Aan Ronald de Boer

Bol.com Algemeen

Beste Ronald,

Is er één metaalbewerker die ‘nee’ zou zeggen?

‘Nee’ tegen een zak geld, alleen maar om te vertellen dat Qatar een fantastisch land is?

‘Nee’ tegen een zak geld, alleen maar om te vertellen dat-ie “positieve sociale veranderingen” ziet?

‘Nee’ tegen een zak geld, alleen maar om over een rapport dat spreekt over de dood van 6500 tot slaaf gemaakte medewerkers aan de bouw van WK-stadions te zeggen “dat er ook andere rapporten zijn”?

‘Nee’ tegen een zak geld, alleen maar om te doen alsof het ontbreken van democratie en de strafbaarheid van homoseksualiteit weliswaar cultureel ingebed zijn, maar dat het echt allemaal anders wordt?

‘Nee’ tegen een zak geld, alleen maar omdat je weet dat je “kritiek van Johan Derksen”, “een hoop shit over je heen” en een “mes in je rug op tv” gaat krijgen?

Tuurlijk niet!

Sportzomer 2021

Je pakt gewoon die centen.

Ook als je een metaalbewerker bent die, mede dankzij een zakelijk onderlegde ex-schoonvader en een bovengemiddeld voetbaltalent, al ‘fully loaded’ is.

Want aan ‘meer, meer, meer’ zit, zo weten we inmiddels ook van CDA-politicus Sywert van Lienden, geen bovengrens.

Wat mij nu wel leuk lijkt: als je te zijner tijd een Nederlandse politicus met partner uitnodigt om het WK voetbal in Qatar bij te wonen als ‘waarnemer’.

Dat die met eigen ogen kan zien dat het land zich inderdaad richting beschaving aan het bewegen is, mede door jouw ambassadeurschap van het WK voetbal.

Zelf dacht ik aan Rob Jetten en zijn man.

Groet,

JanD

PS. Cadeautje. Want wat je krijgt, hoef je niet te kopen.