevallige site als Geenstijl kapot maken, maakt niet uit hoe. Likkebaardend zagen ze hoe dat in de über-polico VS lijkt te lukken dmv het intimideren van adverteerders. Het hertje Rosanne Hertzberger laat zich, al dan niet bewust, met haar vrouwonvriendelijkheidsgeneuzel voor het grotere karretje spannen van het onderdrukken van de vrijheid van meningsuiting.

 28. Hoog opgeleid (dr. en drs.) 59 jaar en ex links.
  Stond in mijn jeugd zelfs enige malen op de barricaden, maar er later van overtuigd geraakt dat, hoe meer mensen naar een aards paradijs streven, hoe meer de wereld op de hel zal gaan lijken. In combinatie met de val van het Oostblok en contacten met mensen aldaar in de jaren `90 een diepe aversie gekregen tegen alles wat verband houdt met marxistisch en socialistisch maakbaarheidsdenken. Medio 2002/2004, wegens ”ketterse” denkbeelden en uitlatingen, uit de linkse seculiere kerk en de universitaire wereld verbannen en hierdoor ook ieder perspectief op een positie in de academische wereld kwijt geraakt. Niet zozeer vanwege de moord op Fortuijn, maar vooral vanwege de psychopathologiserende Sowjet methodiek en de daarmee verbonden karaktermoord, die ondergetekende toen aan den lijve moest ondervinden, het ware gezicht van links eens te meer leren kennen.
  Christelijk, gelovig en gereformeerd, zoals mijn ouders en mijn Oost Nederlandse voorgeslacht dat ook was. En ondanks een slopende chronische ziekte, die mij steeds meer fysieke beperkingen oplegt, nog altijd strijdbaar en kritisch . Want dat element uit mijn jeugd is gebleven. Lees en schrijf zeer veel op verschillende fora’s, waaronder ook GS, wat door mij wordt beschouwd als een verfrissende wind in het door politieke correctheid en verstikkend seculier moralisme beheerste Nederlandse medialandschap; heel, HEEL hard nodig. Ben dus christen, maar vind het niet erg wanneer men mij daarover onder vuur neemt. Want zowel psychisch als verbaal weerbaar genoeg.
  Wij zijn hier m.i. getuige van een geregisseerde wraakactie voor het gelukte initiatief van het referendum inzake het EU handelsverdrag met Oekraine, ten einde hen uit te schakelen en monddood te maken. De kleinzielige verbetenheid, razernij en de emotionele subjectiviteit waarmee dit geschiedt is een indicatie voor de huiveringwekkende en onverzoenlijke kleinzieligheid van de personen die dit in gang hebben gezet, of die zich voor dit karretje laten spannen.

 29. Journalisten die vechten tegen persvrijheid!?!

  Niet dat daarvan veelvuldig gebruik gemaakt wordt. De gemiddelde verslaggeving van maatschappelijke onderwerpen is niet meer dan gedachtenloos meegaan in politieke polarisatie. Asielzoekers, Europa, motorrijders, doofpotpolitiek, klassenjustitie, et cetera. Dat is vele malen gemakkelijker dan de journalistieke onderzoeksplicht uit te voeren.

  Onderzoek en waarheidsvinding zijn ondergeschikt aan scoringsdrift. Het aanvallen van collega’s een nieuwe hype en normen en waarden zijn ingeruild voor strafrechtelijke overtredingen. Dat is wat de journalisten doen door adverteerders te benaderen niet meer te adverteren, alles voor een optreden van enkele minuten op televisie. Het Sylvana-Simons-effect. Ik ben tegen … huiliehuilie!

  Journalisten en politici… zij zijn verworden tot een karikatuur van zichzelf, vermakelijk en nutteloos!

 30. Ook al heeft Churchill dit kennelijk nooit gezegd, hij had wel gelijk dat de nieuw fascisten de anti-fascisten zijn.
  Links en moslims, 2 handen op Satans buik.

 31. Ik dacht dat vrouwonvriendelijjkheid vooral voorkomt onder de nieuwe Nederlanders die hun vrouw aftuigen met een zweep als ze met een andere man praten of hun vrouwen laten besnijden.
  Ik zou graag zien dat figuren Als Georgina V. en Katja .S. zich daar wat drukker om maakte –
  -zeker gezien het feit hoe die dames BNers zijn geworden- als om een misschien wat platte lompe pubergrap.
  Ik las ook ergens dat de “Europeaan” zich niet meer voortplant maar dat kan ook niet als je van die trienen alleen nog sjans mag hebben met je rechter (of linker) hand als vent
  oh ja en wat Grolsch betreft die probeert toch voet aan de grond te krijgen in het meest hypocriete land ter wereld (voor Leken de U.S.A.) en in de landen waar stenigen tot het vrijdagmiddag spektakel van de week is verheven

 32. LAATSTE KRAT GROLSCH BIER GEKOCHT?
  Gisteren, 02:23
  MKT@Grolsch.nl

  Geachte dames/heren

  Naar aanleiding van de waanzin zoals hier weergegeven:
  http://www.ad.nl/binnenland/vrouwen-roepen-grote-bedrijven-op-tot-boycot-geenstijl~a9818337/

  heb ik (bij toeval?) vandaag (vrijdag) voorlopig (?) mijn laatste krat van uw bier gekocht.
  Als trouw afnemer van uw bieren kan ik mij niet verenigen met uw standpunt om reclame terug te trekken van sites als GeenStijl en Dumpert.
  Al lange tijd is er vanuit NRC Handelsblad, Volkskrant e.a. een oppositie gaande tegen alles wat maar een beetje te maken heeft met PVV, Forum voor Democratie en websites welke nu eenmaal niet “links” georienteerd zijn.
  Dit is een angstige zaak en een rem op persvrijheid indien het niet in het straatje van “links” valt!

   Citaat:
  “U kiest er ook voor om niet te adverteren op sites met porno of extreem geweld. Waarom dan wel hierop? U betaalt mee aan de salarissen van de meest invloedrijke internettrollen. Een site waar vrouwenvernedering en racisme de norm is, niet de uitzondering.”

  Dit is volkomen BULLSHIT en heeft niets met vrouwenvernedering en/of RACISME te maken!
  Een aantal dames welke dezes steunen stonden wel naakt in Playboy of andere media.

  Weet u wat vrouwenvernedering is? Als een vrouw van Marokaanse afkomst aan de overzijde van mijn woning door haar man in elkaar geschopt is omdat ze in de tuin (notabene omgeven door schuttingen) zonder hoofddoek even de was ging ophangen! Helaas, daar hoor je de vrouwen welke deze actie tegen GeenStijl etc. hebben opgezet niet over!

  Wees wijs en laat u niet meenemen in dit gezever!

  Hoogachtend,

  Drs. J. Mastenbroek

 33. Wat een opwinding, verongelijktheid, gelijkhebberigheid, kleinzieligheid! En wat een beledigingen weer, verdachtmakingen en complottheorieën! In deze column en alle reacties erop. Het was gewoon een koekje van eigen deeg. Beledigen? Als je daarmee begint kan je zomaar een belediging terugkrijgen. Oproepen tot boycot? Net zo. Raar om dan te gaan klagen. Vrijheid van meningsuiting mag door GeenStijl gebruikt en misbruikt worden om van alles te roepen, ook wat beledigend, onsmakelijk en onwaar is – maar dan moet je niet gaan zitten miepen als iemand anders erop wijst dat het beledigend, onsmakelijk of onwaar was.
  Geniet van de zon en zeg eens iets aardigs tegen je buurman.
  Doei!

 34. @ Madame Obscure: Als je de website van Geenstijl bekijkt zie je dat hier een ongezouten mening wordt gegeven , daar kan je het mee eens zijn of niet. Punt uit. Maar wat bedoelt u met “een koekje van eigen deeg ” ? Uw reactie is voor mij niet te volgen. Maar wat mij wél opvalt is uw damesblaadjesneuzelopmerking “Geniet van de zon en zeg eens iets aardigs tegen uw buurman”, dat is het gemiddelde geneuzel dat wij aantreffen in de Mainstreammediatotholablaadjes die worden uitgegeven om de bakfietstroela’s te bedienen.
  Doei ! (Waar woont u eigenlijk ? In zo’n blanke bakfietswijk waar men over alles een mening heeft, als het maar wél ver van uw bed is ?
  Nogmaals: Doehoei !

 35. De lat ligt laag hier, ook al doen de schrijvers hun best te laten zien dat ze niet van de straat zijn. Zoals Drs. J. Mastenbroek, die blijkbaar niet begrijpt wat een non sequitur is.

  Alt right, jullie zijn domme schapen. Hoe anders valt de populariteit van nieuwlichterij met termen als Gutmensch, MSM, VvMU te verklaren. Een kritisch mens gebruikt zijn eigen woorden.

 36. Beste Lousewies, u schrijft “GeenStijl, dat ik al vanaf het begin volg, is een verademing voor mij. Doorwrochte artikelen…”
  Doorwrochte artikelen op GS? Werkelijk? Waar dan? Kunt u een linkje plaatsen naar zo’n doorwrocht artikel?

Comments are closed.