Aan Romy Sarah van der Deijl

Beste Romy,

Ik hoorde dat jij één van de organisatoren bent van de demonstratie ‘Hand in Hand Tegen Het Niqab Verbod’.

Vrijdag 15.30 uur wordt op de Koekamp in Den Haag gedemonstreerd tegen de ‘Wet Gedeeltelijk Verbod Gezichtsbedekkende Kleding’.

Bedankt voor de uitnodiging!

Ik begrijp daaruit dat het niet de bedoeling is dat we er een lawaaidemonstratie van gaan maken.

Je schrijft in de uitnodiging onder meer:

“Vrijdag 9 augustus na het vrijdagsgebed zullen wij in Den Haag samenkomen om ons ongenoegen te uiten over het niqab verbod. Het zal een stille bijeenkomst zijn, waarbij de boodschap zal worden overgebracht middels posters, spandoeken en flyers.Om dit zo goed mogelijk te laten verlopen verzoeken wij jullie de volgende regels na te leven:

GEEN KRETEN EN LEUZEN

Dit wil zeggen dat het niet de bedoeling is om te schreeuwen, te roepen of iets dat hierop lijkt.

GEEN EIGEN MATERIAAL MEE

De posters, spandoeken en flyers worden voorzien, het is niet de bedoeling om deze zelf mee te nemen.

NIET MET DE MEDIA PRATEN

Het is de bedoeling dat niemand met de media in gesprek zal gaan.”

Als ik het goed begrijp mag ik dus wel meelopen, maar mag ik geen geluid maken, mag ik geen zelf gemaakt spandoek tonen en heb ik een mediaverbod.

Dat zijn best wel strenge regels, vind je niet?

Je kunt natuurlijk ook zeggen dat het een heel vredelievende demonstratie moet worden. Zo ken ik jou namelijk van Facebook.

En dat ‘hand in hand’ triggert mij wel.

Ik hoor altijd dat er in Nederland amper vrouwen te vinden zijn die in boerka of nikab lopen. Als ik dan een keer de kans krijg om er met eentje hand in hand te lopen, vind ik dat wel een heel aanlokkelijk idee.

Verbinding!

Stiekem blijf ik ondertussen natuurlijk ook gewoon een man van vlees en bloed, dus wie weet hoe vrijdag de 9e augustus gaat eindigen dit jaar.

Ik heb niet direct de illusie dat dat hand in hand lopen er toe leidt dat er dan opeens een lekker jong ding onder een niqab vandaan komt dat me midden op de Koekamp bespringt, want ik ben (dan) een man van 57.

Maar misschien de moeder van je medeorganisator Umm Al Dinaliyah?

Umm schreef in háár uitnodiging op Facebook namelijk dat haar moeder ook mee komt. “Mijn moeder zal ook mee gaan in shaa Allaah en ze zal de niqaab dragen.”

Overigens vond ik het toontje in haar uitnodiging wat minder vriendelijk.

 Outdoor algemeen

”Laat ze zien dat wij juist sterker worden door dit hand te haven en de dreigementen die vanuit de rechtse kant komt. Wij vrezen niet. Wij hebben het mooiste karakter. Wij hebben iedereen geliefd. Kom niet over de grens om mij te pijnigen. Dan ben ik helaas verplicht om me te verdedigen en zullen andere me helpen. Blijf af van de diamanten! Verder no hard feeling.”

Ik voel me niet snel geïntimideerd, maar heel liefdevol komt het nou ook weer niet over, Romy.

Beetje jammer.

Dat tieten bij jullie ‘diamanten’ heten, was mij trouwens niet bekend.

Bovendien: ik bespring niemand hè, ik word besprongen.

Enfin, ik denk toch dat ik kom.

Als je even persoonlijk kennis met me wilt maken (ik kom tenslotte helemaal uit Friesland rijden), dan zou ik dat natuurlijk zeer op prijs stellen.

Je herkent me heel makkelijk aan mijn uiterlijk.

Ik draag een zwarte boerka.

Kus!

JanD

PS. Zodra ik voldoende donaties binnen heb, koop ik ook nog een gele. Al schijnt dat niet overal op prijs gesteld te worden… Had je me trouwens nog gehoord op de radio?

UPDATE Nu weet ik weer waar ik je van ken, Romy. Het is trouwens niet ‘me’ maar ‘mijn’ 😉